Rosenborg – Brann 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Emilie Joramo (63), 2-0 Synne Skinnes Hansen (65)

11 636 tilskuere møtte opp sist Rosenborg og Brann møttes på Lerkendal stadion. Den gang var premissene før oppgjøret litt annerledes. Da var Brann favoritter, men etter en svak sesong i 2023, var gullkandidat Rosenborg favoritter denne gangen.

Det viste seg også fra start da det var trønderne som åpnet oppgjøret klart best. Spillemessig var det så og si enveiskjøring i åpningen, men sjansemessig var det lite å skrive hjem om for noen av lagene.

Etter hvert kom Brann mer med, men foran mål var det ganske ufarlig. Etter en svært sjansefattig omgang var det grei at det sto målløst mellom de to storkanonene.

I andre omgang ble det mer begivenhetsrikt foran målene. Larissa Crummer fikk en gyllen mulighet for gjestene, men Rugile Rulyte reddet mesterlig.

Deretter var det Rosenborg som kjørte i angrep og etter 63 minutter sprakk nullen. Elin Sørum plukket opp en klarering og la tilbake til midtbanekollega Emilie Joramo, som banket hjemmelaget i føringen.

Og bare et par minutter senere sto det 2-0 til Rosenborg. Målscorer Joramo sendte Synne Skinnes Hansen i bakrom. Den fremtidige Bayer Leverkusen-spilleren gjorde ingen feil alene med keeper og doblet Rosenborgs ledelse.

Brann hadde ikke veldig mye å svare med etter de to raske scoringene. På overtid fikk de en stor sjanse til redusering, men Andrine Hegerberg smalt ballen i tverrliggeren. Nærmere kom ikke gjestene og Rosenborg tar en fortjent 2-0-seier på Lerkendal.

Kjørte over bunnlag

Røa – Arna-Bjørnar 4-1 (2-1)
Mål: 1-0 Tuva Espås (5), 1-1 Miljana Ivanovic (36), 2-1 Solveig Engås (43), 3-1 Julie Hoff Klæboe (51), 4-1 Martine Midtbø (90+1)

Etter en svært oppløftende 4-2-seier over Stabæk sist, tok Arna-Bjørnar steget vekk fra jumboplassen i Toppserien. Spørsmålet var dermed om de kunne følge opp resultatet, og overraske sesongens store overraskelse, Røa, på bortebane.

Kampen startet ikke på en god måte for bergenserne. Allerede etter fem spilte minutter havnet de bakpå takket være en kjempescoring fra distanse av Tuva Espås.

Gjestene ga derimot ikke opp. Oppgjøret på Røabanen var i et forrykende tempo, og det viste Miljana Ivanovic etter 36 minutter. Midtbanespilleren som er i storform om dagen, skrudde på turboen, løp fra hele Røa-forsvaret og plasserte inn utligningen.

Da så det ut til at lagene skulle gå til pause uten at noe skilte dem, men det ville ikke Solveig Engås ha noe av. Vingbacken fikk avansere fremover helt upresset, før hun løftet ballen over Hanne Larsen og i nettet.

En tung kalddusj for bergenserne like før pause, og det ble ikke stort bedre etter hvilen heller. Andre omgang var ikke mange minuttene gamle da Julie Hoff Klæboe økte til 3-1 med en utagbar kanon.

Like etter fikk Ivanovic en eventyrlig sjanse til å redusere, men Hildegunn Sævik vartet opp med en svært viktig redning.

Kampen roet seg ned etter dette, og Røa kontrollerte kampbildet. Det så ut til å ebbe ut med 3-1-seier til vertene, men Martine Midtbø ville også være med på moroa. På overtid ble hun spilt gjennom, rundet Larsen og fastsatte sluttresultatet til 4-1 på åpent mål.

Omdiskutert avgjørelse ble avgjørende

Stabæk – Avaldsnes 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Andrea Anderdal (14)

For første gang denne sesongen var det duket for kamp mellom Stabæk og Avaldsnes. Da lagene skulle møtes tidligere, ble kampen utsatt grunnet værtrøbbel. Dermed var det spennende å se hvordan årets første oppgjør mellom lagene skulle ende.

Innledningsvis handlet alt om Stabæk. Zara Jönsson fikk en tidlig sjanse alene med Kelsey Dougherty, men spissen satte ballen til side for mål. I motsatt ende hadde Maria Hovmark en mulighet, men hennes avslutning var av det svake slaget og ble reddet av Sunniva Skoglund.

I angrepet etter Hovmarks sjanse skulle det derimot smelle. Og det smalt skikkelig fra Andrea Anderdal. Midtbanespilleren ladet kanonen fra 30 meter og limte ballen i krysset med et skikkelig drømmetreff. Dermed sto det 1-0 til Stabæk.

Vertene fortsatte å skape trøbbel for Avaldsnes med Jönsson i spissen, men maktet ikke å sette ballen i mål. Mot slutten av omgangen kunne det stått 1-1, men heller ikke gjestene fra Karmøy klarte å overliste keeper.

John Arne Riise og Avaldsnes var ikke veldig fornøyde med dommerteamets avgjørelse da Selma Pettersen tilsynelatende hadde satt ballen i eget mål.

Avaldsnes styrte åpningen på andre omgang, men det var Stabæk som var nære ved å gå opp til 2-0 ved Andrea Anderdal. Denne gangen fikk ikke målscoreren like godt treff og sendte ballen over mål.

I en lang periode uteble målsjansene på Nadderud, men knappe ti minutter før slutt ble det ordentlig dramatikk. En corner fra Avaldsnes gikk via Selma Pettersen og tilsynelatende over målstreken. Gjestene trodde de hadde utlignet, men etter en diskusjon dommerne imellom, ble det til slutt ikke dømt scoring.

Det ble også den største sjansen Avaldsnes fikk, som taper 0-1 mot Stabæk og ligger fortsatt helt sist.

Stortalentet markerte seg

Åsane – LSK Kvinner 0-3 (0-1)
Mål: 0-1 Emilie Woldvik (2), 0-2 Tilde Andersson (69), 0-3 Tilde Andersson (77)

Åsane har slitt litt etter det historiske opprykket til Toppserien, men fikk en uhyre viktig trepoenger borte mot Avaldsnes sist takket være en sen overtidsscoring av Matilde Sangolt. Denne runden var de tilbake på eget kunstgress da de fikk besøk av et LSK Kvinner-lag som står med tre strake seiere.

For bergenserne ble det en marerittåpning på kampen. Allerede etter minuttet Signe Holt Andersen lagt i bakken inne i feltet, og dommeren dømte straffe til gjestene. Kaptein Emilie Woldvik var sikkerheten selv og banket straffen høyt oppe i krysset, utagbart for Savanna Duffy.

Første omgang på Åsane Arena var sjansefattg, der de få mulighetene som ble skapt, havnet til LSK Kvinner. Dermed ledet kanarifuglene fortjent 1-0 til pause.

De siste 45 minuttene fortsatte i samme spor som de første. Derfor var det ikke ufortjent da Tilde Andersson økte til 2-0 etter 69 minutter. Stortalentet ga seg ikke med det, for ikke lenge etter var hun sist på ballen igjen. Amanda Johnsson Haahr hoppet over en pasning fra Mimmi Löfwenius, slik at den havnet hos Andersson som banket ballen i motsatt kryss til 3-0.

Åsane hadde lite å stille opp med, og LSK Kvinner tar med seg en solid og fortjent 3-0-seier hjem til Romerike.

Best i byen

Lyn – Vålerenga 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Olaug Tvedten (6), 0-2 Stine Ballisager Pedersen (56)

Det var ikke bare på Lerkendal det ble spilt storkamp denne runden. På Ullevaal stadion var det duket for et historisk oppgjør da Lyn skulle spille på nasjonalarenaen for første gang på kvinnesiden. Motstander var ingen andre ringere enn byrival og serieleder Vålerenga.

Naturlig nok var Vålerenga favoritter før kampstart, og serielederen viste seg favorittstempelet verdig ganske tidlig ut i kampen. Bare seks minutter var spilt da Olaug Tvedten sendte bortelaget i føringen.

Olaug Tvedten (til høyre) var nok en gang i begivenhetens sentrum for Vålerenga. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Vålerenga fortsatte å styre kampen, men utover i omgangen kom Lyn mer med. Likevel var det gjestene som var nærmest scoring, uten at det endte opp med å bli flere mål før pause.

Etter hvilen fikk Ingibjörg Sigurdadottir to store sjanser til å doble ledelsen, men Sandra Rød Ask og stolpen hindret midtstopperen scoring. Da var det en heller en annen midtstopper som skulle få nettsus. Stine Ballisager Pedersen raget høyest på et hjørnespark og stanget Vålerenga to mål foran.

Lyn jaktet scoring, men slet med å skape målsjanser. Vålerenga var nok også nærmere 3-0 enn Lyn var 2-1. På overid fikk Lyn en dobbeltsjanse til å redusere, men det ble ikke scoring. Vålerenga vinner dermed 2-0 over Lyn i det historiske oppgjøret på Ullevaal, og viser at de er best i Oslo by.