Kennya Cordner til Tyrkia: – Tiden var inne

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Sist oppdatert: 19. nov 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Fredag formiddag ble det klart at IL Sandvikens Kennya Cordner forlater klubben til fordel for tyrkiske Fenerbahçe SK. Klubben, som blant annet huser spillere som Mesut Özil, har akkurat opprettet en satsning på kvinnesiden.

– Toppserien har tatt meg godt imot og jeg har alltid følt meg velkommen. Det er vemodig, men nå var tiden inne for å prøve noe nytt etter noen vanskelige måneder, sier Cordner til Toppfotball Kvinner.

«YaYa» har tidligere spilt i USA, Sverige, Trinidad og Paraguay. Etter overgangen fra Sportivo Limpeño i 2018 har hun spilt 74 kamper og scoret 35 mål for Bergensklubben. 

– Det har vært en reise, og det er her jeg føler karrieren min startet. Selv om jeg har spilt over hele verden, så er det spesielt å være på ett sted over en så lang periode, fortsetter hun.

SCORING: Cordner feirer en av sine mange baller i nettmaskene. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Det siste året har vært preget av skader og mindre spilletid, men trener Alexander Straus har kun lovord om det som ble Toppseriens mestscorende i 2019.

– Jeg tror ikke folk forstår hvor profesjonell Kennya er. Hun er alltid forberedt og har vært en sentral sikkerhet i gruppen i mange år. Hun har en personlighet og utstråling som få, hvis noen, i Norge har, samt en fart og målteft som på sitt beste er «next to no one», sier Straus og fortsetter:

– Kennya er på et punkt i karrieren hvor hun har behov for å spille fast. Hun var veldig sentral tidligere, men tiden er inne for å prøve noe annet – nye inntrykk og impulser. Det har vært en god historie for begge parter, og vi skiller lag som venner.