Favorittene leverte igjen, men særlig to av lagene måtte virkelig jobbe for poengene.

Stabæk0 - 0LSK Kvinner

To serierunder ut i årets sesong står alle topplagene med full pott og seks poeng. Men for alle har det ikke vært like enkelt så langt.

Snudde etter sjokkstart

Lyn – Vålerenga 1-3 (1-1)
Mål: 1-0 Anna Aahjem (31), 1-1 Elise Thorsnes (42), 1-2 Thea Bjelde (49), 1-3 Janni Thomsen (58)

Sol, Oslo-oppgjør og TV-kamp. Rammen var strålende på Grorud hvor oppgjøret mellom Lyn og Vålerenga ble spilt grunnet baneforholdene på Kringsjå.

Storfavoritten Vålerenga tok umiddelbart kommandoen og presset hjemmelaget lavt i banen, som ikke fikk til det samme spillet som i serieåpningen mot Arna-Bjørnar forrige helg.

Flere ventet nok bare på at bortescoringen skulle komme, men det gjorde den ikke. Istedenfor var det hjemmelaget som sjokkerte da Anna Aahjem headet Lyn opp i 1-0 etter en halvtime mot spillets gang.

Gleden varte imidlertid kortvarig, i alle fall smalt det i nettet motsatt vei på et lite ideelt tidspunkt for Lyn, da Elise Thorsnes sørget for 1-1 like før hvilen.

I den andre omgangen var det etter hvert ikke noen tvil om hvor poengene ville havne. Først scoret Thea Bjelde på elegant vis da hun plasserte ballen i krysset med venstrefoten, før Janni Thomsen økte til 3-1 like før timen spilt.

Den siste drøye halvtimen ble mer eller mindre bare en transportetappe for gjestene som hadde full kontroll og til slutt vant 3-1.

Har du sjekket ut Toppseriens podcast «Mer enn 4-4-2»?

Lekestue i Bergen

Brann – Arna-Bjørnar 7-0 (3-0)
Mål: 1-0 Elisabeth Terland (5), 2-0 Svava Ros Gudmundsdottir (10), 3-0 Svava Ros Gudmundsdottir (43), 4-0 Lisa Naalsund (56), 5-0 Marit Bratberg Lund (61), 6-0 Ingrid Ryland (77), 7-0 Rakel Engesvik (82)

Historisk oppgjør i Bergen, Brann mot Arna-Bjørnar for aller første gang, og Branns første hjemmekamp noensinne på kvinnesiden. Nesten 1000 (920) tilskuere var på plass da Brann tidvis lekte seg med byrivalen.

Bare fem minutter var spilt da Elisabeth Terland gjorde som i 1. serierunde da hun sendte Brann tidlig opp i en 1-0-ledelse. Øyvind Nordtveit og Arna-Bjørnar fikk en verst tenkelig start på kampen, og håpet om å kunne holde nullen og frustrere hjemmelaget, forsvant fort.

Gjestene måtte klare seg uten blant andre Tanja Myrseth som nylig røk korsbåndet og Ingrid Jåstad (sykdom), og bedre ble det heller ikke da Branns islandske signering Svava Ros Gudmundsdottir doblet ledelsen bare fem minutter senere.

Hjemmelaget gjorde tidvis som de ville, og kunne ha ledet enda mer til pause enn de gjorde. Gudmundsdottir sørget to minutter før hvilen for 3-0-ledelse på vei inn i garderoben.

Svava Ros Gudmundsdottir, som er hentet inn før årets sesong hos Brann, presenterte seg for alvor denne søndagen med sine to scoringer. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Heller ikke 2. omgang vil bli husket på godt vis hos Arna-Bjørnar. Lisa Naalsund banket inn 4-0 etter 56 minutter fra 17-18 meter, før poengdronningen fra i fjor, Marit Bratberg Lund, la på til 5-0 kort tid etterpå.

13 minutter før slutt ble det nok et målpoeng på den venstre vingbacken da hun fant Ingrid Ryland på motsatt side, som smalt til på volley og sørget for 6-0 på herlig vis.

Til slutt endte det hele 7-0 etter en siste scoring fra innbytter Rakel Engesvik.

Fornes-dobbel sikret Rosenborg-seier i slitekamp

Stabæk – Rosenborg 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 Ina Vårhus (11), 1-1 Siri Nordeide Grønli (27), 1-2 Sara Kanutte Fornes (60), 1-3 Sara Kanutte Fornes (70), 2-3 Zara Jönsson (73)

Rosenborg fikk det svært enkelt i første serierunde med 6-0 hjemme mot Avaldsnes, mens Stabæk til slutt måtte gi tapt borte mot Vålerenga etter en god og solid prestasjon, spesielt defensivt.

Denne helgen var det ventet at trønderne skulle få det langt tøffere borte på naturgresset på Nadderud stadion. Og det fikk de.

Men da Ina Vårhus sendte Rosenborg i føringen etter et hjørnespark allerede etter elleve minutter, regnet nok de fleste med at Rosenborg ville cruise inn en komfortabel seier. Rosenborg hadde også god kontroll lenge i den første omgangen, men plutselig smalt det fra hjemmelaget.

Siri Nordeide Grønli, som var Stabæks eneste forandring fra seriestarten mot Vålerenga, banket til fra drøyt 18 meter og rett i nettet bak Karen Oline Sneve.

Det samme presset klarte ikke gjestene å opprettholde etter scoringen, dermed sto det 1-1 til pause.

Men kvarteret ut i 2. omgang kunne gjestene juble på ny for scoring da Anna Jøsendal gikk i bakken inne i straffefeltet. Sara Kanutte Fornes, som brant straffe hjemme mot Avaldsnes sist, men da scoret på returen, fikk muligheten på ny. Denne gangen gjorde hun ingen feil og satte ballen kontrollert til side for Sunniva Skoglund.

Da samme spiller også stanget inn 3-1 ti minutter senere, skulle man tro kampen var avgjort. Det var den ikke. Tre minutter senere reduserte Zara Jönsson til 2-3 etter flere eventyrlige i Rosenborg sin boks.

Likevel klarte ikke hjemmelaget å sette Rosenborg under noe særlig stort trykk. Flere scoringer ble det ikke.

Ny skuffelse for Avaldsnes – LSK Kvinner med god kontroll

Avaldsnes – LSK Kvinner 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Signe Holt Andersen (22), 0-2 Malin Brenn (82)

Det ble dramatisk da LSK Kvinner snudde fra 0-2 til 3-2 i første serierunde. Like dramatisk ble det ikke for Avaldsnes som gikk på et stygt 0-6-tap i Trondheim for Rosenborg. Denne helgen ventet en ny tøff kamp hjemme mot LSK Kvinner. Det ble ikke like stygt, men endte med samme utfall.

Gjestene styrte store deler av oppgjøret og kunne ha notert seg for flere scoringer.

Signe Holt Andersen sendte gjestene i ledelsen midtveis i 1. omgang da hun var rask i oppfattelsen og hamret til på en løs ball inne i 16-meteren.

LSK Kvinner fortsatte å ha kontrollen i den andre omgangen, men uten å klare å punktere kampen. Derfor var det nok med stor lettelse for deres del da Malin Brenn satte inn 2-0 fra straffemerket etter at Laura Gashi hadde blitt felt åtte minutter før slutt.

Avaldsnes står dermed med null poeng og 0-8 i målforskjell etter to serierunder, mens LSK Kvinner har full pott.

Misbrukte muligheter kostet dyrt

Kolbotn – Røa 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Tonje Pedersen (10)

Skuffelsen var stor i Kolbotn-leiren etter tapet mot LSK Kvinner forrige helg, og angrepsspiller Ingrid Kvernvolden advarte før kamp at revansjelysten var stor denne helgen da Røa kom på besøk.

Det var tydelig et offensivt Kolbotn-lag som føk ut av startblokkene og tok kommandoen i oppgjøret. Røa fikk lite pusterom og bare ti minutter var spilt da Tonje Pedersen skrudde et hjørnespark rett i mål. Røa slet med å henge med, og Kolbotn så ut til å være nærmere 2-0 enn Røa var 1-1.

Men plutselig fikk gjestene muligheten da keeper Selma Panengstuen felte Tuva Espås og lagde straffe. Nettopp Espås fikk muligheten fra elleve meter, men hennes forsøkt gikk i tverrligger og ut, dessverre for Røa.

Dermed ledet Kolbotn fortsatt 1-0 etter 45 minutter.

I 2. omgang var det derimot langt mer trøbbel i den første. Røa kom til flere gode muligheter og burde trolig ha sikret poeng i oppgjøret. Men det klarte de ikke, og dermed står det nyopprykkede laget med null poeng etter to runder. Like før slutt fikk Solveig Engås en gyllen mulighet til å sikre nettopp poeng.

Det har så langt vært en tøff retur til Toppserien for Sarah Suphellen og Røa. Foto: Alexander Larsen