De tre topplagene i 1. divisjon virker nærmest ustoppelige, men bak dem er det fryktelig jevnt.

TIL 2020 - FKH/Avaldsnes 2-1

Fem strake seiere

Odd - AaFK Fortuna 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Maria Herdel Pedersen (70)

Forrige runde tok Odd sin aller første seier i 1. divisjon noensinne ved å slå FKH/Avaldsnes 1-0. Med en slik seier medfølger både lettelse og selvtillit. Spesielt sistnevnte var nok sårt nødvendig for skienslaget før denne rundens møte med opprykksfavoritt AaFK Fortuna, som ikke har avgitt poeng enda.

Kanskje ikke overraskende var det gjestene fra Ålesund som tok tak i taktpinnen på Skagerak Arena mot et lavtliggende hjemmelag, som sporadisk prøvde å stå høyt.

De helt store sjansene uteble for AaFK Fortuna, inntil det var spilt 34 minutter. Agata Drozdzik fikk skutt fra god posisjon, men rett på keeper.

På overtid av første omgang var det Hanna Bråten Gravem som fikk en stor sjanse, men også dette forsøket ble reddet av Emma Rønning i Odd-buret.

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen, med AaFK Fortuna som hovedsakelig presset på. Like etter timen var spilt var Karna Solskjær marginer unna å gi tangotrøyene ledelsen fra kort hold, men Rønning reddet.

Det tok imidlertid ikke lang tid etter Solskjær sin sjanse før bortelaget endelig kunne juble. Laura Gashi spilte lekkert gjennom til Maria Herdel Pedersen, som sikkert sendte AaFK Fortuna i ledelsen med sin femte scoring for sesongen.

Litt senere var gjestene nære igjen, men headingen fra Agata Drozdzik gikk på innsiden av stolpen og ut.

Mot slutten jaget Odd en utligning og fikk skapt et trykk mot AaFK Fortuna, men tross utallige innlegg, stod gjestene godt i forsvar og kunne til slutt innkassere sin femte trepoenger for sesongen.

Tilbake på vinnersporet med kalasseier

Hønefoss - Øvrevoll Hosle 6-0 (3-0)
Mål: 1-0 Malene Dunsby (2), 2-0 Kristin Gumaer (13), 3-0 Silje Nyhagen (17), 4-0 Anja Avdal (72), 5-0 Kristin Gumaer (81), 6-0 Maja Tryterud (90)

Etter en kanonstart på sesongen med tre strake seiere, har det blitt et par poengtap for Hønefoss de siste rundene. Denne helgen håpte de nok på å komme tilbake igjen på vinnersporet mot uavgjortspesialist Øvrevoll Hosle.

Og serietreeren fikk en drømmestart på kampen. Bare to minutter var spilt da Malene Dunsby plukket opp en corner på bakerste stolpe og trillet inn 1-0.

Ikke lenge etter stod det også 2-0. Vertene rullet opp et fint angrep som til slutt endte med at Kristin Gumaer stanget inn kampens andre scoring.

Vondt ble til verre for Øvrevoll Hosle bare fem minutter senere. Silje Nyhagen vant en duell etter et innlegg og fikk en grei oppgave med å løfte ballen over Hannah Markussen og i mål.

Da virket veien tilbake svært lang for Øvrevoll Hosle, men bortelaget ga ikke opp uten kamp og hevet seg. Det resulterte også i et par store sjanser. Først ved Nadia Pinto som rundet keeper, men skuddet ble stoppet på streken. Deretter prøvde Ingrid Synnøve Nødland seg fra distanse, men ballen suste like over mål.

Én redusering fra gjestene ville skapt håp om poeng og litt spenning, men da Anja Avdal plasserte inn 4-0 med tjue minutter igjen, var kampen avgjort for godt.

Etter 81 minutter økte også Kristin Gumaer til 5-0, før Maja Tryterud fikk æren av å sette inn 6-0 og kampens siste scoring på overtid.

Hønefoss feide over Øvrevoll Hosle og vant til slutt hele 6-0. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Sterk borteseier for nykommeren

Fyllingsdalen - Viking 1-2 (0-2)
Mål: 0-1 Kajsa Pettersen (4), 0-2 Karen Rygg Ims (45), 1-2 Olevine Eriksen Clausen (90)

I Bergen var det duket for et meget viktig oppgjør. Både Fyllingsdalen og Viking er inne i en dårlig periode med lite poeng og har ikke vunnet siden serieåpningen. Begge var derfor ute etter å snu den vonde trenden i dette oppgjøret.

På Varden Amfi var det gjestene som fikk den beste starten. Fire minutter var spilt da Karen Rygg Ims løpte fra Fyllingsdalen-forsvaret og fant Kajsa Pettersen foran mål. Sistnevnte fikk en svært enkel jobb med å løpe Viking i føringen.

Den påfølgende perioden inneholdt ikke flust av sjanser, men det var Viking som virket farligst når de angrep.

Men etter 19 minutter fikk hjemmelaget sjansen til å utligne, men hælflikken gikk i nettveggen.

Og etter halvtimen kom Martine Kjølholdt alene gjennom, men hun fikk en litt for lang berøring og endte opp med å kollidere med Viking-keeper Emma Jönsson istedenfor å avslutte skikkelig.

Da var Fyllingsdalen inne i en god periode, men like før pause smalt det i motsatt ende. Karen Rygg Ims ble spilt gjennom og lot seg ikke be to ganger. Kantspilleren var iskald og satte sikkert inn 2-0 til Viking.

I andre omgang måtte vertene jage en redusering og deretter håpe på en utligning, men Viking holdt bra unna og hindret de store målsjansene imot.

Samtidig måtte Fyllingsdalen være obs på kontringene til Viking, og det holdt på å gå galt da Sanne Lekven fosset fremover med 10 minutter igjen. Kantspilleren fikk også avsluttet, men keeper reddet.

På overtid ble det litt spenning da Olevine Eriksen Clausen reduserte for vertene, men det ble for sent for Fyllingsdalen, som dermed går på sitt fjerde tap på rad mens Viking endelig kunne juble for en seier igjen.

Beholdt serieledelsen

KIL/Hemne - Bodø/Glimt 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Sara Elise Berg (27), 0-2 Anna Johansen (28)

Serieleder Bodø/Glimt jaktet sin sjette strake seier denne runden, men for å klare det måtte de slå hjemmesterke KIL/Hemne på Kyrksæterøra.

Det er aldri en enkel oppgave uansett hvem du er, men i dette oppgjøret fikk gjestene en positiv start og kampens første sjanse. Marthe Hansen kom gjennom og prøvde å lobbe ballen over Ingvild Grøtting. Det klarte hun, men ballen gikk til side for mål.

Foruten dette var det forholdsvis jevnt spillemessig og langt mellom sjansene. Men etter 27 minutter kom den forløsende scoringen og det var gjestene som fikk uttelling.

Sara Elise Berg kom spurtende ute til høyre og fikk ballen. Et godt touch gjorde at hun fikk forspranget hun trengte, før hun sikkert satte inn 1-0.

Og bare minuttet senere var serielederen oppe i 2-0. Anna Johansen gjorde det meste selv. Først dro hun seg innover og deretter litt utover, før hun hamret ballen i motsatt hjørne forbi en sjanseløs Grøtting.

Da måtte vertene jakte scoring og det var like før reduseringen kom med en gang etter pause. Anna Melhus fikk sjansen fra drømmeposisjon, men avsluttet rett på Corder i Bodø/Glimt-målet.

Melhus fikk nok en sjanse rett etterpå, men heller ikke denne gangen havnet ballen i nettmaskene.

Det var ingen tvil om at KIL/Hemne hevet seg betraktelig i andre omgang og skapte mer enn de gjorde i den første, men gjestene fra Bodø viste samtidig hvorfor de har vunnet alle sine kamper og leder 1. divisjon.

Hjemmelaget klarte ikke å få en redusering og skapte spenning i oppgjøret, og det ender til slutt med 2-0-seier til Bodø/Glimt som fortsetter å herje i 1. divisjon.

Vant tross turbulent uke

TIL 2020 - FKH/Avaldsnes 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 Mali Trøan (25), 2-0 Mali Trøan (38), 2-1 Ida Natvik (78)

Det har stormet i Tromsø i oppladningen til denne serierunden. Denne uken ble det klart at hovedtrener Emil Inauen ikke får fortsette og at flere spillere har boikottet treninger på grunn av avskjedigelsen.

Med andre ord ikke optimalt før en viktig kamp, der FKH/Avaldsnes tok turen til Nordens Paris for å kjempe om tre poeng.

Det ble en intensiv åpning på oppgjøret i nord, der begge lagene prøvde å oppdrive et høyt tempo.

Innledningsvis ble det ikke skapt voldsomt mye, men etter drøye kvarteret holdt gjestene på å servere Anfal el Yamani en scoring. Heldigvis for FKH/Avaldsnes gikk avslutningen over mål.

Litt senere var det bortelaget som fikk muligheten ved Solfrid Bråthen, men spissen skjøt til side for mål alene med keeper.

Midtveis i omgangen kom også Oda Lillegård til en kjempesjanse, men keeper reddet. Ballen rullet likevel mot mål, men gjestene fikk til slutt avklart situasjonen.

Men etter 25 minutter klarte ikke bortelaget å hindre scoring. En ball i bakrom fant Mali Trøan, som ikke gjorde noen feil alene med keeper og sendte TIL 2020 opp i føringen.

Etter 38 minutter var fjorårets toppscorer frempå igjen. Denne gangen ble hun felt innenfor sekstenmeteren og ble tildelt straffe. Den tok Trøan selv og sørget for 2-0 med en velplassert straffe.

Dermed måtte FKH/Avaldsnes jage scoringer, men det var likevel TIL 2020 som beholdt initiativet i kampen, samtidig som at de stod godt imot de forsøkene bortelaget kom med.

Vertene hadde også mulighetene til å øke ledelsen sin ytterligere, deriblant ved Anfal el Yamani som skled et innlegg i stolpen fra kort hold.

Istedenfor var det gjestene som fikk tent et håp med 12 minutter igjen. Ida Natvik snappet ballen fra en TIL-forsvarer, rundet keeper som var på halvdistanse og trillet inn reduseringen i åpent mål.

Da gikk det mot noen hektiske sluttminutter, men TIL 2020 klarte å beholde roen og fortsette å kontrollere kampen. Til slutt klarte de å ro i land seieren og ta sin andre trepoenger på rad.