17-åring strålte da Brann tok cupgull

Det var til slutt Brann som kunne juble for cupgull etter finalen på Ullevaal. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sesongens siste kamp var cupfinalen mellom Brann og Stabæk på Ullevaal stadion. På nasjonalarenaen var det en 17-åring som stjal showet og sikret sesongens andre tittel for Brann. Samtidig fikk en ekte legende den perfekte avskjed.

Sist oppdatert: 05. nov 2022 Skrevet av: kristianmoe

 

Det var folkefest, god stemning og 5478 tilskuere på tribunen. Rammen på Ullevaal var perfekt da Brann og Stabæk søndag møttes i cupfinalen på nasjonalarenaen.

Seriemesterne fra Bergen var store favoritter før oppgjøret og jaktet sesongens andre tittel. Samtidig hadde Stabæk bevist i semifinaleseieren hjemme mot Rosenborg (2-1) at de kan måle seg mot de beste lagene i Toppserien, til tross for null poeng i sluttspillet.

Starten på kampen var relativt rolig der Brann dominerte banespillet, men uten skape de helt store sjansene. Bergenserne etablerte derimot et solid trykk mot Stabæks mål og hadde noen farlige avslutninger etter hvert, men Sunniva Skoglund stoppet dem med noen gode redninger.

Brann jaktet et ledermål og det var langt fra ufortjent da Nora Eide Lie banket inn 1-0 like etter at halvtimen var passert. Spillet var stort sett mot Stabæk-målet og like før pause doblet stortalentet Signe Gaupset ledelsen, og sørget for at Brann gikk til pause med tomålsledelse.

Signe Gaupset var cupfinalens store spiller med sine to scoringer.
Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Dermed så det tungt ut for Stabæk før andre omgang, men laget fra Bærum kom ut med ny giv etter hvilen. De presset Brann bakover og før timen var spilt fikk de et nytt håp om cupgull da Iris Omarsdottir reduserte med en utsøkt chip over Aurora Mikalsen.

Dessverre for Stabæk ble gleden relativt kortvarig. Ti minutter etter reduseringen var Brann foran med to mål igjen. Det første forsøket fra Svava Ros Gudmundsdottir ble reddet, men returen falt til Gaupset, som satte inn sin andre scoring i cupfinalen.

Resten av kampen kunne Brann kontrollere ganske greit. Stabæk hadde noen sporadiske forsøk, men klarte ikke å skape de helt store farlighetene. Luften gikk litt ut av Stabæk etter 3-1-scoringen og det var Brann som var nærmest scoring de siste 25 minuttene.

Det ble derimot ingen flere scoringer på Ullevaal, og dermed kunne Brann juble for cupgull og sesongens andre tittel. En deilig revansje etter skuffelsen i fjorårets finale mot Vålerenga. Brann har dermed vunnet alt som er å vinne i Norge denne sesongen og kroner en fantastisk sesong med serie- og cupgull.

Cupfinalen var også den siste kampen i fotballkarrieren til Ingrid Ryland, som fikk sette et perfekt karrierepunktum på Norges nasjonalarena.

Ingrid Ryland fikk en perfekt avslutning på fotballkarrieren.
Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN