DISSE ER KÅRET TIL SESONGENS BESTE

Alle de offisielle kåringene for Toppserien og 1. divisjon er nå gjennomført, og her er vinnerne.

Annonse:

 

I løpet av den siste uken har flere av prisene blitt delt ut, og vi kan endelig røpe de verdige vinnerne.

En sammensatt jury har i fellesskap tatt avgjørelsen om hvilke fire spillere som nomineres i de tre kategoriene. Ut ifra disse er det valgt en vinner.

Årets jury 

Ingrid Ryland (TV 2), Solveig Gulbrandsen (TV 2), Endre Olav Osnes (TV 2), Carl-Erik Torp (NRK), Jonas Neskvern (NTB), Kristian Moe (Skribent for Toppfotball Kvinner) og Lena Tyriberget (trener for J19-landslaget). 

Toppserien

Årets spiller: Karina Sævik, 27 år, Vålerenga

I sin første fulle sesong i Vålerenga har Karina Sævik notert seg som en av ligaens store profiler. Laget sikret både seriegull og cupfinale, og Sævik har vært en viktig faktor for disse prestasjonene. Hun har bidratt med flere avgjørende scoringer og er en evig trussel for motstanderne, og hun har prestert spesielt godt mot de beste lagene.

Angrepsspilleren har 17 målpoeng på 27 kamper i Toppserien, og kriget om toppscorertittelen helt til serieslutt. I tillegg har hun fire mål i cupen og tre for Norges A-landslag, hvor hun nå er et fast tilskudd i troppen.

Årets gjennombrudd: Miljana Ivanovic, 23 år, LSK Kvinner/Arnar-Bjørnar 

Ny sterk sesong for serberen, som forlot Arnar-Bjørnar til fordel for LSK Kvinner i sommer. Betydningen hennes var åpenbar da bergenserne rykket ned, mens LSK var høstens store formlag. Hun har levert åtte mål og 3 målgivende på 25 ligakamper, og to mål i cupen. I tillegg er hun et fast innslag på det serbiske A-landslaget. 

Årets trener: Andre Bergdølmo, 52 år, LSK Kvinner 

André Bergdølmo løftet forrige sesongs store skuffelse til dette årets store overraskelse i sin debutsesong på kvinnesiden. Leken og positiv spillestil som gjorde at LSK Kvinner meldte seg på i gullkampen på tampen av sesongen. Laget som har funnet storformen denne høsten, ble belønnet med bronsemedalje. 


1.divisjon

Årets spiller: Selma Panengstuen, 20 år, Kolbotn

22 ligakamper, holdt nullen i 14 kamper, 18 seire

Det er få enkeltspillere som har vært like avgjørende for sitt lag. Sisteskansen er en viktig faktor for at Kolbotn rykket opp igjen til Toppserien. Leverer flere matchvinnende redninger, men er også viktig i det oppbyggende spillet.

Selma Panengstuen ble kåret til årets spiller i 1. divisjon.

Årets gjennombrudd: Martine Fenger, 17 år, Kolbotn

12 ligakamper, 10 ligamål, 3 målgivende

Viste seg frem i Kolbotn allerede i fjor høst, men har overgått seg selv denne sesongen. 17-åringen serverte 13 målpoeng på 12 kamper, før hun ble hentet av selveste Barcelona nå i sommer.

Årets trener: Tresor Egholm og Vetle Vangstuen, Kolbotn

24 ligakamper, 18 seire, 58 poeng

Det holdt med én sesong i 1. divisjon for Kolbotn, før de rykket rett opp igjen til Toppserien. Trenerduoen har skapt et solid fundament med en miks av unge og rutinerte spillere, og levert en svært overbevisende sesong.

Annonse fra Toppserien: