Det er duket for bergensduell i andre serierunde. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Intenst lokaloppgjør i vente

Et bergensderby står på menyen i sesongens andre serierunde.

Annonse:

Artikkelen er skrevet i samarbeid med:

Det var ingenting å si på underholdningen i forrige helgs serieåpning. 

Nå har lagene lagt bak seg alt av åpningsnerver og høye skuldre, og ser frem mot en ny innholdsrik runde. 

NB: Brann - Vålerenga var en del av andre serierunde, men oppgjøret er flyttet til 3. juli. 

Alle kampene spilles lørdag.

Slik ser 2. serierunde ut:

Arna-Bjørnar - Åsane, lørdag 15:00

Lyn - Rosenborg, lørdag 15:00

Stabæk - Kolbotn, lørdag 15:00

Røa - LSK Kvinner, lørdag 15:30

Lokaloppgjøret 

På hovedmenyen denne runden er lokaloppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Åsane. 

Dette oppgjøret skulle egentlig ikke vært en realitet denne sesongen ettersom Arna-Bjørnar egentlig rykket ned til 1. divisjon, men siden Avaldsnes mistet klubblisensen, ble laget fra Arna tilbudt den ledige plassen i Toppserien og ble dermed værende på øverste nivå. 

Dessverre for Arna-Bjørnar startet årets sesong på samme måte som store deler av forrige sesong ble. Bergenserne fikk det som ventet tøft på bortebane mot Rosenborg, og måtte reise hjem med 0-3 i bagasjen. 

For Åsane ble det derimot en grei åpning på sesongen med 1-1 mot Lyn, selv om de kanskje skulle vunnet ut ifra sjansestatistikken. 

I fjor var det Åsane som viste seg sterkest disse lagene imellom, og sto igjen med to seiere og en uavgjort mot Arna-Bjørnar. 

Alle oppgjørene var derimot tette og jevne, så det kan være grunn til å tro at det blir slik denne gangen også.

Slår de tilbake?

Denne runden kan det også være interessant å følge med på det som skjer på Nadderud stadion, hvor Stabæk tar imot nykommeren Kolbotn. 

Her er det nok to revansjelystne lag som møtes, ettersom serieåpningen ikke gikk veien for noen av dem. 

Stabæk sjokkerte den regjerende seriemesteren Vålerenga tidlig og hang lenge med, men måtte til slutt kapitulere og se seg slått med 1-3 på Intility. 

Mens for Kolbotn ble det en tøff tilbakekomst til Toppserien. Først ble serieåpningen utsatt med en dag, og når kampen først ble spilt var det Røa som viste muskler og kunne innkassere 4-2-seier og tre poeng. 

En bortetur til Nadderud kan bli tøft, spesielt med tanke på de svært lovende taktene Stabæk viste mot Vålerenga. Så spørs det hvem av disse lagene som reiser seg og slår tilbake etter tap i serieåpningen. 

De to andre kampene i runden er Lyn - Rosenborg og Røa - LSK Kvinner.

Rosenborg stilnet kritikerne i serieåpningen og tok seg greit av Arna-Bjørnar på hjemmebane. Nå venter en litt tøffere oppgave for den regjerende cupmesteren med en bortetur til Kringsjå for å møte Lyn, som ble reddet av Vilde Asbøll og fikk med seg ett poeng fra Åsane Arena forrige helg. 

Den siste kampen spilles på Røabanen, der Røa får besøk av LSK Kvinner. Begge lagene imponerte i sesongens første kamp, kanskje spesielt LSK Kvinner som rystet gullkandidaten Brann. Men også Røa tok en sterk seier i sin første kamp ved å slå nyopprykkede Kolbotn på bortebane. Kan de ta en skalp og stå med full pott etter to kamper, eller fortsetter LSK Kvinner i samme spor som sist helg?

Annonse fra Toppserien:
Publisert: 21.03.2024, oppdatert: 22.03.2024
Skrevet av: Kristian Moe