Blakstad og Hansen om VM-kvalikkampene: – Håper på offensiv fotball

Julie Blakstad og Tuva Hansen på landslagssamling på Ullevål. Foto: Bildbyrån.

Sist oppdatert: 23. nov 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Kvinnelandslaget er på plass i Albania hvor de møter vertslandet og Armenia i to kvalifiseringskamper til VM. De norske jentene vant 10-0 mot sistnevnte i september. De tre resterende kvalifiseringskampene så langt har endt i to seire og en uavgjort.

Både Sandvikens Tuva Hansen og Rosenborgs Julie Blakstad har spilt i samtlige av kvalifiseringskampene. Toppseriens siste serierunde ble spilt lørdag 13. november, og de har begge fått koblet godt av før samling.

– Jeg har vært en tur hos pappa i Molde, slappet av og trent litt fotball. Det var fryktelig dårlig vær, så jeg fikk også utnyttet tiden til å jobbe med eksamensforberedelser, sier Blakstad.

– Jeg har først og fremst avlastet ryggen som har hatt litt for mye belastning nå i slutten av sesongen. Ellers har jeg koblet av med venner og familie, samt gått mye tur med hunden, sier Hansen.

Blakstad, Hansen og Terland
Julie Blakstad, Tuva Hansen og Elisabeth Terland. Foto: Bildbyrån.

Det er totalt 13 spillere fra Toppserien som representerer Norge i disse kampene, noe som tilsvarer mer enn halvparten av troppen. Se fullstendig liste i bunnen av artikkelen.

– Det tyder på at vår hjemlige liga holder et bra nivå. Samtidig ser vi at toget ruller fort i Europa, og det er fortsatt et stykke opp til de beste klubbene, sier Blakstad og Hansen er enig:

– Jeg synes det er utrolig kult, og tror det har stor betydning for ligaen. Det viser at vi er på rett vei i Toppserien og kvaliteten blir bedre.

Blakstad har allerede scoret to mål i de fire spilte kvalifiseringskampene – et mot Armenia og et mot Kosovo.

– Jeg tror det blir to morsomme kamper. Det er i utgangspunktet to lag vi bør slå, men jobben må gjøres. Jeg håper på mye offensiv fotball og at jeg kan bidra med å skape sjanser slik at vi kan score mye mål. Jeg gleder meg til kampene, sier hun.

Hansen har også høye ambisjoner inn mot de kommende kampene.

– Jeg tenker først og fremst at vi er her for seks poeng, ingenting annet er godt nok. Vi møter to nasjoner som er ranket en del lavere enn oss, men vi må virkelig være på vårt beste for å få både resultatene og prestasjonene vi ønsker å oppnå. Personlig ønsker jeg å bidra til å heve nivået på samling og spre positiv energi, legger hun til.

Disse spillerne fra Toppserien er tatt ut til kampene:

Cecilie Hauståker Fiskerstrand, LSK Kvinner

Emilie Haavi, LSK Kvinner

Rugile Maria Rulyte, Rosenborg

Emilie Bragstad, Rosenborg

Synne Skinnes Hansen, Rosenborg

Julie Blakstad, Rosenborg

Lisa-Marie Karlseng Utland

Tuva Hansen, Sandviken

Guro Bergsvand, Sandviken

Lisa Fjeldstad Naalsund, Sandviken

Vilde Hasund, Sandviken

Elisabeth Terland, Sandviken

Karina Sævik, Avaldsnes