Det ble en ordentlig jubeldag for KIL/Hemne mot FKH/Avaldsnes. Her fra fjorårets oppgjør mot Grand/Bodø (nå Bodø/Glimt). Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

1. divisjon leverer: Målene fortsetter å renne inn

1. divisjon er blant de mest uforutsigbare ligaene. Men én ting er sikkert: Det blir alltid mye mål. Årets fjerde serierunde var intet unntak.

Fyllingsdalen - Bodø/Glimt 1-3 (1-3)
Mål: 0-1 Anna Johansen (18), 0-2 Kaja Kristiansen selvmål (30), 1-2 Martine Kjølholdt (41), 1-3 Anna Johansen (45)

Det var duket for litt av en duell på Varden Amfi denne runden i 1. divisjon. Bodø/Glimt har fått en upåklagelig start på sesongen med full pott, mens Fyllingsdalen også har startet greit, men er revansjelystne etter stortap forrige runde.

Hjemme på Varden er bergenserne tradisjonelt sett sterke.

Men i dette oppgjøret var det gjestene fra nord som kunne juble først. 18 minutter var spilt da keeper Sandra Rød Ask brukte for lang tid og klønet det til. Anna Johansen utnyttet det og satte enkelt inn 1-0 til bortelaget i åpent mål.

Bedre ble det ikke etter halvtimen da dårlig kommunikasjon mellom keeper og forsvarer ble skjebnesvangert. Hjemmelaget hadde tilsynelatende full kontroll på lang ball fra gjestenes Lærke Hammer ved Kaja Kristiansen. Stopperen prøvde å heade ballen kontrollert tilbake til Rød Ask, men oppfattet ikke at sisteskansen hadde forlatt streken. Dermed stanget Kristiansen ballen i eget mål og sørget for 2-0 til Bodø/Glimt.

Tross to klønete baklengsmål, var Fyllingsdalen innbitt på å slå tilbake, og fikk fornyet håp like før pause da Martine Kjølholdt reduserte alene med keeper.

Men rett før pausesignalet gikk, ble Marthe Hansen lagt i bakken i feltet og Bodø/Glimt fikk straffe. Anna Johansen gjorde ingen feil fra ellevemeteren og sørget for at de gulkledde gjestene gikk til pause med 3-1.

To mål ble for mye for Fyllingsdalen å hente inn etter pause. Bergenserne går dermed på sitt andre strake tap, mens Bodø/Glimt fortsetter sin perfekte start og overtar tabelltoppen i 1. divisjon.

Nykommeren med sterkt bortepoeng

Hønefoss - Viking 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 Kristin Gumaer (7), 1-1 Nora Heggheim (31), 2-1 Inger Vadder (70), 2-2 Sanne Lekven (88)

Bodø/Glimt ledet hvert fall 1. divisjon før oppgjøret mellom Hønefoss og Viking kom i gang. Før en ball var sparket i den fjerde serierunden, var det laget fra Ringerike som tronet øverst etter tre seiere av tre mulige. Den seiersrekken håpet de skulle fortsette mot nyopprykkede Viking som har hatt noen tøffe opplevelser de siste kampene.

Det så også ut til å fortsette på AKA Arena, for etter bare sju minutter spilte hjemmelaget seg fint fremover i banen, før de tredde gjennom Kristin Gumaer. Hun var sikker alene med Emma Jönsson og trillet inn 1-0.

Men de mørkeblå fra Stavanger skulle slå tilbake, og det med et ordentlig smell. En halvtime var spilt da en corner ble halvklarert ut på 16 meter av Hønefoss. Der stod Viking-kaptein Nora Heggheim, som på halv volley dunket inn utligningen via tverrliggeren.

Hønefoss skulle imidlertid ta tilbake ledelsen i andre omgang. Etter 70 minutter ble Viking-forsvaret tatt på senga av nok en gjennombruddspasning. Denne gangen var det Silje Nyhagen som kom alene gjennom, men istedenfor å avslutte selv trillet hun uselvisk videre til Inger Vadder som satte inn 2-1.

Da så det ut til at Hønefoss skulle fortsette seiersrekken og gjeninnta tabelltoppen, men like før slutt stanget Sanne Lekven inn utligningen for Viking og sørget for at Hønefoss går på sesongens første poengtap.

Viking hevet seg etter to tøffe opplevelser og brøt seiersrekken til Hønefoss. Foto: Alexander Larsen

Rødt kort og grisebank

KIL/Hemne - FKH/Avaldsnes 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Eivor Grindeland (16), 2-0 Sara Eggesvik (45), 3-0 Sara Eggesvik (65), 4-0 Helene Gross-Benberg (90+3)

Etter en trå start jaktet KIL/Hemne sesongens første trepoenger, da de fikk FKH/Avaldsnes på besøk denne runden.

Trønderne fikk også en god åpning på oppgjøret mot gjestene, som kom til kampen med seier mot Viking i forrige helgs rogalandsderby.

16 minutter ut i oppgjøret ble en corner slått rett ut på 6-7 meter til Eivor Grindeland som hamret KIL/Hemne i føringen.

Verre skulle det også bli for FKH/Avaldsnes. Like før pause ble Sara Hoftun Bjerksæter felt inne i sekstenmeteren. Dermed straffe til vertene, som Sara Eggesvik ekspederte i nettet.

Om ikke 0-2 i sekken var nok for bortelaget, ble utgangspunktet før andre omgang enda verre ved at Frida Aursland fikk rødt kort og marsjordre, etter å ha truffet dommeren med ballen i et forsøk på å sparke den til midtsirkelen etter straffescoringen til Eggesvik.

Med en spiller mindre ble oppgaven nærmest umulig for FKH/Avaldsnes. Sara Eggesvik curlet lekkert inn 3-0 midtveis i andre omgang, før Helene Gross-Benberg satte kronen på verket for KIL/Hemne med en straffescoring på overtid.

Trøndernes første seier for sesongen var et faktum og på knusende vis med 4-0 over FKH/Avaldsnes.

Brøt marerittrekken i Tromsø

TIL 2020 - AaFK Fortuna 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Sofie Riis (2), 0-2 Agata Drozdzik (38)

Rundens tungvektsduell fant sted i Tromsø, der fjorårets store opprykksrivaler TIL 2020 og AaFK Fortuna møttes til nok en duell.

Hjemmelaget har hatt en svært skuffende sesongstart, men har hatt et stort overtak på AaFK Fortuna, som faktisk aldri har vunnet i Tromsø på tre tidligere forsøk.

I dette oppgjøret fikk imidlertid gjestene en ordentlig pangstart. 90 sekunder var spilt da en corner fra høyre ble slått inn i vertenes felt. På bakerste fikk Agata Drozdzik avsluttet fritt mot mål, men skuddet ble parert ut av Marie Aspenes. På returen var derimot Sofie Riis først frempå og sendte AaFK Fortuna i ledelsen.

Ingen av lagene skapte voldsomt med sjanser etter det tidlige målet, men likevel ble det mer bortejubel før pause. Etter 38 minutter danset Guro Hammer Røn seg forbi ute til høyre og slo lavt inn foran mål. Ballen gikk hele veien gjennom feltet til bakerste stolpe der Agata Drozdzik var helt alene. Midtbanespilleren var sikker og rullet kontrollert inn 2-0.

De siste 45 minuttene på Romsaa Arena ble en ganske rotete affære. TIL 2020 prøvde å få seg en redusering og skape nytt liv i kampen, men gjestene fra Ålesund stod godt defensivt og hindret store målsjanser imot.

Vertene maktet rett og slett ikke å bryte ned den oransje og blå forsvarsmuren foran Idun-Kristine Jørgensen. AaFK Fortuna tar dermed sin tredje seier av tre mulige uten å slippe inn mål, og bryter samtidig forbannelsen mot TIL 2020 på bortebane.

Målrik uavgjort

Odd - Øvrevoll Hosle 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 Stina Kleppe (14), 1-1 Ida Hasselgård (30), 2-1 Natalie Velde (73), 2-2 Kristin Haugstad (78)

Den fjerde serierunden i 1. divisjon ble avsluttet på Skagerak Arena, der nykommeren Odd ønsket Øvrevoll Hosle velkommen til det som var et oppgjør mellom to lag som har slitt med poengfangsten innledningsvis.

I Skien var det vertene som åpnet best og kunne juble for scoring like før kvarteret var spilt. Et innlegg fra venstre fant pannebrasken til fjorårets måldronning Stina Kleppe, som kontant stanget Odd i føringen.

Det tok imidlertid ikke mer enn et kvarter til før det var balanse i regnskapet. Ida Hasselgård brøt et fremspill på egen halvdel før hun avanserte fremover i banen og så keeper langt ute. Fra 35 meter strakk ØHIL-kapteinen vrista og banket inn utligningen med en skikkelig drømmescoring.

Øvrevoll Hosle slo tilbake to ganger mot Odd og fikk med seg ett poeng hjem fra Skagerak Arena. Foto: Kristian Moe

Etter 15 minutter med pause, var det nok en gang vertene som skulle ta tilbake initiativet i kampen. Et dypt innlegg fra høyre fant Natalie Velde på bakerste stolpe, som satte bredsiden til og sørget for 2-1 til Odd etter 73 minutter.

Dessverre for hjemmelaget svarte Øvrevoll Hosle igjen bare fem minutter senere. Gjestene vant første duell i feltet etter et innlegg, men ballen gikk rett opp i luften. Nedfallsfrukten falt imidlertid rett i beina til Kristin Haugstad, som fikk satt inn 2-2-målet og sørget for uavgjort mellom Odd og Øvrevoll Hosle på Skagerak Arena.