ETTERLENGTET OPPTUR – FAVORITTENE INNFRIDDE

Runde 10 av Toppserien ble en serierunde der de fleste forhåndsfavorittene innfridde og stakk av med seierne. Ett av de lagene var Brann som fikk en etterlengtet opptur.

Rosenborg – Avaldsnes 6-0 (2-0)
Mål: 1-0 Elin Sørum (9), 2-0 Emilie Joramo (38), 3-0 Anna Jøsendal (53), 4-0 Anna Jøsendal (62), 5-0 Sara Hørte (65), 6-0 Sara Hørte (90+2)

For bare noen runder siden sjokkerte Avaldsnes og spilte 1-1 mot Rosenborg på Karmøy. Denne runden møttes lagene igjen på Koteng Arena, hvor karmøyingene håpte å overraske igjen.

Men starten på kampen tilsa ikke at det skulle bli nok et sjokkresultat. Som ventet tok Rosenborg kontroll over kampen og fikk seg en scoring etter bare ni minutter ved Elin Sørum som stanget inn 1-0.

Etter scoringen dabbet kampen litt av og Avaldsnes fikk ta mer del i banespillet, dog uten å skape noen målsjanser. Lite skjedde inn mot pause, men litt ut av det blå dundret Emilie Joramo inn 2-0 etter en svak klarering og Rosenborg kunne gå til pause med 2-0.

Hjemmelaget tok kommandoen etter pause også, og fikk nok en scoring tidlig i omgangen. Denne gangen var det Anna Jøsendal som mottok et innlegg og dunket inn 3-0 på volley. Og det tok ikke lang tid før Jøsendal var frempå igjen. Nok en gang var det Synne Skinnes Hansen som fant Jøsendal foran mål, og landslagsspilleren kunne sette hodet til og øke til 4-0.

Kampen var dermed avgjort, men Rosenborg var ikke ferdige med å score mål for dagen. Bare minutter etter 4-0 sto det også 5-0. Sara Hørte raget høyest på en corner og kunne heade ballen i mål fra kort hold. På overtid var Hørte sterkest i luftrommet nok en gang, og fastsatte sluttresultatet til 6-0 med en kontant heading.

Vant jevnt oppgjør

Røa – LSK Kvinner 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Oda Johansen (77)

I kamp etter kamp har Røa imponert og gjort det svært vanskelig for sine motstandere. Robustheten har gjort at de har sanket mye poeng og plassert seg trygt på øvre halvdel. Denne runden fikk de besøk av LSK Kvinner til en tøff affære.

Oppgjøret på Røabanen skulle vise seg å bli tøft og jevnt, noe første omgang bar preg av. Røa hadde mest ball, mens LSK Kvinner slet med sitt offensive spill. Det resulterte i en omgang der lagene nullet hverandre ut og lite målsjanser.

Andre omgang ble heller ikke noe fyrverkeri, men det skjedde i det minste litt mer foran målene. Etter 54 minutter fikk Thea Kyvåg en god sjanse, men ble stoppet av keeper Marie Aspenes.

Det var også gjestene som virket farligst etter hvilen, men ballen ville ikke i mål. Men etter 77 minutter løsnet det endelig for LSK Kvinner. Et rolig angrep der gjestene vendte spillet ut til venstre, endte med at en pasning inn sentralt fra Oda Johansen gikk rett i mål. En scoring ut av intet, men samtidig fortjent basert på overtaket LSK Kvinner hadde i andre omgang.

Oda Johansen bikket et jevnt oppgjør mot Røa i favør LSK Kvinner.

Røa måtte dermed jage scoring og presset på mot slutten. Blant annet fikk de flere dødballer, som de denne sesongen har vært dødelige effektive på, men denne gangen uteble den store sjansen. LSK Kvinner holdt unna og kunne ta med seg tre poeng hjem fra en tøff bortebane.

Toppscoreren berget poeng

Lyn – Arna-Bjørnar 2-2 (1-0)
Mål: 1-0 Kristin Holmen (1), 1-1 Miljana Ivanovic (53), 1-2 Miljana Ivanovic (66), 2-2 Anna Aahjem (90+2)

På Grorud Arctic Match tok Lyn imot et Arna-Bjørnar-lag i desperat poengnød. Bergenserne har virkelig slitt og ligger sist med fire fattige poeng så langt. Sist runde fikk de derimot med seg ett poeng mot Røa, og håpte å overraske Lyn på bortebane.

Men gjestene fra Arna kunne knapt fått en verre start på oppgjøret. Publikum hadde knapt rukket å sette seg før Kristin Holmen hamret inn 1-0 fra distanse. Skuddet var hardt og høyt, og keeper Hanne Larsen nådde ikke opp. Dermed fikk Lyn en drømmestart på kampen.

Etter den tidlige scoringen fortsatte Lyn å trykke på i angrep. Hjemmelaget skapte sjanse etter sjanse og det var smått utrolig at de ikke doblet ledelsen. Arna-Bjørnar hadde mer enn nok med å forsvare seg, men tross en liten sjansebonanza i første omgang fra Lyn, gikk lagene til pause på 1-0.

Sjansesløseriet skulle vise seg å koste Lyn dyrt etter pause. 53 minutter var spilt da Lena Soleng Hansen pisket et presist innlegg inn i feltet hvor Miljana Ivanovic hadde løpt seg fri. Serberen tok ned ballen og pirket inn utligningen.

Kampbildet endret seg i favør bergenserne, og Ivanovic var heller ikke ferdig for dagen. Knappe kvarteret etter utligningsmålet var hun på farten igjen. Denne gangen ble hun spilt gjennom alene med Sandra Ask, rundet Lyn-keeperen og trillet Arna-Bjørnar i føringen.

Det så dermed ut til at Arna-Bjørnar skulle ta en skalp og overraske med borteseier over Lyn, men litt typisk for et lag i motgang ble det ikke slik. På overtid fikk Lyn muligheten de trengte for å berge poeng. Hanne Larsen reddet det første skuddet, men returen havnet i beina på toppscorer Anna Aahjem, som enkelt kunne sette inn utligningen på åpent mål fra kort hold og sørge for poengdeling mellom lagene.

Corner er mål

Stabæk – Vålerenga 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Ingibjörg Sigurdadottir (25), 0-2 Selma Pettersen selvmål (48)

Søndagens siste kamp fant sted på den omdiskuterte gressmatta på Nadderud der Stabæk tok imot serieleder Vålerenga. Historisk sett har Stabæk slitt mot hovedstadslaget og måtte pynte på statistikken om det skulle bli poeng her.

Innledningen på kampen var rolig med få målsjanser. Melissa Bjånesøy hadde en grei sjanse, men skuddet gikk rett på Jalen Tompkins som slo til corner.

Fra Vålerengas side ble det ikke skapt mye, men serielederen ledelsen på sin første sjanse. En presis corner fra Andrine Tomter ble møtt og stanget i nettet av Ingibjörg Sigurdadottir etter 25 minutter.

Utenom scoringen var det derimot lite som skjedde foran noen av målene og 1-0 til Vålerenga ble stående til pause.

De siste 45 minuttene startet med at Andrine Tomter fyrte av et skudd fra distanse som måtte slås til corner av Sunniva Skoglund. Ikke bare var skuddet fra Tomter farlig, men det samme ble den påfølgende corneren. Ylinn Tennbø fikk hodet på ballen og forlenget den videre i feltet. Der sto Stabæk-forsvarer Selma Pettersen som brått ble truffet av ballen før den gikk videre inn i nettet til 2-0 til Vålerenga.

Stabæk-forsvarer Selma Pettersen var uheldig og satte ballen i eget mål mot Vålerenga.

På 2-0 kunne Vålerenga senke skuldrene litt og kontrollere kampen. Serielederen hadde også sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men fikk ikke uttelling.

Stabæk klarte ikke å skape veldig mye, og kom ikke mye nærmere enn et skudd fra Melissa Bjånesøy som ble blokkert ut til corner. Vålerenga tar dermed nok en seier og fosser videre i toppen av tabellen.

Storesøster fortsatt best

Åsane – Brann 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Maria Brochmann (59), 0-2 Sara Ritter (85)

Runden ble avsluttet i Bergen med et historisk oppgjør da Åsane skulle møte Brann på hjemmebane for aller første gang. Brann har hatt en svak sesong hittil og gikk inn i kampen med tre strake tap, mens Åsane har fått det tøft i sin første sesong i Toppserien. Før sesongen skulle man tro at dette ble rått parti i favør Brann, men denne sesongen har bydd på flust av overraskelser, så ingenting var sikkert. Sist lagene møttes ble det også langt jevnere enn ventet. Da vant Brann til slutt 3-2 på hjemmebane.

På Åsane Arena var det storesøster Brann som kom best i gang og hadde to store sjanser tidlig, dog uten å sette ballen i mål. For Åsane var Katarina Dybvik Sunde nærmest da hun forsøkte en frekk avslutning, men i store deler av første omgang var det Brann som var nærmest og hadde flest sjanser.

Likevel ble det ingen scoringer til noen av lagene før hvilen.

Den regjerende seriemesteren var ikke like dominerende i sjansestatistikken i begynnelsen av andre omgang, men det hadde lite å si når de tok ledelsen når de først fikk sjansen. Like før timen fosset Cecilie Redisch Kvamme nedover høyresiden. Fra nærmest død vinkel fikk hun slått et presist innlegg inn foran mål og fant hodet til Maria Brochman som kontant stanget Brann i føringen.

Brann fortsatte også å styre kampen etter ledermålet og var svært nære å doble ledelsen, blant annet ved Rakel Engesvik som traff stolpen. Åsane hadde ikke mye å komme med offensivt, og fem minutter før full tid avgjorde bortelaget kampen. Andrine Hegerberg slo inn og fant Sara Ritter på fem meter, som dempet ballen i nettet bak Savanna Duffy.

I sluttminuttene hadde Åsane noen skuddforsøk, men seieren var aldri truet for Brann som viste at storesøster fortsatt er best i Bergen.