Enda tettere i toppen etter en perfekt runde for Rosenborg

Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

I toppen av tabellen kunne Rosenborg og LSK Kvinner hente inn tre poeng på serieleder Vålerenga denne runden. Rosenborg gjorde jobben mot Lyn, men de regjerende mesterne gikk på en smell i Bergen da Arna-Bjørnar tok en sjelden seier.

Sist oppdatert: 04. okt 2020 Skrevet av: Sindre Vian

 

RUNDE 14 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar 3 - 1 Klepp
Avaldsnes 0 - 1 Rosenborg
Kolbotn 1 - 3 Sandviken
Stabæk 2 - 1 Lyn
Vålerenga 2 - 1 LSK


Knallsterk Arna-Bjørnar-seier

Arna-Bjørnar – LSK Kvinner 1-0 (pause: 1-0).
Arna Idrettspark. 
Mål: Abrahamsen (14).

Tidlig i oppgjøret kom Emilie Haavi og Andrea Wilmann seg til noen sjanser som fort kunne sendt gjestene i ledelsen, og kampen beveget seg inn i et spor man ikke trenger å være spåmann for å forutse. 

Det man imidlertid ikke hadde sett komme var at LSK Kvinner-keeper, Ida Norstrøm, brukte alt for lang tid med ball i beina, og at det skulle ende med scoring til hjemmelaget. Meryll Abrahamsen, som kom til Arna-Bjørnar fra LSK Kvinner før sesongen, jaget intenst og klarte å blokkere ballen i nettet.

Begge lag hadde noen halvsjanser før pause, men resultatet sto seg til garderobepraten. 

AVGJORDE: Meryll Abrahamsen scoret kampens eneste mål da hun senket gamleklubben for Arna-Bjørnar. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Etter hvilen tok LSK Kvinner mer og mer risiko med ball og flyttet opp spillere. Flere sjanser ble skapt, men Moa Edrud i Arna-Bjørnar-buret sto som en vegg. 

Etter hvert som LSK Kvinner økte presset ble det naturligvis etterlatt en del rom på egen halvdel. Det var noe Kristin Risnes kunne utnytte. 24-åringen ble byttet inn til sin første kamp for sesongen etter å ha vært ute med en skade i lang tid. Det var tydelig på hele Risnes at hun har savnet å spille fotball.

Da dommeren blåste i fløyta for siste gang hadde hjemmelaget klart å stå av LSK Kvinner-stormen, og seieren var et faktum. 

Etter fem strake tap er Arna-Bjørnar tilbake på vinnersporet, mens LSK Kvinner ikke klarte å utnytte hengekampen de hadde på serieleder Vålerenga.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Klarte såvidt å gå, men scoret vinnermålet

Klepp – Sandviken 3-2 (pause: 2-0).
Klepp stadion.
Mål: Terland (7), Andresen (37), Bergsvand (75), Raa (81), Østenstad (92). 

Klepp trengte å komme tilbake etter det begredelige tapet mot Vålerenga. Det gjorde de.

Det var et helt annet Klepp-lag vi fikk se på eget gress, og i førsteomgang var de det bedre laget. Sandviken måtte se to scoringer gå i nettet før pause. Det første etter bare syv minutter, og selvfølgelig var det Elisabeth Terland som plasserte inn ledelsen.

Halvtimen senere bredsidet Marie Andresen inn 2-0-målet etter et herlig forarbeid av Matilde Rogde.

Hjemmelaget gikk til pause med en komfortabel ledelse, men gjestene fra Bergen skulle komme tilbake. I løpet av seks minutter i andreomgang ble to hjørnespark konvertert til mål for gjestene. Guro Bergsvand og Synne Vatshelle Raa var sist på hver sin scoring.

MARTHINE ØSTENSTAD: 19-åringen sto for lørdagens store prestasjon da Klepp tok alle poengene mot Sandviken. Foto: Vegard W. Grøtt / Bildbyrån.

Sandviken presset på for å snu kampen helt og ta med seg alle poengene, men ble hindret av det som var kampens soleklart største prestasjon.

Hjemmelaget hadde et hjørnespark og Marthine Østenstad løp for å posisjonere seg i boksen. Foten hennes havnet i klem mellom beina på en løpende motspiller, og vinkelen på beinet var virkelig ikke pen på det verste. Heldigvis unngikk hun brudd, men det tok henne lang tid å komme seg på beina, og da hun først gjorde det var det såvidt hun maktet å stå oppreist.

Likevel fortsatte hun. To minutter på overtid manet hun frem det hun hadde av krefter og nikket inn en scoring etter et strålende innlegg fra Susanne Vistnes. Under fem minutter etter at hun ble hjulpet opp på beina avgjorde hun kampen for Klepp som holdt på å gå på nok en smell i Toppserien. 

Med det fikk Sandviken virkelig se hva deres kommende spiller er god for. Østenstad er nemlig enig med Sandviken om en kontrakt og slutter seg til klubben første januar 2021.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Kunstscoring til ingen nytte

Avaldsnes – Kolbotn 2-1 (pause: 1-1).
Avaldsnes 1.
Mål: Gorry (37), Kiezer (45), Thorsnes (65). 

Avaldsnes åpnet klart bedre enn sine gjester fra Østlandet, men Kolbotn-keeper Siri Ervik var på jobb. Hun reddet avslutninger fra kort hold, og fra distanse. Men etter en drøy halvtime klarte hun ikke å stå imot.

Australske Katrina Gorry hadde testet ut skuddfoten flere ganger uten hell, men til slutt satt den. En hælflikk fra Elise Thorsnes etterfulgt av en pasning fra Olaug Tvedten var tilretteleggelse nok. Bang. Skuddet kom på første touch og kanonkulen suste i nettet. 

Det var først etter at Avaldsnes gikk opp i ledelsen at Kolbotn for alvor våknet. Det så lenge ut til at lagene skulle gå til pause på stillingen 1-0, men en Kolbotn-nykommer tok ansvar for at det ikke skjedde.

KATRINA GORRY: 28-åringen har kommet inn og gjort plassen sentralt på midten for Avaldsnes til sin. Scoringen mot Kolbotn var hennes tredje for klubben. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Cece Kizer. I debuten for Kolbotn viste hun seg frem med scoring mot Rosenborg. Mot Avaldsnes fant hun frem malerpenselen og viste Rogaland hvilken kunstner hun er. Med en vektforskyvning i verdensklasse danset hun seg forbi den ene motspilleren etter den andre før hun elegant chippet ballen i nettet.

Tilsvaret kom 20 minutter inn i andreomgang. Etter å ha vært usynlig en liten stund brukte Thorsnes den egenskapen til sin fordel da Tvedten svingte inn et innlegg. For det var ingen i Kolbotn-forsvaret som så 32-åringen og derfor plukket henne opp. Mutters alene kunne hun enkelt styre ballen i nettet med pannebrasken.

Gjestene presset på for en ny scoring, men Avaldsnes klarte å holde dem tilbake. Med seieren ligger de kun tre poeng bak Vålerenga på førsteplass i denne ekstremt jevne utgaven av Toppserien. 

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Perfekt runde for Rosenborg

Rosenborg – Lyn 3-0 (pause: 2-o).
Koteng Arena.
Mål: Blakstad (5), Utland (35), Sørum (86).

– Det er jevnt i toppen nå, men det er fire kamper igjen og de skal vinnes. 

Det sa en selvsikker Julie Blakstad til NRK etter kampen mot Lyn. Hun ønsket ikke å kommentere om hun blir værende i Rosenborg etter sesongen dersom det blir seriegull etter endt sesong.

Steinar Lein stilte med et uendret mannskap til kampen mot Lyn. Det lønnet seg ganske tidlig. Lisa-Marie Utland kom til en sjanse etter bare to minutter, men fra fem meter klarte hun ikke å overliste Kirvil Odden Sundsfjord – noe hun selv vil mene at hun burde.

Men der veteranen ikke klarte å sette kula i nettet gjorde det unge talentet det. Julie Blakstad posisjonerte seg smart i feltet, og da et innlegget fra Cesilie Andreassen ble prikket perfekt inn, kunne Blakstad stange inn ledelsen før det var spilt fem minutter.

Mimmi Löfwenius Veum har virkelig gitt en ny dimensjon til Lyn etter at hun kom tilbake fra utlånet til LSK Kvinner. Det kom tydelig frem mot Rosenborg. Svensken er sterk nok til å holde lenge på ballen og kan slippe den til riktig tid, og med en presis fot la hun opp til gjestenes største sjanse i førsteomgang da hun fant Sofie Tunes i boksen. 23-åringen headet ballen like utenfor mål fra kort hold.

ÅPNET BALLET: Det tok bare fem minutter før supertalentet Julie Blakstad satte inn kampens første mål. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Ti minutter før pause gjorde Utland opp for muligheten hun brente i åpningsminuttene da hun banket inn en markkryper fra spiss vinkel. Kula gikk såvidt innom et Lyn-bein, akkurat nok til at det ble ekstra vanskelig for Sundsfjord å få en hånd på ballen. Til tross for to baklengsmål var Lyn-keeperen meget god før pause.

Etter hvilen holdt hjemmelaget presset oppe, skapte flere sjanser, og slapp ikke Lyn til veldig mye. Få minutter før full tid serverte Elin Sørum kampens prestasjon da hun klinket inn kampens siste scoring fra meget spiss vinkel. Absolutt en kandidat til rundens scoring.

Det endte med tre meget viktige poeng til Rosenborg som ønsker å ta seriegull denne sesongen. Vålerenga spilte sin kamp denne runden allerede i august, så trønderne kunne hente inn tre poeng på serielederen – noe tittelutfordrer LSK Kvinner ikke klarte denne runden. 

Når alle lagene har spilt like mange kamper skiller det bare ett poeng i toppen mellom serieleder Vålerenga og Rosenborg to uker før lagene møtes på Intility Arena.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Vålerenga – Røa 1-2

Oppgjøret mellom Røa og Vålerenga ble spilt 12. august. Oppgjøret endte med en 2-1-seier til Vålerenga.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Slik ser tabellen ut:

TABELL | TOPPSERIEN
1 Sandviken 18 44 52
2 Rosenborg 18 27 48
3 LSK 18 14 37
4 Vålerenga 18 29 35
5 Arna-Bjørnar 18 -17 21
6 Kolbotn 18 -10 20
7 Stabæk 18 -21 17
8 Avaldsnes 18 -10 12
9 Lyn 18 -15 12
10 Klepp 18 -41 7