GRUNNSPILLET UNNAGJORT – DISSE LAGENE ER KLAR FOR SLUTTSPILL

Etter siste runde av grunnspillet er det klart at det er Kolbotn, AaFK Fortuna, TIL 2020 og Øvrevoll Hosle som er klare for opprykkssluttspill.

Mål:

Hønefoss og Grand Bodø er to lag som på lang vei virker å ha sikret plassen. Begge lag sto med 20 poeng, helt lik målforskjell og sju poeng ned til nedrykk. Dermed var det nok et jevnt oppgjør som ventet når de to lagene møttes på AKA Arena i siste grunnspillskamp.

Og jevnt ble det fra start. Ingen av lagene skapte det helt store og nullet hverandre ut på en god måte. Publikum måtte vente helt til det var spilt en halvtime før det ble en målsjanse, og det var gjestene ved Andrea Holmstrøm som fikk den, men Margaux Lægreid slo til corner.

Litt mer action ble det etter pause, og ganske tidlig fikk Silje Nyhagen en gyllen mulighet. Toppscoreren ble spilt gjennom og virket å ha fri vei mot mål, men ble løpt opp og fikk ikke til en skikkelig farlig avslutning.

Mot slutten var Hønefoss nære ved å ta alle poengene etter et godt skudd fra Synne Hamborg, men Sydney Martinez vartet opp med et tigersprang opp i krysset og hindret baklengs, samtidig som at hun sørget for at kampen endte målløst med ett poeng til hvert av lagene.

Knallsterk opphenting

TIL 2020 – Fyllingsdalen 2-2 (2-0)
Mål: 1-0 Ardita Iseni (39), 2-0 Mali Trøa n (45), 2-1 Rebecca Nordberg (57), 2-2 Ine Wedaa (71)

TIL 2020 har fått opp dampen igjen etter en svak periode før og like etter sommeren, men med tre strake seiere har nordlendingene fått kontakt med kvalifiseringsplassen igjen. Denne runden var det hjemmekamp mot bortesvake Fyllingsdalen, som etter en glitrende start har fått det tøffere uten at det er snakk om fare for nedrykk.

Det skjedde ikke altfor mye i åpningsminuttene på Romssa Arena. Begge lag hadde noen avslutningsforsøk, men uten at noen av dem skapte trøbbel for keeper.

Etter kvarteret fikk vertene en grei mulighet, men forsøket gikk over mål.

Da det nærmet seg pause tok kampen seg mer opp. Sofie Tunes traff stolpen drøye ti minutter før hvilen, og noen minutter senere kom Ardita Iseni alene gjennom med Hannah Markussen. Spissen gjorde ingen feil og trillet ballen forbi sisteskansen og i mål.

Og like før pause ble målscorer Iseni felt i feltet. Straffen ble tatt av toppscorer Mali Trøan, som var sikkerheten selv og doblet til 2-0.

Utgangspunktet for andre omgang virket vanskelig for Fyllingsdalen, men bergenserne ga seg ikke uten kamp. Etter 57 minutter fikk gjestene frispark fra langt hold, men det stoppet ikke Rebecca Nordberg fra å prøve skuddfoten. Det skulle vise seg å være en god idé, for ballen snek seg inn i keeperhjørnet og reduseringen var et faktum.

Fyllingsdalen var klart best etter pause og da var det kanskje ikke så ufortjent at Ine Wedaa utlignet etter 71 minutter alene med Ingvild Villa.

På overtid fikk også bortelaget en stor mulighet til å ta med seg alle poengene, men skuddet gikk like over mål. Dermed ender det 2-2 i Tromsø etter en sterk opphenting fra Fyllingsdalen.

For lite, for sent

Klepp – Grei 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Lexie Knox (22)

På Jæren var det duket for bunnkamp mellom de to lagene som befinner seg nederst på tabellen. Det virker tøft for begge lagene å berge plassen, spesielt for Klepp som har 13 poeng opp til sikker plass. For Grei er håpet større, men for at det håpet skal leve bør det bli seier her.

De første minuttene bar preg av at begge lag var gira på å få den første scoringen. Helle Sandved-Klungtvedt var nærmest tidlig, men avslutningen ble for svak og keeper reddet.

Men traktortrøyene skulle få kampens første scoring. 22 minutter var spilt da Ine Tveit slo en presis corner på hodet til Lexie Knox, som headet Klepp i føringen. Like etter fikk Sandved-Klungtvedt nok en sjanse, men igjen reddet Amalie Kragset.

I andre omgang var det Grei som var klart nærmest scoring, etter en første omgang med mye neste. Gjestenes desidert største sjanse kom etter 54 minutter da Tine Karstensen smalt et skudd i tverrliggeren.

Drøye ti minutter senere var det Julie Solskjær som fikk en dobbeltsjanse, men den første ble reddet av Maria Sandvik, mens det andre skuddet ble heltemodig blokkert.

Større sjanser fikk ikke Grei til å ta med seg poeng, og Klepp tar dermed sin første seier siden serieåpningen, den andre totalt denne sesongen.

Lexie Knox sørget for sesongens andre seier for Klepp. Foto: Kristian Moe

Bortedominans

Øvrevoll Hosle – AaFK Fortuna 2-4 (0-2)
Mål: 0-1 Mette Muri (16), 0-2 Maria Denius (24), 0-3 Karoline Svanes selvmål (71), 0-4 Karna Solskjær (72), 1-4 Nadia Pinto (87), 2-4 Nadia Pinto (90)

Kanskje den mest spennende kampen denne runden skulle utspilles på Hoslebanen kunstgress mellom Øvrevoll Hosle og AaFK Fortuna. Hjemmelaget er i førersetet om den siste sluttspillsplassen, mens sunnmøringene må vinne for å lede an i kampen om kvalikplassen. Borte mot Øvrevoll Hosle er imidlertid alltid tøft, spesielt med tanke på at ØHIL står med fire strake hjemmeseiere.

Men det var lite som tydet på at AaFK Fortuna var preget av ØHILs sterke hjemmestatistikk. Gjestene gikk rett i strupen på vertene og tok fullstendig kommando fra start.

Tangotrøyene skapte ikke voldsomt med sjanser, men var spillemessig overlegne. Da var det også fortjent at de tok ledelsen etter kvarteret. Agata Drozdzik slo et lavt innlegg 45 grader ut og fant kaptein Mette Muri, som fra rundt meter bredsidet ballen i krysset og ga AaFK Fortuna ledelsen.

Ikke altfor mange minutter senere doblet gjestene ledelsen. Maria Herdel Pedersen avsluttet i blokka, men ballen havnet hos Maria Denius. Hennes første skudd ble også blokkert, men hun fikk ballen tilbake og på det andre forsøket klarte hun å lure ballen i nettet bak Una Langkås og dermed 2-0 til AaFK Fortuna.

Bortelaget burde scoret flere mål før pause, blant annet ved Nora Harnes Håheim, men godt forsvarsspill hindret angrepsspilleren i å avslutte på åpent mål.

Etter pause kom Øvrevoll Hosle litt mer med, men skapte svært lite mot AaFK Fortuna.

Guro Hammer Røn hadde en god sjanse for gjestene, før Håheim igjen var farlig frempå, men nådde akkurat ikke innlegget til Herdel Pedersen.

Hjemmelagets største sjanse kom etter 69 minutter ved Rebekka Ausland som fikk pirket ballen forbi keeper, men avslutningen hadde ikke nok kraft eller fart og gjestene fikk klarert.

Bare minuttet senere punkterte AaFK Fortuna kampen. Hammer Røn slo inn mot Herdel Pedersen som ikke fikk kontakt med ballen. Det gjorde derimot en uheldig Karoline Svanes som satte ballen i eget mål.

Og minuttet etter der igjen var kampen så definitivt avgjort. ØHIL-forsvaret sovnet, som gjorde at Herdel Pedersen kom mutters alene gjennom. Hun spilte uselvisk på tvers til Karna Solskjær som enkelt kunne sette inn 4-0.

Mot slutten fikk Øvrevoll Hosle to reduseringer ved Nadia Pinto, som ved begge anledninger var sikker alene med keeper, men seieren var aldri truet for AaFK Fortuna som tar en meget sterk borteseier etter en dominant prestasjon.

Sluttspillsdrømmen knust

Kolbotn – KIL/Hemne 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Eline Hegg (60)

KIL/Hemne jaktet en plass i topp fire-sluttspillet, og premissene for å klare det var tydelige. De måtte slå grunnspillvinner Kolbotn på bortebane, samtidig som at Øvrevoll Hosle tapte sin hjemmekamp mot AaFK Fortuna.

Utgangspunktet var vanskelig for KIL/Hemne, og det ble ikke bedre av at Kolbotn dominerte store deler av første omgang og skapte mange store sjanser. Serielederen klarte derimot ikke å omsette noen av dem før pause, og det sto utrolig nok 0-0 halvveis etter en underholdende første omgang.

Gjestene måtte fremover etter pause ettersom de måtte vinne, som åpnet mer rom for Kolbotn. Vertene måtte derimot vente til timen var spilt før de fikk scoringen sin. Kolbotn fikk straffe og Eline Hegg var sikker eksutør og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Resten av oppgjøret bar preg av enorme sjanser til begge lag. Sara Bjerksæter dunket ballen i tverrliggeren etter 71 minutter, mens Johanne Fridlund brente en stor sjanse for vertene.

Like etter var Bjerksæter på farten igjen og alene gjennom mot Selma Panengstuen, men avslutningen fra kloss hold traff ansiktet til sisteskansen og gikk ut til corner.

Celine Larsen fikk også en sjanse til å doble ledelsen for Kolbotn fem minutter før slutt, men maktet ikke å overliste Ingvild Grøtting. Dermed endte det med 1-0 til Kolbotn, som går inn i sluttspillet som store favoritter med åtte poengs forsprang, mens sluttspillsdrømmen ble knust for KIL/Hemne.