ENORM PUBLIKUMSVEKST – FLERE KAMPER MED OVER 1000 PÅ TIBUNEN!

Annonse:

 

Sist klubbene kunne invitere til kamp uten restriksjoner var i 2019. Og Toppserien og 1. divisjon kvinner er i stor tilskuervekst siden da! Gjennomsnittet i Toppserien ligger på 370 – en vekst på 41% fra 2019. Og 1. divisjon kvinner vokser 34% fra 2019.

Brann er klubben med høyest gjennomsnitt, som ligger på 828 etter 5 spilte kamper. Det er en økning på 85 % siden 2019. Men det er flere av lagene som har dratt til og samlet over tusentallet av tilskuere på kamp. Vålerenga har for øyeblikket rekorden denne sesongen med 1.201 på Intility Arena. Denne ser dog ut til å henge i en tynn tråd, da Brann har allerede solgt hele 3.600 billetter til storkampen på Brann Stadion mellom Brann og Vålerenga 5. juni.

Arna-Bjørnar-spillerne var populære blant de oppmøtte. Her signerer Marte Hjelmhaug fotballkortene til de unge supporterne.

Avaldsnes fikk ny tilskuerrekord med 1023 på kamp mot Rosenborg, etter markeds- og sponsorsjef Lene Tønnessen tok til Facebook for å engasjere supportere til å komme på kamp. Og Arna-Bjørnar hadde 1200 tilskuere på plass da de møtte Kolbotn i runde 11.

I 1. divisjon ligger Aafk Fortuna på toppen av «tilskuertabellen», med et gjennomsnitt på 388 tilskuere så langt i år. Hønefoss BK er på andreplass med et gjennomsnitt 228. På tvers av ligaen ligger gjennomsnittet på 150, opp fra 112 i 2019.

Toppfotball Kvinner markedssjef, Sissel Gynnild Hartley, er imponert over veksten:

– Kvinnefotballen er i rivende utvikling, og tilskuertallene våre reflekterer dette. Det var noe usikkerhet om publikum ville vende tilbake til stadion etter to år med korona, så det å ha 41% vekst i Toppserien og 34% i 1. divisjon fra 2019, er utrolig gledelig. Det som også er fantastisk er at så mange klubber slår tidligere publikumsrekorder, og både Brann, Arna-Bjørnar, Avaldsnes og Vålerenga har hatt kamper med over 1.000 tilskuere denne sesongen. Jeg tror vi har flere av disse i vente i år, spesielt når vi går mot sluttspill, sier Gynnild Hartley.

* tallene ekskluderer runde 9, som er utsatt til senere i sesongen

Avaldsnes hadde fulle tribuner hjemme mot Rosenborg. Foto: Alexander Larsen/Norske Fotballkvinner
Annonse fra Toppserien: