Dokumentarene du må se

Ser du etter gode serier om kvinnefotball? Da trenger du ikke lete lengre. Vi har samlet våre favoritter under.

Annonse:

Angel City (2023)

Angel City FC brast inn på NWSL-scenen i 2020 da ligaen først kunngjorde at et nytt lag kom til Los Angeles. 2/3 av eierne er kvinner, og inkluderer navn som Serena Williams, Natalie Portman og Eva Longoria. Laget begynte sin første sesong i 2022 med blandede resultater på banen, men hadde solgt over 15.000 sesongbilletter før første kamp. Denne tredelte HBO-dokuserien følger den første sesongen – som dekker prøvelsene  ved å lansere et profesjonelt idrettslag.

 

Kan ses på: HBO Max

Angel City - HBO Docuseries - Where To Watch

Matildas: The World At Our Feet (2023)

Som medverter for FIFA verdensmesterskap for kvinner i 2023, møtte Australias kvinnelandslag i fotball (også kjent som Matildas) ekstra press. Denne serien på seks episoder forteller om lagets reise til deres mest etterlengtede turnering. Matildas endte med å sette en rekke nye rekorder i løpet av mesterskapet. 

Kan ses på: Disney + 

Disney+ Australian Original Series "Matildas: The World At Our Feet" kicks  off April 26 | Disney Australia

Lionesses: How Football Came Home (2022)

Hvis du vil ha en feel-good-historie med en triumferende slutt som ser mot en lovende fremtid, trenger du ikke se lenger enn til Lionesses: How Football Came Home. Dokumentaren er full av gåsehud-øyeblikk – som viser frem Englands suksess ved UEFA Women's Euro 2022.

Kan ses på: Prime Video

LIONESSES: How Football Came Home (2022) | Official Trailer | Altitude  Films - YouTube

Let's Fucking Go (2021)

Det amerikanske kvinnelandslaget i fotball har vunnet flere VM- og OL-gull. Men selv med så mange utmerkelser, kjemper laget fortsatt en kamp utenfor banen. LFG følger sentrale USWNT-spillere og alumni mens de kjemper mot diskriminerende arbeidsforhold – en kamp som fortsetter å gi gjenlyd i kvinnefotballen.

Kan ses på: HBO Max

Let's Fucking Go! - NRK TV

One Team, One Dream: This is Chelsea

Serien forteller historien om en bemerkelsesverdig periode for Chelsea (2019-2021), da laget måtte gjenvinne statusen på toppen i en verden der dørene endelig åpnes for kvinner i fotball. Bak kulissene er laget i uro etter sin første sesong uten trofé til tross for flere nasjonale liga- og cupseire i bagasjen. Gjennom sesongen utforskes høydepunktene og nedturene i et stadig mer profesjonelt, kommersialisert og svært konkurransedyktig spill og alt det ekstra presset dette gir.

Kan ses på: DAZN (YouTube)

One Team, One Dream: This Is Chelsea - reviews and where to watch -  good.film

Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team (2023)

Følg det amerikanske kvinnelandslaget for å få en titt bak kulissene. Påkjenningen, oppstemtheten, spenningen og kampene som disse utøverne går gjennom når de jakter på sin tredje verdenscupseier på rad. Dokumentaren tar oss med på forberedelsene til fjorårets VM i Australia og New Zealand, og spillerne føler på forventningene. 

Kan ses på: Netflix

Annonse fra Toppserien: