Måldronningene møtes til seriestart

Foto: Bildbyrån.

Forrige sesongs to mestscorende spillere møtes i første serierunde. Rundens duell er mellom Kennya Cordner og Synne Kinden Jensen.

Sist oppdatert: 03. jul 2020 Skrevet av: Sindre Vian

 

Nå har vi ventet fryktelig lenge på første serierunde.

Kampene som utgjør den første av mange utsatte runder gir verdi til klisjéen om at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves.

To av fjorårets medaljeutfordrere skal nemlig barke sammen på Stemmemyren kunstgress når Vålerenga tar turen til Bergen for å spille mot Sandviken.

Ikke nok med det. I spissen av begge lag forventer vi å se spillerne som knivet om toppscorertittelen i 2019, Kennya Cordner og Synne Kinden Jensen.

Spillerne sto begge på 16 scoringer før siste serierunde av forrige sesong, og tilfeldighetene ville ha det til at spillerne skulle møtes for å avgjøre det hele på tampen av sesongen.

Det endte 2-2 mellom Røa og Sandviken, men bare Cordners navn ble ført inn i målprotokollen og hun kunne tituleres som måldronning ved sesongslutt.

Jensen har skiftet arbeidsgiver siden den gang, og skal nå prøve å dra i land toppscorertittelen for Vålerenga.

Kennya Cordner

Den rutinerte teknikeren går inn i sin tredje sesong for bergenserne og har levert stabilt på et høyt nivå siden hun kom. På sine 45 kamper for klubben har hun scoret 25 mål, over et halvt mål pr. kamp.

Med sitt energiske rykk, og en teknikk som kan skremme enhver forsvarsspiller, går hun ofte seirende ut av en-mot-en-situasjoner og skaffer seg rommene hun trenger for å få sendt en avslutning mot mål.

Sammen med spisskollega Maria Brochmann var hun en del av toppseriens mest effektive tospann forrige sesong.

TOPPSCORER I 2019: Kennya Cordner. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Trinidad og Tobago
Alder: 31
Toppseriekamper i 2019: 22/22
Toppseriemål i 2019: 17
Landskamper: 32

Tidligere klubber:
FC Dallas Women
Seattle Sounders Women
Seattle Reign
San Juan Jabloteh
Brisbane Roar
Kvarnsvedens IK
Northampton Laurels

Synne Kinden Jensen

24-åringen har tatt turen over til den andre siden av byen, og erstattet den røde Røa-trøya med ‘Enga-blått.

Forrige sesong vekslet hun på å spille spiss og sentral offensiv midtbane i en 4-2-3-1-formasjon hvor hun hadde en del frihet. Hun viste oss at ting som ugunstige vinkler og distanser, eller tvungen bruk av venstrefoten, ikke spiller noen rolle for henne.

Så lenge Jensen er rettvendt, er hun ekstremt målfarlig.

SYNNE KINDEN JENSEN: Her i Røa-drakt, fra kampen mot Arna-Bjørnar i september 2019. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 24
Toppseriekamper i 2019: 22/22
Toppseriemål i 2019: 16
Landskamper: 24

Tidligere klubber:
Røa
Stabæk
Wolfsburg
Kolbotn
Grei
LSK Kvinner

Spisskompetansen

Til sammen sto Cordner og Jensen for 33 mål i Toppserien 2019. Det er med andre ord liten tvil om at de begge vet hvor målet står. Spillerne deler en del av de samme egenskapene og faktorene. Begge har teknikken på plass, begge kan skape noe på egen hånd, og begge har en finslepen avslutningsfot.

Der spilleren skiller seg fra hverandre handler om hvor målene kommer fra. Der Cordner scoret 17 av 17 seriemål fra innenfor 16-meteren forrige sesong, har Jensen større tro på langskuddene sine. 

Sandvikens rutinerte spiss har en enorm evne til å finne og utnytte små rom på en god måte. Hun har også rykket til å komme seg forbi de som ønsker å holde henne utenfor 16-meteren, noe hennes scoringer fra 2019-sesongen viser tydelig.

Se alle målene her:

En ting som blir spennende å se er hvilken rolle Jensen får i Vålerenga, under lagets nye trener Jack Majgaard Jensen. Sesongen i Røa var hennes første for klubben og hun viste tydelig at hun kan håndtere nye omgivelser fra start av og levere solide resultater over tid. 

Hun erstatter Natasha Dowie, som i tillegg til å være målfarlig var en god tilrettelegger som ofte var nest sist og tredje sist på ballen.

I den rollen leverte Jensen bedre enn Cordner forrige sesong. Med syne syv målgivende pasninger leverte hun fem flere enn Sandviken-spissen. 

Det er likevel hennes spektakulære avslutningsfot hun vil bli husket for fra fjorårssesongen.

Nyt målet hennes fra runde to, mot nettopp Sandviken, som ble nominert til årets mål i Toppserien 2019:

Det er absolutt lov å forvente store ting fra disse spillerne denne sesongen. På lørdag møtes lagene etter en litt for lang pause fra fotballen.

Da er det nok to spillere som er ekstra sugne på å komme seg på scoringslisten.

Kampen starter lørdag 4. juli kl. 14:00 og kan streames hos direktesport.no.

RUNDE 1 | TOPPSERIEN
Rosenborg 1 - 1 LSK
Røa 0 - 1 Arna-Bjørnar
Avaldsnes 5 - 2 Lyn
Sandviken 3 - 2 Vålerenga
Klepp 0 - 0 Kolbotn