Ingen pause i 1. divisjon

Åsane og Øvrevoll Hosle barker samen denne helgen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

I Toppserien spilles det bare én kamp denne helgen, men i 1. divisjon er det flere kamper som venter.

Sist oppdatert: 13. mai 2022 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Amazon Grimstad – Kil/Hemne 14.00

TIL 2020 – Åsane 14.00

Klepp – Grand Bodø 15.00

Medkila – Hønefoss 15.00

Samtlige kamper denne runden spilles søndag, men det er bare fire av fem kamper som blir spilt fordi AaFK Fortunas kamp hjemme mot Øvrevoll Hosle er flyttet til 3. august,

Får ikke spille på hjemmebane

Amazon Grimstad – Kil/Hemne, Kristiansand stadion

Den tunge perioden fortsatte for Amazon Grimstad i forrige seriekamp da det ble et knepent 0-1-tap for Øvrevoll Hosle på bortebane. Grimstadværingene har tapt fire strake kamper i 1. divisjon og bare scoret to mål i løpet av perioden, noe som gjør at laget er helt nede på 9. plass i divisjonen.

Bedre stemning var det derimot hos Kil/Hemne, som tok en etterlenget 1-0-seier hjemme for Medkila etter at de hadde gått fire kamper uten å vinne.

Dette kan fort vise seg å bli en svært jevnspilt kamp på sørlandet, og det er liten tvil om at spesielt hjemmelaget trenger å starte poengsamlingen.

Denne helgen får ikke Amazon Grimstad spille på sin normale hjemmebane.

Grunnen til at kampen er flyttet til Kristiansand stadion, er fordi Levermyr stadion er opptatt med friidrettsstevne denne helgen. 

Toppoppgjør

TIL 2020 – Åsane, Alfheim stadion

TIL 2020 tok en meget imponerende 2-0-seier borte mot et godt AaFK Fortuna-lag som har prestert bra denne sesongen.

– Vi treffer bra med kampplanen, får kampen inn i vårt spor og gjør en voksen prestasjon, sa hovedtrener Øyvind Tjelde Haga til klubbens hjemmeside etter kampen og etter lagets første borteseier denne sesongen.

På hjemmebane har laget vært uslåelige så langt. Nordlendingene har vunnet tre av fire kamper på Alfheim så langt i år, og virkelig skapt et lite fort på hjemmebane. Det eneste poengtapet kom i 1-1-kampen mot Klepp, en kamp TIL 2020 også burde ha vunnet.

Denne helgen venter derimot sesongens største test når serieleder Åsane kommer på besøk.

Bergenserne vant knepent 1-0 hjemme for Klepp i forrige serierunde, og har faktisk slitt litt etter at Katarina Dybvik Sunde har blitt utilgjengelig og Ida Holm Neset har returnert tilbake til Brann.

Bare to poeng skiller lagene før runden, noe som betyr at TIL 2020 med seier kan ta seg forbi Åsane på tabellen. Det betyr ikke nødvendigvis serieledelse fordi Øvrevoll Hosle er i mellom lagene på tabellen.

Nedrykket lag mot nyopprykket lag

Klepp – Grand Bodø, Klepp stadion

8. plass og åtte poeng. To strake tap mot opprykkskandidatene Øvrevoll Hosle og Åsane, uten å score mål.

Det har som nevnt tidligere ikke vært en enkel tur til 1. divisjon for Klepp etter nedrykket fra Toppserien i fjor. Laget har slitt mer enn forventet og allerede havnet godt på etterskudd med tanke på en eventuell topp to-plassering med sju poeng opp.

Sist var traktortrøyene riktig nok litt uheldig da en smått kontroversiell dommeravgjørelse ga Åsane straffespark. Målet ble også avgjørende, men nå venter nok en ganske mer overkommelig oppgave når nyopprykkede Grand Bodø kommer på besøk.

Bodøværingene har fått en langt bedre start med tanke på forutsetningene og befinner seg på en meget solid 5. plass etter at det ble en imponerende 4-1-seier over Hønefoss i forrige serierunde. Men det spørs om ikke det er Klepp som likevel er ganske klare favoritter her.

Stakkars Medkila

Medkila – Hønefoss, Harstad stadion

Medkila har virkelig hevet seg den siste tiden etter en katastrofal sesongstart som inneholdt fem strake tap og 0-12 i målforskjell etter de tre første serierundene. Etter 0-3-tapet for Klepp i tredje serierunde har Medkila bare tapt med ett mål i kampene de har tapt, samt vunnet 4-2 hjemme mot AaFK Fortuna.

Laget har absolutt vist stigende formkurve og har tross alt bare ett poeng opp til Amazon Grimstad. Mot Hønefoss kan laget komme seg ett steg nærmere.

Og for Hønefoss gikk det ikke akkurat veldig bra sist laget var på tur i Nord-Norge. 1-4-tap i forrige serierunde borte mot Grand Bodø endte det nemlig. Men laget har bare to poeng opp til 4. plass.

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | 1.DIVISJON
1 Tromsø IL 2020 8 11 19
2 Kolbotn 8 11 18
3 Fyllingsdalen 8 4 14
4 AaFK Fortuna 7 7 12
5 KIL/Hemne 8 -2 11
6 Grei 8 -5 9
7 Øvrevoll Hosle 8 -1 8
8 Grand Bodø 7 -8 7
9 Klepp 8 -5 5
10 Hønefoss BK 8 -12 5