Anna Jøsendal er månedens spiller i juni

Anna Jøsendal er månedens spiller. Foto: Alexander Larsen/Norske Fotballkvinner.

Sist oppdatert: 22. jun 2022 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Hver måned kårer NTB månedens beste spiller der premien har vært et gavekort fra Gi Gaven Videre på 5.000 kroner, hvor gavesummen doneres videre til et godt formål. Ved å gi digitale gavekort som premie, tar OBOS og Toppserien et helt tydelig, bærekraftig og meningsfylt valg. Vinnerne gir gavene sin videre til et godt formål etter eget ønske, som arbeider for å fremme like muligheter. Så langt er det gitt gaver til Kirkens Bymisjon Oslo og Bergen, CARE Norge, Right To Play!, Plan International – Norge og Zuccarellostiftelsen.

Månedens beste spiller i Toppserien

På NTB-børsen etter rundene i juni var det Anna Langås Jøsendal som tronet på topp. Kantspilleren ble kåret til banens beste når Rosenborg tok to sterke seiere mot Brann og Vålerenga i de to siste rundene før sommeren.

Helt siden overgangen til Rosenborg før sesongen har 21-åringen imponert stort.

– Overgangen har hatt mye å si. Jeg har kommet til en bedre treningshverdag her i Rosenborg, med enormt mye gode spillere og et lag som gjør meg bedre hver dag. I tillegg har vi et trenerteam som legger veldig til rette for god utvikling, sier hun.

Og som belønning for arbeidet får Jøsendal Gi Gaven Videre til en valgfri veldedig organisasjon.

– Jeg velger å gi gaven videre til Plan International Norge. Grunnen til det er at de jobber for at barn skal ha like rettigheter. Der barn ikke har det bra har jenter det verst, derfor setter Plan jentene først. Jeg mener Plan utfører et veldig viktig bistandsarbeid.