Rosenborg leder serien etter tre kamper. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Festhelg for hjemmelagene

Med unntak av én kamp, var det hjemmelagene som fikk mest å juble for denne runden.

Mål: 1-0 Frøya Dorsin (83)

Rosenborg har vært feilfrie poengmessig i de to første kampene av årets sesong og sto med full pott før helgens møte med Stabæk.

Oppgjøret på Koteng startet i et høyt tempo, der det var gjestene fra Bærum som fikk den første sjansen. Emilie Østerås avsluttet, men skuddet gikk like over.

Deretter var det Rosenborg som kjørte på fremover og skapte flere gode muligheter, men Sunniva Skoglund stod i veien og marginene var på feil side for trønderne.

Kanonaden mot Stabæk-målet fortsatte, men bortelaget holdt unna. Inn mot pause fikk Stabæk også noen sjanser ved Melissa Bjånesøy, men heller ikke Stabæk-kapteinen fant veien til nettmaskene.

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første, med mange sjanser begge veier. Rosenborg hadde de fleste, men Stabæk var langt fra ufarlige. Begge lags keepere sto imidlertid gode kamper og fikk avverget det som kom av avslutninger takket være gode inngripener og redninger.

Tross flust av målsjanser virket det som at oppgjøret på mirakuløst vis skulle ende målløst, men sju minutter før full tid dukket Frøya Dorsin opp. Et innlegg fra Hanna Dahl ble flikket videre til stortalentet, som bredsidet inn ledermålet for Rosenborg i sin første kamp fra start.

Dermed måtte Stabæk trykke på for scoring de siste minuttene, men gjestene klarte ikke å få hull på byllen. Målet til Frøya Dorsin etter 83 minutter blir kampens eneste scoring i en svært underholdene affære og Rosenborg tar sin tredje seier av tre mulige i årets sesong.

Fikk bank av gullfavoritten

Vålerenga - Kolbotn 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Olaug Tvedten (29), 2-0 Elise Thorsnes (38), 3-0 Tilde Lindwall (87), 4-0 Tilde Lindwall (90+1)

Returen til Toppserien har ikke vært slik Kolbotn hadde håpet på hittil. Det nyopprykkede laget sto uten poeng etter to kamper før bortemøtet med regjerende seriemester Vålerenga.

Bortelaget yppet seg imidlertid litt i starten og var småfarlig frempå ved noen anledninger. Blant annet ble Celine Larsen spilt alene gjennom, men angrepsspilleren ble til slutt løpt opp og sjansen ble mindre farlig enn den kunne blitt.

Som forventet var det derimot Vålerenga som skapte mest, der et tverrliggertreff fra Olaug Tvedten var den største sjansen innledningsvis.

Etter halvtimen var nevnte Tvedten frempå igjen, og denne gangen var siktet perfekt stilt inn. Fjorårets toppscorer ladet kanonen og fikk drømmetreff på volley fra 16 meter. Ballen suste som et prosjektil i krysset bak en sjanseløs Selma Panengstuen og Vålerenga var i ledelsen.

Ikke lenge etter ble målscoreren dyttet over ende i feltet og vertene fikk straffe. Den satte Elise Thorsnes sikkert i mål og sørget for 2-0 halvveis.

Etter pause jaget Vålerenga flere scoringer og burde nok satt et par kasser til ved både Stine Brekken, Tuva Espås og Karina Sævik, men alle tre misbrukte sine sjanser.

Celine Larsen holdt på å straffe de brente sjansene og sende Kolbotn tilbake i kampen, men Tove Enblom vartet opp med en god redning og hindret redusering.

I sluttminuttene skulle kampen avgjøres for godt i favør Vålerenga. Innbytter Tilde Lindwall dunket først inn 3-0 etter 87 minutter og satte med det spikeren i kista, før hun på overtid fastsatte sluttresultatet til 4-0 med en lekker avslutning over Panengstuen.

Gullfavoritt Vålerenga knuste nyopprykkede Kolbotn. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Fortsatte seiersrekken

Åsane - Røa 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Mina Bell Folland (82)

I likhet med Rosenborg, har Røa fått en perfekt start på 2024-sesongen med to seiere og seks poeng. De hadde muligheten til å forlenge seiersrekken mot Åsane på bortebane denne runden.

Åpningen på Åsane Arena var av det forsiktige slaget, der Røa tok styringen spillemessig med ball, men uten å skape målsjanser.

Litt ut i omgangen kom Åsane mer med, men hele første omgang bar preg av spill mellom de to sekstenmeterne, slurv og lite action foran målene.

Helt på tampen av omgangen fikk Røa et par halvsjanser etter rot fra vertene, men utenom det var det lite underholdning i løpet av de første 45 minuttene i Bergen.

Starten på andre omgang holdt på å bli en kjempekontrast til den første, da Milena Kokosz avsluttet fra 16 meter, men skuddet gikk like over mål.

Ikke mange minuttene senere var Åsane nære igjen ved Ida Kroken, men midtbanespilleren fikk ikke nok klem i avslutningen.

Etter dette døde sjansene litt av, og det så ut til å ebbe ut med 0-0. Men da 81 minutter var spilt tok Mina Bell Folland vare på Røa sin første store målsjanse og satte inn 1-0 med en lekker avslutning forbi Savanna Duffy.

Det var også nok for Røa til å ta sesongens tredje strake seier og sin tredje strake seier på Åsane Arena.

Slo tilbake etter skrell

LSK Kvinner - Arna-Bjørnar 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Thea Kyvåg (38), 2-0 Helle Stenersen selvmål (89), 3-0 Miljana Ivanovic (90+1)

LSK Kvinner gikk på en litt overraskende smell borte mot Røa før påskeferien, etter å ha først slått medaljekandidat Brann på overbevisende vis. På hjemmebane mot Arna-Bjørnar denne runden var kanarifuglene store favoritter til å ta tre poeng og slå tilbake etter tapet sist.

Vertene la også tidlig press på gjestene fra Bergen, og hadde to svære sjanser i løpet av de første tre minuttene. Først med en heading like over, og så med et stolpeskudd fra Ásdís Halldórsdóttir.

Noen minutter senere var det Arna-Bjørnar sin tur ved Emma Sivertsen, men ballen gikk like over mål.

Deretter handlet det meste om LSK Kvinner, men anført av en god Benedicte Lund Berge holdt gjestene bra unna.

Men etter 38 minutter klarte ikke Arna-Bjørnar å motstå presset lenger. Thea Kyvåg fikk ballen midt i feltet og vartet opp med en presis avslutning som sørget for 1-0.

De enorme målsjansene fortsatte å komme etter hvilen for hjemmelaget, men en strålende Lund Berge i mål og litt marginer for, hindret flere baklengsmål for Arna-Bjørnar.

Dermed levde kampen helt inn, men minuttet før full tid var Helle Stenersen uheldig og satte ballen i eget mål til 2-0 for LSK Kvinner. Og på overtid lå ballen i nettet for tredje gang, takket være en god heading fra Miljana Ivanovic, som sørger for at oppgjøret ender 3-0 til LSK Kvinner.

Perfekt avskjed

Brann - Lyn 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Jenny Røsholm Olsen (34), 1-1 Anna Aahjem (38), 2-1 Karoline Haugland (57)

I Bergen var det duket for avskjedsfest da Brann tok imot Lyn, til det som var Branns siste kamp på Stemmemyren.

Avskjedskampen ble en rolig affære innledningsvis, uten at noen av lagene maktet å spille seg frem til en skikkelig målsjanse.

Publikum måtte vente over en halvtime før det skjedde noe ordentlig spennende, men til gjengjeld ble det noen svært underholdende minutter.

Først var Anna Aahjem på vei alene gjennom etter en forsvarsfeil, men Kirvill Odden fikk så vidt avverget.

Et par minutter senere var det i motsatt ende av banen ting skjedde, da Jenny Røsholm Olsen sendte Lyn i føringen med et velplassert skudd.

Anna Aahjem noterte seg for scoring mot gamleklubben Lyn, da Brann tok tre poeng i siste kamp på Stemmemyren. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Men det tok ikke lang tid før Brann svarte, og ved hvem andre enn tidligere Lyn-spiller Anna Aahjem? Cecilie Redisch Kvamme fant spissen med et presist innlegg, og Aahjem sørget for balanse i regnskapet ved å forlenge ballen i lengste hjørne med et delikat touch.

Etter pause var Brann mye giftigere enn i første omgang, og hadde flere lovende sjanser tidlig i omgangen. Det tok heller ikke altfor lang tid før trykket mot Lyn-målet ble for stort.

Karoline Haugland ladet skuddfoten etter 57 minutter og fikk klokkerent treff fra distanse. Ballen suste inn i nærmeste hjørne bak Kirvill Odden og Brann var i ledelsen.

Den siste drøye halvtimen fortsatte Brann å skape sjanser, men klarte ikke å omsette de til flere scoringer. Lyn på sin side klarte ikke helt å mobilisere en skikkelig sluttspurt, og Brann kunne til slutt juble for sesongens første trepoenger.