ÅRETS OVERRASKELSE MØTER STORFAVORITTEN

Lørdag sparkes en ny runde i 1. divisjon i gang.

Annonse:

 

Etter at det bare ble spilt fire kamper forrige helg, er det denne helgen klart for en fullstendig runde hvor alle de ti lagene er i aksjon. Det betyr blant annet på en spennende kamp i nord og et toppoppgjør i Bergen.

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

TIL 2020 – Klepp (søndag) 13.00

Åsane – Kil/Hemne (søndag) 15.00

Amazon Grimstad – Medkila (lørdag) 15.00

AaFK Fortuna – Hønefoss (lørdag) 16.00

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø (søndag) 17.00

Les også: Årets første toppoppgjør – gjensyn med gamleklubben for Brann-komet

Spennende oppgjør i nord

TIL 2020 – Klepp, Alfheim stadion

En god start kunne ha vært en perfekt start, men Grand Bodø ville det annerledes i serierunde to da de scoret godt inne i overtiden og sikret 2-2 mot TIL 2020. Det betyr at TIL 2020 står med fire poeng etter to kamper, et av lagene som definitivt kan vært med å kjempe om en topp to-plassering denne sesongen.

Laget virker å ha fått en ny giv etter at storsatsingen har formalisert seg, noe som blant annet innebærer at hjemmekampene spilles på Alfheim stadion.

Men denne helgen blir det ingen enkel motstander som kommer på besøk. Da er det tidligere toppserielaget Klepp som tar den lange turen nordover, og som ikke spilte sist helg grunnet Medkilas ønske om å utsette kampen på grunn av spillere på J17-samling.

Klepp fikk derimot en skuffende start på sesongen da det bare endte 2-2 hjemme mot Hønefoss. Dette er lagets aller første sesong på nest høyeste nivå etter 35 sesonger i Toppserien før nedrykket forrige sesong.

– Det ble en seriestart mot Hønefoss hvor vi ble sittende igjen med litt blandede følelser. Vi gjør mye bra i perioder og så lar vi Hønefoss få den tid og rom de trenger til å få oss ut av rytmen og stresser oss en del. Må være lov å si at vi er litt skuffet etter å gi fra oss ledelsen 2 ganger i kampen, sier Klepp-trener Owe Salvesen til klubbens hjemmeside i forkant av kampen. 

Sofie Bjørnsen og Klepp jakter årets første trepoenger, men kan få det tøft på Alfheim. Foto: Alexander Larsen

Favoritten mot overraskelsen

Åsane – Kil/Hemne, Åsane Arena

De var store favoritter før sesongen og har så langt innfridd forventningene, Åsane. Seks poeng og full pott er status før runde tre hvor de igjen, som de stort sett vil bli i år, må kunne regnes som favoritter.

Gjestene har overrasket svært positivt og står også med full pott etter å ha slått opprykkskandidat Øvrevoll Hosle i første serierunde, etterfulgt av en dramatisk seier over AaFK Fortuna sist. Da ble Maren Volden Snekvik matchvinner langt inne i overtiden og sikret tre poeng. Det hadde nok de færreste sett for seg, fra laget som ble nummer åtte forrige sesong og dermed så vidt sikret plassen.

Åsane på sin side hadde svært få problemer med å slå Amazon Grimstad hjemme da de vant 2-0 på Åsane Arena.

Mulighet for å slå tilbake

Amazon Grimstad – Medkila, Levermyr stadion

Mens Medkila som tidligere nevnt ikke spilte forrige helg grunnet sin utsatte kamp mot Klepp, var Amazon Grimstad et godt stykke unna å ta poeng borte mot Åsane. Bergenserne hadde god kontroll fra start til slutt og vant kampen fullt fortjent.

Samtidig hadde Medkila en katastrofal start på sesongen da de åpnet med 0-6 borte mot TIL 2020 i første serierunde. Og først nå får de muligheten til å slå tilbake etter forrige helgs utsatte kamp, hvor de helt sikkert ønsker å komme kjappest mulig i gang med poengsankingen.

Men det samme gjelder Amazon Grimstad som bare står med ett poeng etter to kamper. Derfor er det nok to heltente lag som møtes på Levermyr stadion denne helgen.

Ventetiden over?

AaAFK Fortuna – Hønefoss, Color Line Stadion

– På tross av tapte poeng på slutten så ser vi tilbake på en meget godt gjennomført kamp på bortebane, flere sjumilssteg framover i forhold til serieåpningen mot Åsane. Nå var vi oss selv. Vi tar tar med oss veldig mye positivt, og jeg er sikker på at dette bygger selvtillit og at vi kommer som ei kanonkule mot Hønefoss kommende lørdag, skriver AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo på klubbens hjemmeside etter forrige helgs tap og før helgens kamp.

Forrige helg ble det nemlig et svært bittert tap for det nyopprykkede laget. Langt inne på overtiden scoret Kil/Hemne og tok ledelsen 1-0, noe som betyr at laget fortsatt venter på sitt første poeng etter opprykket fra 2. divisjon.

Det gjør ikke gjestene Hønefoss som leverte en meget sterk prestasjon og vant 2-1 hjemme mot Øvrevoll Hosle. I tillegg sikret laget poeng i første serierunde borte mot Klepp, som betyr to sterke resultater i løpet av de to første serierundene.

Skuffelsen

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø, Ferd arena

Sammen med Åsane var Øvrevoll Hosle blant de store favorittene til å ende topp to denne sesongen og sikre sluttspill mot toppserielagene til høsten. Det kan de fortsatt gjøre, men det har vært en fryktelig start på sesongen for det ambisiøse laget med to tap etter to serierunder, sist 1-2 for Hønefoss.

– ØHILs damer har kommet skeivt ut fra hoppkanten etter en fin oppkjøring. Vi har trent godt, vært gode på trening og løftet oss enda et knepp i forhold til 2021. Vi kan ikke kontrollere hva motstandere øver på, og vi ser nå at flere lag har trent godt, sier ØHIL-trener Kjølv Eidhammer til klubbens hjemmeside.

Denne helgen håper laget naturligvis å ta årets første trepoenger mot nyopprykkede Grand Bodø.

– Grand Bodø er nok en sterk og fysisk motstander. Vi må bruke uka godt for å knekke koden som skal gi oss en god prestasjon, og finne fram til det laget som henter fram det lille ekstra i kamp gjennom en god treningsuke, sier Eidhammer.

Grand Bodø sikret poeng mot TIL 2020 på overtid forrige helg. Nordlendingene har dermed spilt 2-2 i begge kampene denne sesongen og står med to poeng.

Tabellen i 1. divisjon ser slik ut før runden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: