GRUNNSERIEN SKAL AVSLUTTES: ETT LAG I KJEMPETRØBBEL OG ETT LAG STORMER MOT TOPPSERIEN

Både i topp og i bunn er det ett lag som skiller seg ut før den siste kampen i grunnserien.

Annonse:

 

Slik ser 18. serierunde ut i 1. divisjon:

Hønefoss – Grand Bodø

Klepp – Grei

Kolbotn – Kil/Hemne

TIL 2020 – Fyllingsdalen

Øvrevoll Hosle – AaFK Fortuna

Denne runden spilles samtlige kamper lørdag klokken 15. Dette er siste runde før sluttspillet begynner, der lagene tar med seg poengene og divisjonen deles i to.

Formlaget

De startet sesongen glitrende, så ut til å storme mot Toppserien som mester, men så sluknet TIL 2020 og var i ferd med å bli hektet av. Men nå ser nordlendingene virkelig ut til å ha meldt seg på igjen, og selv om det med all sannsynlighet ikke blir direkte opprykk, har de nå alle muligheter til å klare kvalifisering og likevel få en gyllen mulighet til å sikre en plass på øverste nivå.

4-1 mot ØHIL, 4-0 mot Grei og 2-0 sist borte mot Kil/Hemne er meget sterkt, og denne runden er det Fyllingsdalen som kommer på besøk. Bergenserne åpnet sesongen glitrende, men har fått det tøffere etter hvert. I forrige runde tapte de 0-3 hjemme mot Kolbotn.

Veldig mye skal til for at Kolbotn ikke klarer opprykket på første forsøk. Åtte poeng skiller ned til AaFK Fortuna, som igjen har ett poeng ned til TIL 2020.

Men med andre ord er det stor spenning rundt hvilket lag som klarer andreplassen.

Så det er litt av et sluttspill vi snart har i vente, der det hele vil bli avgjort.

De resterende kampene ser slik ut: 

  • Hønefoss – Grand Bodø
  • Klepp – Grei
  • Kolbotn – Kil/Hemne
  • Øvrevoll Hosle – AaFK Fortuna

Hønefoss tok ledelsen sist borte mot AaFK Fortuna, men tapte til slutt 1-3. Laget har uansett langt på vei sikret fornyet kontrakt, og med tanke på hvordan det så ut tidligere i sesongen, har de all mulig grunn til å være fornøyde med det. Det samme gjelder Grand Bodø som smadret Klepp 3-0 hjemme sist.

Med sju poeng ned til nedrykk for begge lag skal det svært mye til for at de ikke spiller i 1. divisjon neste sesong.

Verre ser det ut for de to lagene som møter på Jæren denne helgen. Klepp har hele 13 poeng opp til trygg plass, og snart kan selv ikke teorien redde den tradisjonsrike klubben. Men heller ikke for Grei ser det særlig lovende ut, som som nevnt har sju poeng opp. Dette er kampen man må vinne for å ha et lite håp.

Kolbotn stormer mot Toppserien og vant 3-0 overbevisende mot Fyllingsdalen forrige helg. Kil/Hemne fikk det tøffere mot TIL 2020 og tapte 0-2 på hjemmebane.

Øvrevoll Hosle har virkelig også hevet seg den siste tiden, og kanskje er det kampen mot AaFK Fortuna som er den aller mest spennende denne helgen. AaFK Fortuna bør aller helst ha tre poeng, men får det neppe enkelt på denne arenaen. Kanskje har vi et nytt lag på opprykkskvalifisering etter denne runden?

Slik ser tabellen ut før serierunden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: