HISTORISK CHAMPIONS LEAGUE-SEIER FOR BRANN

Annonse:

For første gang har et norsk lag kvalifisert seg til UEFA Women’s Champions League. I tillegg kriger Brann seg til en historisk seier, da de slo St.Pölten 2-1 i Østerrike.

Deler av teksten er hentet fra brann.no – les fullstendig kamprapport her.

Brann var aggressive i presset sitt og trygge med ballen, mens østerrikerne stort sett ble løpende etter Brann-spillerne. Likevel slet Brann med å skape store sjanser i den første omgangen. En Stenevik-heading i tverrliggeren på hjørnespark var det nærmeste de kom scoring.

​​​​​​​St. Pölten hadde også sine sjanser i den første omgangen, uten at det ble veldig farlig. Lagene gikk til pause med 0-0.

Men sjansene kom umiddelbart i andre omgang, og både Rakel Engesvik, Amalie Eikeland og Marit Bratberg Lund meldte seg på.

Så kom tidenes første Brann-scoring i Champions League. Signe Gaupset kriget til seg en ball på høyresiden, dro seg innover mot mål og serverte den til Rakel Engesvik foran åpent mål. Hun kunne enkelt sette ballen i det åpne målet.

Ti min senere kom utligningen. Maria Mikolajova får skyte uten press fra 24 meter. Et godt skudd som lurer seg forbi Mikalsen, i stangen, og inn.

Etter utligningen var det igjen Brann som skapte de store sjansene, som til slutt resulterte i nok en scoring. Et hjørnespark mot bakerste stolpe traff pannebrasken til Natasha Anasi-Erlingsson, som headet ballen bort i det lengste hjørnet.

Fem minutter før slutt vartet Aurora Mikalsen opp med en matchvinnende redning på nærskudd. Brann vinner til slutt og blir nok en gang historiske.