Vålerenga er best i Oslo etter derbyseier mot Lyn. Seieren gjorde også at den regjerende seriemesteren klatrer til toppen av tabellen etter fem kamper foran Rosenborg på målforskjell. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Favorittene leverte varene

Det ble en runde der forhåndsfavorittene innfridde forventningene og leverte varene.

Mål: 1-0 Sara Hørte (88)

Med full pott på de første fire kampene har Rosenborg startet perfekt. Spesielt evnen til å score sent har vært avgjørende for trønderne. Denne runden jaktet de nok en seier i hjemmemøtet med Røa, som aldri er et enkelt lag å møte.

Gjestene viste også at de er en vrien nøtt å knekke i første omgang. Det var nemlig Røa som kom best i gang, mens Rosenborg slet med å få i gang spillet sitt.

Julie Hoff Klæboe fikk kampens første sjanse, men skuddet ble reddet. Deretter var det Rebecka Holum som prøvde seg for vertene, men spissen fikk ikke ordentlig klem i headingen fra kort hold og keeper fikk kontroll.

Etter hvilen hevet Rosenborg seg og tok mer kontroll over oppgjøret. Midtveis i omgangen holdt imidlertid Rugile Rulyte å rote det skikkelig til med et dårlig mottak, men heldigvis for Rosenborg rullet ballen i stolpen istedenfor i nettet.

Etter nesten-ulykken var det hjemmelaget som skapte sjansene, men verken Frøya Dorsin, Emilie Nautnes eller Synne Brønstad fikk ballen i mål.

Dermed tikket stadionuret mot full tid og en målløs uavgjort, men så var det Rosenborg sin evne til å avgjøre sent - og det skjedde nok en gang.

To minutter før slutt dukket Sara Hørte opp på en corner og stanget inn 1-0 til Rosenborg. Og tross en god Røa-sjanse helt på tampen, klarte trønderne å holde unna og dermed innkassere sin femte seier av fem mulige denne sesongen.

Rosenborg står med full pott etter fem kamper. Denne gangen var det Røa som ble slått, og det etter nok en sen scoring. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Fortsatte hjemmeformen

LSK Kvinner - Åsane 3-1 (2-0)
Mål: 1-0 Tonje Erikstein (2), 2-0 Miljana Ivanovic (35), 3-0 Miljana Ivanovic (48), 3-1 Katarina Dybvik Sunde (85)

For andre gang i år gikk LSK Kvinner på en bortesmell da de tapte for Lyn sist helg. På hjemmebane har imidlertid kanarifuglene vært bunnsolide, og var derfor klare favoritter mot Åsane i LSK-hallen.

Det var derimot gjestene fra Bergen som kom med kampens første skremmeskudd, men avslutningen fra Milena Kokosz gikk like utenfor.

I det påfølgende angrepet motsatt vei, skulle LSK Kvinner få uttelling. Savanna Duffy måtte gi retur på et hjørnespark, som havnet hos Tonje Erikstein. Midtbanespilleren var kontant og banket vertene i føringen etter bare to minutter.

Hjemmelaget fortsatte å være farlig frempå etter det tidlige ledermålet, og kunne juble for andre gang da 35 minutter var spilt. Oona Siren stakk gjennom til Miljana Ivanovic som enkelt plasserte inn 2-0.

Etter pause gikk Åsane rett i angrep og holdt på å få en drømmeåpning på andre omgang. Marina Jensen dunket til, men uheldigvis for gjestene smalt ballen i tverrliggeren.

Istedenfor en drømmeåpning for Åsane, var det LSK Kvinner som fikk en kjempestart på de siste 45 minuttene. Bare noen minutter etter tverrliggertreffet til Jensen, serverte Emilie Woldvik til Miljana Ivanovic foran mål. På åpen kasse hadde spissen ingen problemer med å øke til 3-0.

LSK Kvinner hadde flere store sjanser til å gjøre resultatet enda styggere for Åsane, men mot slutten var det isteden gjestene som fikk en redusering ved Katarina Dybvik Sunde. Det ble imidlertid bare et trøstemål for Åsane, som taper 1-3 i LSK-hallen.

Knuste bunnrivalen

Kolbotn - Arna-Bjørnar 4-1 (3-1)
Mål: 1-0 Johanne Fridlund (19), 1-1 Tora Ose (22), 2-1 Celine Larsen (27), 3-1 Marie Moen Preus (45), 4-1 Thea Mikkelsen (53)

Det var mye spenning knyttet til det som skulle skje på Grorud denne helgen. Der var det nemlig duket for et svært viktig oppgjør mellom bunnlagene Kolbotn og Arna-Bjørnar, som begge jaktet sesongens første trepoenger.

I det svært viktige "sekspoengs"-oppgjøret var det hjemmelaget Kolbotn som åpnet best med flere store sjanser, men Hanne Larsen hindret et tidlig baklengsmål.

Da 19 minutter var spilt måtte imidlertid sisteskansen kapitulere. Eline Hegg fant Johanne Fridlund i bakrom, og alene med keeper var venstrekanten sikker og satte inn 1-0.

Men like etter smalt det i motsatt ende. Gjestene fikk corner som Tora Ose ekspederte i nettmaskene på bakerste stolpe og lagene var like langt.

Det varte bare i fem minutter. Igjen var Kolbotn hissige i bakrom - denne gangen ved Celine Larsen. Også hun var sikker alene med keeper og satte vakkert inn 2-1 med sitt første mål i Toppserien noensinne.

Like før pause fikk Arna-Bjørnar nok et slag i trynet. Etter en strålende omgang tabbet Hanne Larsen seg ut. Målscorer Celine Larsen stjal ballen og spilte videre til Marie Moen Preus foran mål. Stortalentet var nådeløs og dunket inn 3-1.

En vanskelig oppgave ble umulig etter 53 minutter. Kolbotn-back Thea Mikkelsen mottok ballen på venstresiden, forserte fremover forbi to motspillere og frem til hjørnet av 16-meteren. Derfra hamret hun til og sørget for 4-1 med en suser bort i lengste hjørne.

Da var kampen definitivt avgjort, og Kolbotn kunne kontrollere resten av oppgjøret og ta sin første seier for sesongen i en svært viktig kamp.

Etter en tøff sesongstart kunne Kolbotn endelig juble for sin første seier etter returen til Toppserien. Foto: Kristian Moe

Superspissen avgjorde etter sjansesløseri

Stabæk - Brann 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Anna Aahjem (60)

Et annet spennende oppgjør denne runden fant sted på Nadderud, der Stabæk fikk besøk av Brann.

Bergenserne åpnet sesongen med tap, men har siden levert varene. Stabæk på sin side har vunnet de to kampene de var forventet å vinne, og tapt mot medaljekandidatene Vålerenga (to ganger) og Rosenborg, i det som har vært relativt jevne oppgjør.

Fra start av i dette oppgjøret var det Brann som tok styringen. Allerede etter 15 minutter var gjestene centimetere unna scoring, men headingen fra Ingrid Stenevik smalt i tverrliggeren.

Brann fortsatte å skape sjanser resten av omgangen, men maktet ikke å overliste Sunniva Skoglund, som sørget for at det var målløst til pause.

Kampen fortsatte i samme spor i andre omgang, med sjanser til Brann ved Signe Gaupset og Justine Kielland - som heller ikke klarte å sette ballen i mål.

Så mange brente sjanser hadde frustrert de fleste, men Brann fortsatte å male på og fikk endelig uttelling da timen var spilt. Et presist innlegg fra Cecilie Redisch Kvamme fant veien til Anna Aahjem, som enkelt kunne sette kula i mål fra tre meters hold.

Sjansebonanzaen vedvarte etter scoringen, men dette var en dag der Brann virkelig slet med uttellingen. Tverrliggeren stod i veien ved ytterligere to anledninger, men også Skoglund gjorde livet surt for Branns angrepsspillere.

Men med 1-0-ledelse å gå på gjorde det ikke så mye at det ikke ble flere scoringer når Stabæk ikke klarte å skape all verden. Dermed ender det til slutt med 1-0-seier til Brann på Nadderud, som er bergensernes tredje strake seier.

Best i Oslo

Vålerenga - Lyn 3-1 (2-0)
Mål: 1-0 Michaela Kovacs (35), 2-0 Tilde Lindwall (41), 2-1 Selma Hernes (49), 3-1 Ronja Arnesen (68)

Rundens store begivenhet fant imidlertid sted i hovedstaden, hvor det var tid for slaget om Oslo mellom Vålerenga og Lyn.

Kanskje ikke overraskende var det Vålerenga som tok styringen fra start på hjemmebane, og tvang Kirvill Odden i aksjon etter 10 minutter. Lyns sisteskanse bestod kampens første test og reddet til corner.

Etter dette var det ikke flust av målsjanser, selv om trykket mot Lyn-målet var vedvarende.

Men drøye ti minutter før pause skulle scoringen komme. Janni Thomsen sendte i vei en kanonkule som smalt i krysstanga og ut, men på returen var Michaela Kovacs på riktig plass og satte enkelt inn 1-0 til Vålerenga.

Like etter smalt det fra Lyn og Solveig Slemmen, men også her var tverrliggeren i veien.

Og like etter der igjen var det action i motsatt ende igjen. Thea Bjelde slo inn i feltet og fant Tilde Lindwall foran mål. Svensken var i god posisjon og hadde dermed få problemer med å overliste Odden og sørge for 2-0 til den regjerende seriemesteren.

Da skulle det mye til for at det skulle bli poeng med vestover, men Lyn fikk tent et skikkelig håp like etter hvilen. Tanja Myrseth svingte inn en presis corner og fant pannebrasken til Selma Hernes, som var overlegen i sin duell og stanget inn reduseringen.

Men midtveis i omgangen ble håpet slukket, da Karina Sævik fant innbytter Ronja Arnesen helt alene foran mål, som fikk en enkel jobb med å sende Vålerenga to mål foran igjen.

Selv om Karina Sævik brente et straffespark på slutten, var ikke seieren særlig truet etter 3-1-scoringen. Vålerenga vinner dermed byderbyet mot Lyn og klatrer samtidig helt til toppen av tabellen etter fem runder.