Flere skjebner står på spill

Kristine Leine og Rosenborg satte tilskuerrekord i forrige serierunde med 11.636 tilskuere på plass på Lerkendal mot Brann. Nå vil trønderne ta seg enda et steg nærmere toppen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Viktige kamper kommer på rekke og rad før en nesten to måneder lang sommerferie venter.

Sist oppdatert: 17. jun 2022 Skrevet av: Alexander Larsen

 

norsk tipping

 

Denne helgen spilles det bare fire toppseriekamper ettersom Brann – Avaldsnes allerede er blitt spilt. Det oppgjøret endte som kjent 10-0 på Stemmemyren til hjemmelaget.

Slik ser runden ut:

RUNDE 9 | TOPPSERIEN
LSK Kvinner 3 - 1 Åsane
Arna-Bjørnar 1 - 1 Røa Fotball Elite
Vålerenga 4 - 0 Lyn
SK Brann 1 - 4 Rosenborg BK Kvinner
Avaldsnes Toppfotball 23. aug. 18:00 Stabæk


Uhyre viktig toppkamp

Rosenborg – Vålerenga, Koteng Arena

Etter at Rosenborg slo Brann i forrige serierunde og Brann vant over Vålerenga runden i forkant, er det nå svært åpent i toppen. Vålerenga kan her med seier melde seg på helt i toppen og bare havne to poeng bak bergenserne, mens Rosenborg kan få et overtak på Vålerenga, riktignok med én kamp mer spilt.

Trønderne har levert noen meget gode prestasjoner den siste tiden og var også det klart beste laget da det endte 1-1 mellom disse to lagene på Intility for ikke lenge siden.

Men mye tyder på at Rosenborg må vinne denne kampen om det skal være håp å havne blant topp to inn mot sluttspillet. Det kan i så fall være to verdifulle poeng i kampen om seriegullet.

Før runden står begge lagene med 32 poeng.

Kampen om topp fire

Stabæk – LSK Kvinner, Nadderud stadion

Stabæk-maskineriet fortsetter å gå, og i forrige serierunde ble det en sterk og viktig 2-1-seier borte mot Lyn på Kringsjå. Det gjør at laget har alle muligheter til å kapre 4.-plassen og havne i det øverste sluttspillet. Etter kampen har Stabæk bare ett poeng opp til Lyn på 4. plass, men med én kamp mer spilt.

Her møter de en direkte konkurrent i jakten på nettopp det når LSK Kvinner kommer på besøk. Skulle det bli tap for gjestene her, er det mer eller mindre bare å glemme topp fire for kanarifuglene.

Det er ikke mer enn bare noen få uker siden lagene møttes i LSK-hallen. Da var det LSK Kvinner som vant 2-0 etter to scoringer i løpet av det første kvarteret. Nå er det gress og et trolig enda tøffere borteoppgjør som venter.

I midtuken vant LSK Kvinner 2-0 i cupen mot Øvrevoll Hosle, mens Stabæk slo Røa 1-0.

Kolbotns siste sjanse

Lyn – Kolbotn

Etter en lang bortetur til Tromsø i cupen (2-1-seier) onsdag, er det ingen rom for hvile for Lyn når en viktig kamp mot Kolbotn venter denne helgen. Deretter kan laget ta en velfortjent og lang sommerpause.

At Lyn skulle være på 4. plass etter 13. serierunder, var det knapt noen som hadde trodd før sesongen. Om noen i det hele tatt. Med bare fem kamper igjen før sluttspillet starter, er det gode sjanser for at laget fra Kringsjå kan sjokkere og sikre den siste plassen i det øverste sluttspillet.

I så fall bør det bli seier hjemme mot Kolbotn.

Laget fra Sofiemyr vant 3-0 over Avaldsnes i forrige runde og har dermed sikret et lite håp om å havne topp fire. Men da må det bli seier her. Med like mange kamper er det fem poeng som skiller lagene.

Men noen målfest blir det trolig ikke. Slik har de siste oppgjørene endt mellom lagene:

Kolbotn 1 – 0 Lyn
Lyn 0 – 1 Kolbotn
Lyn 1 – 1 Kolbotn
Kolbotn 1 – 0 Lyn
Lyn 1 – 0 Kolbotn
Kolbotn 0 – 0 Lyn
Lyn 0 – 0 Kolbotn

Bunnkampen

Arna-Bjørnar – Røa, Arna Idrettspark

I Bergen møtes to av Toppserien svakeste lag denne sesongen når Arna-Bjørnar på 8. plass tar imot et Røa-lag som ennå har til gode å ta tre poeng denne sesongen etter opprykket fra 1. divisjon.

Begge lag har slitt tungt i år og scoret få mål samtidig som målene har rent inn bakover. Men som de fleste vet har det i praksis ingen betydning foreløpig ettersom poengene nullstilles når sluttspillet settes i gang til høsten.

I midtuken spilte Arna-Bjørnar mot Brann på Brann Stadion og tapte 0-5.

29. mai møttes lagene sist da det endte 2-2 i Oslo.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1 Vålerenga 12 28 32
2 Rosenborg BK Kvinner 11 17 23
3 LSK Kvinner 10 6 18
4 SK Brann 11 3 17
5 Røa Fotball Elite 12 -1 13
6 Stabæk 10 -5 11
7 Lyn 10 -6 11
8 Åsane 11 -9 10
9 Arna-Bjørnar 11 -15 8
10 Avaldsnes Toppfotball 10 -18 8