ÅSANE SLÅR RØA I FØRSTE TRENINGSKAMP

 

Første kamp denne treningsleiren ble spilt av Åsane og Røa. Det ble en utrolig jevn kamp, som til slutt endte i favør Åsane. De vant 2-1. 

Det var Røa som tok ledelsen tidlig. Etter trykk i boksen til Åsane, er det til slutt Oline Fuglem som ender med ballen i beina. Hun setter den sikkert forbi keeper Savanna Duffy. Men til tross for tap, tror ikke Fuglem at det skal mye til før de er klare for ny kamp om noen dager.

– Det er noen feil som gjør at vi taper, men vi må bare jobbe videre. Vi må prøve å utvikle det vi har. Det kunne like så godt gått vår vei, men i dag gjør det ikke det. Det var deilig å få et mål i starten, men kjedelig at det ikke holdt. Jeg tenker vi må finpusse defensivt og luke bort småfeil, men det burde ikke være så vanskelig, sier hun etter kampen.

Røa-trener Geir Nordby er enig i at det også er mye positivt å hente fra dagens oppgjør.

– Jeg føler vi har mye bra i laget, bra potensiale. I kampen skaper vi mye, vi har et godt trykk. Så skal det sies at de første fem minuttene i 2. omgang ødelegger for oss resultatmessig, men utenom det gjør vi en ganske bra prestasjon. Vi kan ha fokus på å bli skarpere, og få ballen flere ganger i mål. Vi var nære flere ganger, så vi må jobbe med den siste finish, sier han.

Møtes i første serierunde

Åsane rykket direkte opp etter fjorårets sluttspill, de de imponerte stort utover høsten. I dag fikk de testet krefter mot laget som står på motsatt banehalvdel i første serierunde om tre uker. Hovedtrener i Åsane, Eirik Fjeldstad var meget fornøyd etter seieren.

– Røa er et lag vi har slitt med. Vi har møtt dem tre ganger tidligere og har 2-10 i målforskjell. Så for oss var det mentalt viktig å få en bekreftelse på at vi faktisk kan håndtere Røa også. Det er to veldig ulike spillestiler. Røa har mye trykk i boks, og det har vi hatt litt problemer med tidligere. Så det er fint å få en opplevelse der vi holder det unna. Jeg synes vi står godt i mot.

Målscorerene: Mathilde Sangholt og Katarina Dybvik Sunde.

– Det føles ganske digg. Det var nervepirrende å stå på sidelinjen på slutten der. Det er bare en treningskamp, men det er en god indikasjon for det som skal skje om tre uker. Det var deilig å åpne målkontoen. Jeg har vært litt skadet, så jeg har ikke kunnet gått all in. Så dette var deilig.
Annonse fra Toppserien: