Rundens duell: Gjensynet

Foto: Bildbyrån.

Forrige sesong spilte de på samme lag, men fjerde serierunde skal de spille mot hverandre når den ene besøker gamleklubben.

Sist oppdatert: 24. jul 2020 Skrevet av: Sindre Vian

 

Lyn unngikk nedrykk i 2019 etter to kvalikkamper mot Fløya. Før 2020-sesongen ble sparket i gang mistet de en del profiler. Vilde Hasund dro til Sandviken, tvillingsøstrene Linn og Camilla Huseby dro til henholdsvis Røa og svenske Djurgården. Runa Lillegård er skadet og mister store deler av sesongen.

Midtbanekriger Noor Eckhoff dro til Kolbotn – Lyns motstander i den fjerde serierunden.

En av profilene som har blitt værende er det tekniske vidunderet Camilla Linberg. Den offensive midtbanespilleren har for vane å passere motspillere uten store vansker.

Eckhoff har for vane å stoppe de som prøver.

Nå skal de møtes på Kringsjå, Eckhoffs gamle hjemmebane. Fjerde rundes duell utspiller seg mellom to gamle lagvenninner.  

Les også: Mye på spill i den 4. serierunden

Noor Eckhoff

Etter flere år i klubben, og over 100 kamper for A-laget, bestemte Noor Eckhoff seg for å skifte beite og forlot Lyn til fordel for Kolbotn før sesongen.

Den harde midtbanespilleren gjør mye av den grove defensive jobben og skyr ikke å bruke musklene. I Lyn ble hun stort sett brukt som den defensive/holdende midtbanespilleren i en 4-3-3-formasjon. I Kolbotn har hun prøvd både anker- og indreløper-rollen, men har blitt brukt som anker i seriespill.

De siste rapportene etter ukens treninger tilsier at 20-åringen er klar fra start etter å ha kjent på albuen fra Elise Thorsnes og påfølgende hjernerystelse da Kolbotn reddet 2-2 på overtid mot Avaldsnes.

NOOR ECKHOFF: Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 20
Toppseriekamper i 2019: 22/22
Toppseriemål i 2019: o
Landskamper: 10 (U23)

Tidligere klubber:
Lyn

Camilla Linberg

En av Toppseriens største leverandør av tekniske finesser og detaljer. Leken i spillestilen og ofte brukt i rollen som indreløper for Lyn. Hun er i større grad en tilrettelegger enn en målscorer, selv om hun denne sesongen allerede står med to mål: Det ene mot Rosenborg ble kåret til rundens mål, mens scoringen mot Sandviken sikret et sterkt bortepoeng.

Før hun kom til Lyn spilte hun for Stabæk, hvor hun også spilte ungdomsfotballen. Det ble bare to tellende kamper for førstelaget, men for Lyn kan hun passere 100 kamper denne sesongen. Hittil i år har hun startet alle kampene for Oslo-laget.

CAMILLA LINBERG: Til høyre i bildet, ved siden av Vålerengas Sherida Spitse. Foto: Bildbyrån.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 21
Toppseriekamper i 2019: 21/22
Toppseriemål i 2019: 2
Landskamper: 1 (U23)

Tidligere klubber:
Stabæk

Hvem får kontroll på hvem?

Spillerne kjenner hverandre godt og vil få en tøff jobb mot hverandre.

Linberg er i aller høyeste grad en driblefant. Hun forsøkte seg på 114 driblinger forrige sesong, og hadde i snitt 3,7 suksessfulle pr. kamp. De gangene Linberg ikke gikk seirende ut av et forsøk på å passere en motspiller, var det som regel fordi hun ble felt.

Bare fire spillere i Toppserien 2019 vant flere frispark til sitt lag enn det Lyns nummer 7 gjorde. 

Linberg leverte fem målgivende pasninger forrige sesong, en av de penere kom mot Røa, da hun serverte Runa Lillegård til 1-1.

Se forarbeidet og pasningen her:

Den mest effektive måten å stoppe Linberg på er å sette inn en skikkelig takling, et virkemiddel Eckhoff på ingen måte skyr.

Forrige sesong deltok Eckhoff i snitt i 19 dueller pr. 90 spilte minutter, og er spilleren som forårsaket flest frispark av alle spillerne i Toppserien. Hele 53 ganger blåste dommerstaben i fløyta og ga et frispark mot Lyn etter en inngripen av 20-åringen.

Arna-Bjørnars Rikke Nygard, som også er kjent for å være tøff i duellene, trakk frem Eckhoff i et intervju med Toppserien.no på spørsmål om hvem som er den hardeste spilleren å møte i Toppserien.

– Noor Eckhoff på Lyn. Hun er veldig vanskelig å møte i dueller. Hun har noen tjuvtriks her og der, hun er litt lur. Jeg elsker å spille på lag med henne, men det å spille mot henne, nei, huff, sa Nygard til Toppserien.no i slutten av september 2019. 

Se intervju med Eckhoff under hennes første trening med Kolbotn her:

Spillerne kjenner hverandre meget godt etter lang tjeneste sammen i Lyn, nå gjenstår det bare å se hvem som drar mest nytte av det.

Eckhoff er flink til å sperre av rom, Linberg er flink til å finne det.

Hvem som mestrer sine styrker best når Kolbotn tar turen til Kringsjå kunstgress ser du på direktesport.no (Amedia).

Kampstart er 14:00 på lørdag.