ÅRETS BESTE PÅ NTB-BØRSEN

Hvert år kåres årets spiller på NTB-børsen i Toppserien og 1. divisjon. Kåringen gjennomføres i samarbeid med NTB og vår Generalpartner OBOS.

Annonse:

 

Sesongen er omme, og det er klart at Anna Jøsendal og Maria Herdel Pedersen ble de beste spillerne i hver sin liga.

Toppseriens beste

Rosenborg-spiller Anna Jøsendal avsluttet sesongen med et børssnitt på 6,0. Denne sesongen har Jøsendal primært spilt venstrekant, men har i enkelte kamper blitt plassert i andre roller mer sentralt på banen. Totalt har hun 24 kamper, 8 mål og 9 målgivende pasninger.

– Det er veldig gøy å se at hard jobbing gir resultater, men jeg hadde selvfølgelig ikke klart det uten lagvenninnene mine som setter meg i gode posisjoner. Jeg er mest fornøyd med vårsesongen, og føler jeg har tatt et skikkelig steg i Rosenborg, sier 22-åringen.

– Jøsendal har med sin hurtighet og uredde spillestil etablert seg som en av toppseriens aller beste spillere. Hun er en ung kantspiller med et imponerende toppnivå, og det var fullt fortjent at hun fikk en plass i den norske VM-troppen i sommer. I en jevn toppserie i 2023 har hun stått fram som RBKs ledende offensive spiller, sier Jonas Neskvern, produktsjef livesport i NTB.

En viktig brikke for topplaget

Maria Herdel Pedersen har levert en strålende sesong for AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe/NTB.

I 1. divisjon har AaFK Fortuna etablert seg som et topplag. Maria Herdel Pedersen har vært ekstremt viktig for laget, og avslutter med et børssnitt på 6,08. Herdel kom til Ålesund fra dansk fotball sommeren 2022. På 24 kamper har hun notert seg 8 mål, 4 målgivende pasninger og 3 indirekte assist.

– Det betyr veldig mye. Jeg er veldig stolt og glad for å få tildelt prisen. Jeg kunne ikke gjort det uten mine lagvenninner og hele staben i AaFK Fortuna, sier dansken.

– Herdel er en teknisk og underholdende spiller med et toppnivå som samtlige lag i 1. divisjon har fått kjenne på. Hun har levert stabilt på et veldig høyt nivå gjennom hele sesongen. En verdig vinner, sier Neskvern.

Topp tre på spillerbørsen for Toppserien: 

  1. Anna Jøsendal, Rosenborg (6,00)
  2. Marit Bratberg Lund, Brann (5,95)
  3. Sara Hørte, Rosenborg (5,93)

Topp tre på spillerbørsen i 1. divisjon: 

  1. Maria Herdel Pedersen, AaFK Fortuna (6,08)
  2. Johanne Fridlund, Kolbotn (6,04)
  3. Eline Hegg, Kolbotn (6,00)

Som årets spiller får de et portrett av seg selv, laget av illustratør Pål Dybwik.

Spillerbørsen til NTB fungerer slik at reporterne rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen.

Annonse fra Toppserien: