CHAMPIONS LEAGUE-DRØMMEN KNUST FOR BRANN OG ROSENBORG

Brann reiste til Sverige med 1-1 og et greit utgangspunkt før returoppgjøret mot Rosengård, og hadde en drøm om å bli det første norske laget til å komme inn i gruppespillet i Champions League. Dessverre holdt det ikke helt inn for Brann, som til slutt måtte gi tapt mot den regjerende svenske seriemesteren. Real Madrid ble også for sterke for Rosenborg, som ikke klarte å hente inn 3-0-tapet fra forrige kamp.

Annonse:

Resultatene

Rosengård – Brann 3-1 (4-2 sammenlagt)
Real Madrid – Rosenborg 2-1 (5-1 sammenlagt)

Drømmen brast

Rosengård – Brann 3-1 (0-0)
Mål: 1-0 Sofie Bredgaard (49), 2-0 Mimmi Larsson (54), 3-0 Mimmi Larsson (70), 3-1 Maria Brochmann (79)

Selv om utgangspunktet fra hjemmekampen i Bergen kunne vært bedre, var 1-1 likevel et greit resultat for Brann før returoppgjøret i Sverige. Mulighetene var dermed absolutt til stede for bergenserne til å bli det første norske laget til å ta seg inn i gruppespillet i Champions League.

I Bergen styrte Brann også det meste av kampen, men måtte seg Olivia Holdt utligne knappe kvarteret før slutt. Åpningen på Malmö Idrottsplass må derimot kunne kalles litt småforsiktig fra begge lag, der ingen ofret altfor mye fremover i banen.

Likevel fikk hvert av lagene hver sine gode mulighet ganske tidlig i oppgjøret. Etter seks minutter raget Guro Bergsvand høyest i svenskenes felt, men headingen fra midtstopperen gikk like utenfor mål. Like etter var det Rosengård som fikk muligheten ved Olivia Schough, men også det forsøket gikk utenfor.

Deretter ble det relativt jevnt, før Rosengård etter hvert tok mer styringen. Hjemmelaget fikk til flere avslutninger på mål, men Brann og Aurora Mikalsen sto godt imot uten å havne i de helt store problemene. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0 etter en ganske jevn første omgang.

Utgangspunktet for andre omgang var derfor det samme som før kampen for Brann, og drømmen om gruppespill levde i beste velgående. Den drømmen fikk seg dog en ordentlig trøkk etter hvilen. Bare fire minutter ut i andre omgang fikk Sofie Bredgaard kanontreff fra 25 meter og hamret ballen i krysset bak en sjanseløs Aurora Mikalsen, og sendte Rosengård i ledelsen.

Tross scoringen var det nok av tid igjen for Brann til å snu kampen, men fem minutter etter 1-0 fikk bergenserne også 2-0 i fleisen. Ria Öling kom ned til dødlinja, fintet vekk Ingrid Stenevik, og serverte Mimmi Larsson foran mål, som styrte ballen i lengste hjørne og doblet ledelsen for svenskene.

Dermed så det blytungt ut for Brann å ta seg videre til gruppespillet og Rosengård virket å ha grei kontroll på kampen. Brann hevet seg etter 0-2, men slet med å skape de helt store sjansene. Midtveis i omgangen kom Mimmi Larsson alene gjennom for vertene, men skuddet ble stoppet av Mikalsen.

Og det var Rosengård som skapte de største mulighetene til tross for at Brann maktet å heve seg. Først prøvde Olivia Holdt seg fra distanse, før Mimmi Larsson ble spilt gjennom av Olivia Schough og punkterte kampen ved å sette inn 3-0.

11 minutter før slutt tente Maria Brochmann et lite håp for Brann da hun på vakkert vis stanget inn reduseringen etter et innlegg fra Cecilie Redisch Kvamme. Få minutter senere kunne Rosengård for alvor drept kampen, men Aurora Mikalsen dro frem en klasseredning for å holde Brann inne i oppgjøret.

Brann klarte ikke å komme med en skikkelig sluttspurt og kom ikke nærmere enn et skudd i blokka fra Rikke Nygard. Dermed må bergenserne se at Champions League-drømmen ble knust av Rosengård etter å ha tapt 3-1 i Sverige og 4-2 sammenlagt.

Brann holdt følge lenge, men måtte til slutt gi tapt for Rosengård. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Hevet seg i Madrid

Real Madrid – Rosenborg 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Emilie Nautnes (7), 1-1 Caroline Weir (47), 2-1 Athenea del Castillo (60)

For Rosenborg ble det en tøff erfaring mot storfavoritt Real Madrid. Spanjolene var best i alt på Lerkendal i første oppgjør og vant 3-0. Utgangspunktet før returkampen i den spanske hovedstaden var dermed nesten umulig for Rosenborg, som likevel ønsket å levere en bedre kamp enn de gjorde i Trondheim.

Og trønderne viste fra start at de ikke hadde tenkt å legge seg og tok initiativet fra start. Trønderne prøvde seg med skudd og bakromspasninger og var skikkelig på fra start. Det betalte seg også i form av en tidlig scoring og fornyet håp. Sju minutter var spilt da Synne Skinnes Hansen kom seg forbi Sofie Svava på høyrekanten og pisket ballen inn foran mål mellom keeper og forsvar. Foran mål dukket Emilie Nautnes opp og satte ballen forbi Misa, og sendte Rosenborg i ledelsen.

Rosenborg hadde likevel en stor oppgave foran seg, men selv om Sandie Toletti hamret et skudd like over mål, var gjestene farlig frempå. Synne Skinnes Hansen fikk en stor sjanse etter at Misa misset på et innlegg, men kantspilleren fikk ikke avsluttet.

Real Madrid våknet litt etter hvert og tvang frem en god redning fra Lene Christensen etter 24 minutter. Men like etter kunne Nautnes scoret sitt andre for dagen og for alvor skapt spenning i kampen, men spissen avsluttet like utenfor. Få minutter før pause fikk spanjolene en corner som ble veldig farlig. Headingen fra Esther Gonzalez smalt i tverrliggeren og vertene var fryktelig nære utligning.

I motsatt ende var Rosenborg nære ved å gå til pause med 2-0-ledelse, men skuddet fra Cecilie Andreassen gikk via et Real Madrid-bein og ut til corner, som det ikke ble noe ut av. Caroline Weir trodde hun hadde utlignet like før pausesignalet gikk da hun hamret ballen i nettet, men scoringen ble annullert for offside og Rosenborg kunne gå til pause med en 1-0-ledelse og et lite håp om avansement før andre omgang.

Men rett etter pause skjedde det som ikke skulle skje for Rosenborg. Athenea del Castillo rykket seg fri og la inn i feltet. Lene Christensen nådde ikke frem på innlegget og ballen fant veien til Caroline Weir på bakerste som enkelt kunne sette inn 1-1. Rosenborg måtte igjen score tre mål for å sørge for ekstraomganger, og var ikke langt unna å sette det første da Skinnes Hansen fikk sjansen, men forsøket gikk like over mål.

Etter timen spilt var derimot kampen snudd i favør Real Madrid. Weir fant angrepskollega Athenea del Castillo, som kjørte karusell med Maria Olsvik før hun banket ballen opp i nettaket over Lene Christensen og sendte hjemmelaget i føringen.

Resten av kampen hadde Real Madrid ganske god kontroll og kunne sikre avansementet til gruppespillet uten å bruke altfor mye krefter mot slutten. Rosenborg ryker dermed ut av Champions League med 1-5-tap for den spanske gigantklubben, men hevet seg mye fra det første oppgjøret og rystet Real Madrid lenge.