HILDEGUNN SÆVIK SIKRET DEN PERFEKTE JOBBEN

 

Det er fortsatt slik at et flertall av klubbene i Toppserien ikke har tilstrekkelig økonomi til å legge til rette for en helprofesjonell satsing. Kombinasjonen av fotball, studier og deltidsjobb kan påføre stor belastning for spillerne, og i verste fall føre til at fotballen blir nedprioritert. 

Som en del av generalpartneravtalen med Toppfotball Kvinner har OBOS etablert et eget traineeprogram og som gir spillerne på toppnivå mulighet til å kombinere fotballkarriere og yrkeskarriere. I tillegg har OBOS hatt en personlig stipendordning som gjør det lettere for spillere å kombinere utdannelse eller jobb med satsing på toppidrett. I Toppserien er det nå fire spillere i trainee-stillinger og åtte med personlig sponsorat.

Keeper i Røa, Hildegunn Sævik, har jobbet som trainee i OBOS i snart tre år. Her har hun fått muligheten til å kombinere relevant arbeidserfaring med hverdagen som profesjonell fotballspiller.

– Jeg kunne egentlig ikke hatt en mer perfekt jobb, både ved siden av fotballen og mens jeg har studert i tillegg. OBOS har lagt tilrette for at jeg virkelig kan satse fotball mens jeg får relevant erfaring. Hadde jeg hatt en annen deltidsjobb hadde jeg sikkert følt på at jeg må gå tidligere for å rekke trening osv., men jeg har aldri fått noen reaksjon på dette når jeg har vært i OBOS, for det er fokus på kombinasjonen og totaltbelastningen. Det er godt tilrettelagt både til treningsleir, kamper og perioder med fri.

– Jeg trives veldig godt, og har gjort det fra starten. OBOS er en utrolig bra arbeidsgiver. Det er veldig deilig å dra på jobb hver dag å ha det bra. Jeg kan også komme på trening hver dag og føle meg klar for å prestere. Jeg har anbefalt denne ordningen til andre spillere i Toppserien, og noe mange flere burde søke på. For det er den perfekte jobben.

I mai inviterte OBOS samtlige Toppserietrainees og stipendmottagere til foredrag og omvisning ved sitt kontor på Ulven. Foto: OBOS.

Får relevant arbeidserfaring

– Jeg kom til OBOS som trainee i februar 2020. Da begynte jeg i administrasjonsavdelingen, og jobbet ca to dager i uken. Da pandemien kom jobbet jeg også på sentralbordet, da jeg ikke kunne dra på kontoret grunnet felles treninger med laget og kohorter. Der tar du telefoner og hjelper kunder, typ som et kundesenter for OBOS. De tilrettela for at jeg kunne fortsette å jobbe ved siden av fotballen, så jeg var veldig heldig, sier hun om den litt turbulente starten i ny jobb.

24-åringen har også tatt en master i Siviløkonomi ved siden av fotballen, og leverte masteroppgaven sin før sommeren. Da tok hun også en pause fra trainee-stillingen for å fokusere fullt på skrivingen. Fra tidligere har hun en bachelor i økonomi og administrasjon, med spesialisering i facility management.

– Det er deilig å være ferdig med studier, men uvant å gå mot en vinter der jeg ikke skal gå på skolen. Det å komme hjem på kvelden og slippe å ha arbeidskrav, lese eller forberede seg til forelesninger. Jeg tok en pause for å fullføre masteren denne våren, men når jeg hadde levert den begynte jeg i den nye rollen min med en gang. Jeg er fortsatt trainee, men nå jobber jeg hver dag frem til trening med den samme fleksibiliteten som jeg hadde tidligere. Det at jeg er her hver dag gjør også at jeg kan få mer ansvar enn tidligere. Jeg har fått være med i flere prosjekter og har oppgaver som er mer rettet mot utdanningen jeg har tatt, med logistikk, planlegging og mye fasilitetsstøtte. Det er selvfølgelig kjekkere å få mer ansvar.

Annonse fra Toppserien: