FLERE SKJEBNER STÅR PÅ SPILL

Viktige kamper kommer på rekke og rad før en nesten to måneder lang sommerferie venter.

Annonse:

 

norsk tipping

 

Denne helgen spilles det bare fire toppseriekamper ettersom Brann – Avaldsnes allerede er blitt spilt. Det oppgjøret endte som kjent 10-0 på Stemmemyren til hjemmelaget.

Slik ser runden ut:

RUNDE 9 | TOPPSERIEN
LSK Kvinner3 - 1Åsane
Arna-Bjørnar1 - 1Røa Fotball Elite
Vålerenga4 - 0Lyn
SK Brann1 - 4Rosenborg BK Kvinner
Avaldsnes Toppfotball0 - 0Stabæk




Uhyre viktig toppkamp

Rosenborg – Vålerenga, Koteng Arena

Etter at Rosenborg slo Brann i forrige serierunde og Brann vant over Vålerenga runden i forkant, er det nå svært åpent i toppen. Vålerenga kan her med seier melde seg på helt i toppen og bare havne to poeng bak bergenserne, mens Rosenborg kan få et overtak på Vålerenga, riktignok med én kamp mer spilt.

Trønderne har levert noen meget gode prestasjoner den siste tiden og var også det klart beste laget da det endte 1-1 mellom disse to lagene på Intility for ikke lenge siden.

Men mye tyder på at Rosenborg må vinne denne kampen om det skal være håp å havne blant topp to inn mot sluttspillet. Det kan i så fall være to verdifulle poeng i kampen om seriegullet.

Før runden står begge lagene med 32 poeng.

Kampen om topp fire

Stabæk – LSK Kvinner, Nadderud stadion

Stabæk-maskineriet fortsetter å gå, og i forrige serierunde ble det en sterk og viktig 2-1-seier borte mot Lyn på Kringsjå. Det gjør at laget har alle muligheter til å kapre 4.-plassen og havne i det øverste sluttspillet. Etter kampen har Stabæk bare ett poeng opp til Lyn på 4. plass, men med én kamp mer spilt.

Her møter de en direkte konkurrent i jakten på nettopp det når LSK Kvinner kommer på besøk. Skulle det bli tap for gjestene her, er det mer eller mindre bare å glemme topp fire for kanarifuglene.

Det er ikke mer enn bare noen få uker siden lagene møttes i LSK-hallen. Da var det LSK Kvinner som vant 2-0 etter to scoringer i løpet av det første kvarteret. Nå er det gress og et trolig enda tøffere borteoppgjør som venter.

I midtuken vant LSK Kvinner 2-0 i cupen mot Øvrevoll Hosle, mens Stabæk slo Røa 1-0.

Kolbotns siste sjanse

Lyn – Kolbotn

Etter en lang bortetur til Tromsø i cupen (2-1-seier) onsdag, er det ingen rom for hvile for Lyn når en viktig kamp mot Kolbotn venter denne helgen. Deretter kan laget ta en velfortjent og lang sommerpause.

At Lyn skulle være på 4. plass etter 13. serierunder, var det knapt noen som hadde trodd før sesongen. Om noen i det hele tatt. Med bare fem kamper igjen før sluttspillet starter, er det gode sjanser for at laget fra Kringsjå kan sjokkere og sikre den siste plassen i det øverste sluttspillet.

I så fall bør det bli seier hjemme mot Kolbotn.

Laget fra Sofiemyr vant 3-0 over Avaldsnes i forrige runde og har dermed sikret et lite håp om å havne topp fire. Men da må det bli seier her. Med like mange kamper er det fem poeng som skiller lagene.

Men noen målfest blir det trolig ikke. Slik har de siste oppgjørene endt mellom lagene:

Kolbotn 1 – 0 Lyn
Lyn 0 – 1 Kolbotn
Lyn 1 – 1 Kolbotn
Kolbotn 1 – 0 Lyn
Lyn 1 – 0 Kolbotn
Kolbotn 0 – 0 Lyn
Lyn 0 – 0 Kolbotn

Bunnkampen

Arna-Bjørnar – Røa, Arna Idrettspark

I Bergen møtes to av Toppserien svakeste lag denne sesongen når Arna-Bjørnar på 8. plass tar imot et Røa-lag som ennå har til gode å ta tre poeng denne sesongen etter opprykket fra 1. divisjon.

Begge lag har slitt tungt i år og scoret få mål samtidig som målene har rent inn bakover. Men som de fleste vet har det i praksis ingen betydning foreløpig ettersom poengene nullstilles når sluttspillet settes i gang til høsten.

I midtuken spilte Arna-Bjørnar mot Brann på Brann Stadion og tapte 0-5.

29. mai møttes lagene sist da det endte 2-2 i Oslo.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: