FÅ OVERRASKELSER – BRANN VANT TOPPKAMPEN OG NY SMELL FOR RIISE

Toppseriens tredje serierunde inneholdt få overraskelser. Brann knep seieren i toppoppjøret mot LSK Kvinner, mens marerittstarten for John Arne Riise og Avaldsnes fortsetter.

Avaldsnes – Arna-Bjørnar 0-3 (0-3)
Mål: 0-1 Miljana Ivanovic (18), 0-2 Marte Bjelde Hjelmhaug (24), 0-3 Miljana Ivanovic (36)

Avaldsnes fikk en voldsomt tøff start på sesongen med kamper mot både Rosenborg og LSK Kvinner. I tredje serierunde skulle det på papiret bli litt lettere med hjemmekamp mot et Arna-Bjørnar-lag som også har slitt i innledningen på 2022-sesongen. Slik gikk det ikke for John Arne Riise og hans lag.

Karmøyingene startet ikke så verst og gikk en gyllen mulighet ved Karina Sævik etter fem minutter, men landslagsspilleren banket ballen over fra kort hold. En stor mulighet til å ta ledelsen for Avaldsnes.

Åpningsmålet skulle derimot komme i motsatt ende. Et flott gjennomspill fra Madeleine Veivåg fant Miljana Ivanovic i bakrom, som rolig dro seg forbi keeper og satte enkelt inn 1-0 til Arna-Bjørnar. Like etter ble vondt til verre for Avaldsnes da en corner fra Marte Bjelde Hjelmhaug gikk over Jovana Petrovic og rett i mål.

Og etter 36 minutter var Miljana Ivanovic på farten igjen. Nok en nydelig ball, denne gangen fra Linnéa Laupstad, fant spissen i bakrom som elegant chippet inn sitt andre, og Arna-Bjørnars tredje scoring.

Etter sidebyttet prøvde Riises lag å komme tilbake i kampen, og hadde blant annet et tverrliggertreff, samt enda en god mulighet ved Sævik, men totalt sett ble det en transportetappe for bergenserne, som også kunne økt seiersmarginen ytterligere. Dermed fortsetter marerittstarten for Riise og Avaldsnes enn så lenge, som nå står med null poeng, null scorede mål og 11 innslupne mål på sesongens tre første kamper.

Sen straffescoring avgjorde

LSK Kvinner – Brann 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Marit Bratberg Lund (83)

Sesongens første toppkamp mellom de antatt fire beste lagene fant sted i LSK-hallen da fjoårets bronsemedaljør LSK Kvinner fikk besøk av den regjerende seriemesteren Brann.

Første omgang ble en underholdende, men jevn affære der et høytpressende Brann rev til seg et lite initiativ fra start. Men vertene spilte seg etter hvert mer inn i kampen og virket farligst foran mål, i en omgang der begge lag hadde sine sjanser uten å få uttelling.

I andre omgang var det Brann som hadde det spillemessige overtaket og var totalt sett det beste laget, uten at det var helt ufarlig fra kanarifuglenes side, som blant annet hadde en stor sjanse ved Mia Authen, men avslutningen snek seg utenfor.

Marit Bratberg Lund avgjorde storkampen mot LSK Kvinner på straffe.

Det så ut til å gå mot poengdeling mellom to av fjorårets medaljører, men etter 83 minutter fikk den regjerende seriemesteren straffe, som ble sikkert ekspedert i mål av forrige sesongs poengdronning Marit Bratberg Lund. Flere scoringer ble det ikke og Brann tar med seg alle poengene fra en underholdende kamp i LSK-hallen.

Grei skuring for Vålerenga

Vålerenga – Røa 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Rikke Nygard (40), 2-0 Agnete Nielsen (53), 3-0 Runa Lillegård (85)

På Intility tok regjerende cupmester Vålerenga i mot nyopprykkede Røa i en kamp mellom topp og bunn.

Første omgang ble en artig affære med sjanser til begge lag. Røa kom godt ut av startblokkene og fikk kampens første store sjanse etter 6 minutter da Sarah Suphellen smalt ballen i stolpen og ut.

Etter stolpetreffet kom Vålerenga mer inn i kampen og fikk en scoring annullert for offside ved Ingibjörg Sigurdadottir. I tillegg hadde de en stor dobbeltsjanse halvveis i omgangen, der Hildgunn Sævik først fikk parert et skudd fra Janni Thomsen før ballen danset opp på tverrliggeren etter returen fra Elise Thorsnes.

Det så ut til å bli målløst til pause, men fem minutter før hvilen skulle det bli nettsus og jubel. Et frispark endte med flipperspill i Røa-feltet, før ballen havnet hos Rikke Nygard som på vakkert vis bredsidet ballen i krysset og 1-0-ledelse til Vålerenga.

Andre omgang var bare sju minutter gammel når dagens andre mål var et faktum. Hildegunn Sævik måtte gi retur på et skudd fra spiss vinkel og Agnete Nielsen kunne sette inn ett av karrierens enkleste mål i åpent bur.

Seieren for Vålerenga var ikke veldig truet etter 2-0, og fem minutter før full tid la innbytter Runa Lillegård på til 3-0 med en rolig avslutning forbi Søvik etter å ha blitt spilt gjennom av Nielsen.

Poengdeling på Nadderud

Stabæk – Lyn 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Anna Nerland Aahjem (20), 1-1 Zara Jönsson (46)

På Nadderud møttes Stabæk og Lyn til dyst. Stabæk, som har vært ganske uheldig i starten ønsket å unngå et tredje strake tap mot et hardkjempende Lyn-lag.

Og hjemmelaget startet friskt ved å fyre av en del skudd uten at det ble voldsomt farlig for Kirvill Odden i Lyn-målet. Det var derimot bortelaget Lyn som skulle ta ledelsen tross Stabæks positive start. Litt ut av intet ble Anna Nerland Aahjem spilt gjennom med en lang bakromsball og chippet inn ledelse til Lyn med sitt tredje mål for sesongen.

Anna Nerland Aahjem scoret sitt tredje mål for sesongen når hun sendte Lyn i føringen mot Stabæk. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN /

Etter scoringen gikk luften litt ut av Stabæk, men likevel var de ikke langt unna utligningen ved Zara Jönsson. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Lyn.

Stabæk og Jönsson skulle derimot være farlig frempå etter pause. Andre omgang var bare minuttet gammel når den svenske spissen ble tredd gjennom av Iris Omarsdottir. Jönsson fikk pirket ballen forbi Odden og utligning for Stabæk. Ingen av lagene klarte å få inn den avgjørende scoringen og kampen endte med poengdeling.

Drømmetreff og keepertabbe

Rosenborg – Kolbotn 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Selma Mol Magnusdottir (6), 2-0 Synne Brønstad (19)

Rundens TV-kamp fant sted på Koteng Arena i Trondheim mellom Rosenborg og Kolbotn. Trønderne har fått en meget god start på sesongen med full pott, mens Kolbotn tok sesongens første seier mot Røa i forrige runde.

Det var bare spilt 6 minutter på Koteng når Selma Mol Magnusdottir sendte av gårde islandsk dynamitt med et drømmetreff fra 20 meter som suste rett i vinkelen bak Selma Panengstuen.

Rosenborg kontrollerte det meste og like før det var spilt 20 minutter lå ballen i nettet bak Panengstuen igjen. Nok et langskudd, denne gangen fra Synne Brønstad, ble sluppet mellom beina av Kolbotn-keeperen og dermed 2-0 til trønderne.

Rosenborg kontrollerte det meste, men Kolbotn fikk en meget stor sjanse ved Ingrid Kvernvolden, men en klasseredning av Lene Christensen hindret redusering.

I andre omgang hadde begge lag sine sjanser til å havne på scoringslisten, men uten å makte og overliste noen av keeperne flere ganger. Dermed endte det med 2-0 til Rosenborg som tar sin tredje seier av tre mulige, sammen med Brann og Vålerenga.