Vålerenga til topps – Sandviken herjet offensivt

Vålerenga leder nå Toppserien etter kveldens kamp mot Rosenborg. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Sandviken kunne juble for tre poeng, mens Vålerenga nå feirer resten av helgen på tabelltopp.

Sist oppdatert: 16. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

RUNDE 7 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar 3 - 0 Avaldsnes
LSK 4 - 0 Stabæk
Lyn 0 - 1 Kolbotn
Klepp 1 - 3 Sandviken
Vålerenga 1 - 2 Rosenborg


Les også: En sesongdefinerende runde? 

Målløst toppoppgjør da Vålerenga gikk til topps

Rosenborg – Vålerenga 0-0 (0-0) 

Rundens siste kamp ble spilt på Koteng arena mellom Rosenborg og Vålerenga. Med seier kunne Rosenborg ta over tabelltoppen, mens det for Vålerenga holdt med minst ett poeng. 

Begge lagene stilte med to nye keepere til dette oppgjøret. Rugile Rulyte kom inn for Kristine Nøstmo hos hjemmelaget, mens Jalen Tompkins erstattet Hannah Seabert hos gjestene. Begge leverte en god prestasjon i det som var en intens og tett kamp.

For det var ikke flust med sjanser i oppgjøret, og det var tydelig å se hva som stod på spill i oppgjøret. Men Synne Jensen var ikke langt unna etter 18 minutter. Jensen skjøt direkte på en volley etter en corner av Sherida Spitse, men Rulyte gjorde en meget solid redning og stoppet forsøket.

Nærmest for Rosenborg i den første omgangen var Marit Clausen. Blakstad kom seg løs ute til venstre og la et innlegg, men Clausens avslutning ble blokkert.

NÆRE: Synne Jensen var nære å score sitt første mål denne sesongen, men lyktes heller ikke denne søndagen mot Rosenborg. Foto: Mathias Bergelg / Bildbyrån.

Og den andre omgangen ble dessverre ikke noe mer sjanserik enn den første. Julie Blakstad var nære 10 minutter ut i den andre omgangen, men Vålerengas keeper gjorde en solid redning og fikk slått unna.

Gjestene presset mer og mer på for et vinnermål den siste halvtimen. Men de store sjansene uteble, og dermed endte oppgjøret 0-0 – som betyr at Vålerenga nå leder Toppserien. Rosenborg er nummer tre etter kveldens resultat, men har neste helg en mulighet til å ta innpå når Vålerenga skal spille mot LSK Kvinner. 

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Sandviken avgjorde på 30 minutter

Kolbotn – Sandviken 1-3 (1-3)
Mål: 0-1 Kennya Cordner (18), 0-2 Kennya Cordner (26), 0-3 Vilde Hasund (33), 1-3 Sara Lindbak Hørte (39)

Søndagens første oppgjør ble spilt på Sofiemyr mellom Kolbotn og Sandviken. Med tap for LSK Kvinner i går, og et toppoppgjør mellom Rosenborg og Vålerenga denne søndagen, var dette en god mulighet for gjestene til å ta inn noen poeng på lagene foran. 

Og gjestene kom godt i gang i oppgjøret på Sofiemyr. Det var fjorårets toppscorer Kennya Cordner som skulle spille en sentral rolle i den første omgangen. Cordner fikk en ball i bakrom av Ingrid Marie Spord, rundet keeper og satte enkelt inn 1-0 for gjestene. Like etterpå var hun på farten igjen.

Lisa Naalsund sendte Cordner alene med keeper på lekkert vis. Hun brukte litt for lang tid, og fikk sitt første skudd blokkert, men hun kriget med seg ballen videre og fikk til slutt avsluttet i mål. Dermed ledet Sandviken 2-0, og Cordner hadde virkelig levert storspill.

Men dessverre for gjestene måtte Cordner forlate banen kun noen minutter senere. Det stoppet derimot ikke gjestene fra å score flere mål i den første omgangen. Vilde Hasund mottok ballen ute på sin venstre side, og forsøkte nok et innlegg, men ballen gikk rett i mål. Sandviken ledet 3-0 allerede etter 33 minutter, kampen var på mange måter i ferd med å bli avgjort, men så var det Kolbotn som skulle få nettsus.

Sara Lindbak Hørte satte inn reduseringen etter et hjørnespark, og sikret 1-3 for vertene like før lagene gikk inn i garderoben.

SENTRAL: Kennya Cordner var svært sentral i den første omgangen, men måtte forlate banen med skade. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Det ble kanskje ikke den store målfesten også i den andre omgangen, og Sandviken tok en fullt fortjent seier. Men det kunne også ha blitt flere scoringer i løpet av de siste 45 minuttene. Særlig Naalsund var nære å finne veien til nettmaskene. Først hadde hun et strålende skudd fra 20 meter som snek seg like til side for krysset. Så var hun like før slutt nære på å gjøre alt på egen hånd etter et utrolig soloraid.

Den seieren betyr for Sandviken at de nå er oppe på fjerdeplass med 13 poeng etter syv kamper. Kolbotn er nummer syv, kun to poeng foran kvalikplassen.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Drømmescoringer da Arna-Bjørnar tok en livsviktig seier

Arna-Bjørnar – Lyn 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Rikke Nygard (37), 2-0 Meryll Abrahamsen (52), 2-1 Camilla Linberg (56)

Det var et særdeles viktig oppgjør i vente på Arna idrettspark denne lørdagen. Med fem strake tap og kun én seier denne sesongen, skulle Arna-Bjørnar forsøke å sikre seg en trepoenger i bunnkampen mot Lyn. Bergenserne gjorde akkurat det, og tok en seier som kan bli uhyre viktig på slutten av sesongen. 

Etter at Arna-Bjørnar hadde presset på for et ledermål i den første omgangen, var det et skikkelig kremmerhus fra Rikke Nygard som sendte bergenserne i ledelsen. Den talentfulle midtbanespilleren mottok ballen på 22 meter, og avsluttet. Hun limte ballen i krysset på utrolig vis. Det skal godt gjøres om ikke dette blir rundens mål!

Det var lite å si på at hjemmelaget tok ledelsen, men like etterpå var gjestene i ferd med å utligne. Plutselig var Camilla Linberg alene gjennom, men Arna-Bjørnar keeper Micah, var raskt ute og avverget. Det gjorde at Arna-Bjørnar ledet 1-0 til pause.

ENDELIG: Rikke Nygard hadde all mulig grunn til å smile etter at Arna-Bjørnar endelig tok en ny trepoenger i Toppserien denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Ikke lenge etter hvilen doblet også hjemmelaget ledelsen, og igjen var det en scoring av det lekre slaget! Meryll Abrahamsen fikk servert ballen på omtrent samme hold som Nygard. Også hun fant veien til nettmaskene, og hamret inn 2-0 for hjemmelaget.

Men kun noen minutter senere reduserte Lyn til 1-2. Og dette var kampen for pene scoringer. Camilla Linberg gjorde alt på egen hånd inne i 16-meteren og satte ballen sikkert i mål fra kloss hold. Dermed var det igjen kamp i Bergen.

Tross noen halvsjanser til begge lag den siste halvtimen, ble det ikke flere scoringer. Og den seieren kan vise seg å være gull verdt for Arna-Bjørnar. Med seieren tar de seg nå forbi Lyn, og er nå på sikker plass. Lyn er nå nummer ni, kun ett poeng foran Røa.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Røa med første trepoenger – tok knallsterk borteseier

Klepp – Røa 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 (17) Vilde Birkeli

Før oppgjøret med Røa hadde Klepp fire poeng på de to siste kampene i Toppserien etter seier mot Lyn og uavgjort mot Rosenborg. De fleste hadde nok også forventet tre nye poeng da Røa kom på besøk lørdag ettermiddag. Men slik gikk det ikke. 

For Røa, som virkelig har hatt marginer imot denne sesongen, imponerte på Jæren og sjokkerte umiddelbart Klepp med sitt høye press. Etter at Elisabeth Terland hadde hatt en god mulighet for Røa, var det gjestene som kunne juble for scoring.

Frida Lyshoel gjorde en strålende jobb langs sin høyre side, la inn og der ventet Vilde Birkeli. Hun hamret ballen i nettet, til store glede for bortelaget. Og med et Klepp-lag som ikke hadde scoret mer enn ett mål i en eneste kamp denne sesongen, så det lovende ut med tanke på poeng for gjestene.

Klepp slet også i den første omgangen med å få til så altfor mye. Terland hadde sin mulighet og Isabella Hayes var også nære, men det var akkurat ikke for Klepp. Ikke direkte ufortjent ledet derfor gjestene 1-0 til pause.

ETTERLENGET: Røa tok en sterk og etterlengtet seier i oppgjøret mot Klepp lørdag ettermiddag. Foto: Stian Sand / Norske Fotballkvinner

Hjemmelaget forsøkte i den andre omgangen å ta tak i kampen. Men de slet med å skape så altfor mye. Den største muligheten fikk de like etter at timen var spilt. Da var det Matilde Alsaker Rogde som skaffet straffespark. Nikki Stanton forsøkte seg, men Josefine Ervik i Røa-buret reddet straffen.

Røa forsvarte seg godt, og nærmere enn det, kom ikke Klepp. Det betyr at Røa noterer seg for sitt første poeng for sesongen, men ikke nok med det: De tok tre poeng på Jæren, som er intet annet enn imponerende.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Avaldsnes med historisk seier – vant mot LSK

Avaldsnes – LSK Kvinner 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Ylinn Tennebø (61)

Lørdagens siste kamp var en liten godbit i Rogaland. Avaldsnes møtte LSK Kvinner – et lag de aldri har vunnet mot i Toppserien – som heller ikke hadde tapt denne sesongen. Etter møtet i Rogaland, har dette nå endret seg. 

Det var gjestene fra romerriket som kom best i gang på gressteppet på Avaldsnes. Like før halvtimen ble rundet, hadde Sophie Román Haug muligheten til å sende LSK Kvinner i ledelsen. Men avslutningen gikk like over mål. Ikke så lenge etterpå var de også nære etter et par dødballer fra Emilie Woldvik, men Avaldsnes slapp unna.

Og noen minutter før pause var det hjemmelaget som fikk en stor mulighet til å ta ledelsen. Et innlegg fra Hanna Dahl gikk rett i tverrliggeren, og Ida Norstrøm slapp unna.

HISTORISK: Andrea Norheim og Avaldsnes tok en historisk seier mot LSK Kvinner. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

10 minutter ut i den andre omgangen kunne hjemmelaget ha tatt ledelsen. Andrea Norheim traff tverrliggeren med sin avslutning. Det var bare et skremmeskudd på det som var i vente.

Etter at timen ble rundet, gikk Avaldsnes opp i ledelsen. LSK Kvinner fikk ikke klarert i eget område, og Ylinn Tennebø var raskest i situasjonen, som sendte hjemmelaget opp i 1-0 med sin avslutning.

LSK Kvinner måtte dermed presse på for en utligning, men klarte aldri å få et ordentlig trykk på vertene. Nærmest var Emilie Haavi etter 71 minutter, men Victoria Esson leverte en mesterredning i Avaldsnes-buret. Den redningen var også med på å sikre tre poeng for hjemmelaget – en historisk trepoenger mot et lag som Avaldsnes ikke har slått i Toppserien tidligere, før nå.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

I morgen spilles det to nye kamper i Toppserien, blant annet TV-kampen mellom Rosenborg og Vålerenga på NRK1. Den kampen har kampstart 17:00. I tillegg tar også Kolbotn imot Sandviken på Sofiemyr klokken 16:00. Den ser du på direktesport

Les også: Stortalentene møtes på Koteng arena

Det har også vært spilt én kamp i 1. divisjon i dag mellom Øvrevoll Hosle og Hønefoss. Det ble et målrikt oppgjør som endte 4-3. I morgen spilles resterende kamper slik: 

Les også: Skal det snu for Fløya eller Fart? 

Fløya – Kil/Hemne 12:30
Medkila – Grei 14:00
Amazon Grimstad – Stabæk 15:00
Fart – Åsane 16:00