Fire mål fra Njoya sikret Vålerenga sesongens største seier

Foto: Astrid Pedersen / Bildbyrån.

Vålerenga festet grep om førsteplassen da de scoret hele syv mål mot Klepp, mens Rosenborg rotet vekk en 2-0-ledelse mot Kolbotn. Se alle målene fra Toppserien denne runden her!

Sist oppdatert: 27. sep 2020 Skrevet av: Sindre Vian

 

RUNDE 13 | TOPPSERIEN


Corner er mål

LSK Kvinner 2-0 Røa (pause: 0-0)
LSK-Hallen
Haavi (53), Haug (58).

Malin Brenn har ikke vært involvert i en kamp på ganske nøyaktig to måneder og startet for hjemmelaget mot Røa på lørdag. En gledelig nyhet for kanarifansen.

Røa presset hardt de første minuttene av oppgjøret, men uten at det resulterte i de største sjansene. Vilde Fjelldal hadde en halvgod mulighet tidlig i kampen, og kaptein Katrine Jørgensen sendte et frispark rett på keeper, Ida Norstrøm.

LSK Kvinner hadde også noen muligheter, men det var først etter hvilen at første scoring ble servert. Emilie Haavi dro på med noen solide dragninger etterfulgt av et skudd i nærmeste hjørne som Linn-Mari Nilsen fikk en hånd på. 

Emilie Haavi
ÅPNET BALLET: LSK Kvinner-kapteinen scoret kampens første mål mot Røa. Etter det så ikke hjemmelaget seg tilbake. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån.

På det påfølgende hjørnesparket nikket Haavi ballen i nettet etter en presis ball fra Emilie Woldvik. Bare fem minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen, og for publikum var det som å se en reprise av 1-0-scoringen. Forskjellen her var at det var Sophie Roman Haug som nikket ballen i nettet etter et hjørnespark fra Woldvik. 

Erfarne Vårin Ness, som har spilt fotball i USA og for Empoli i Serie B og Serie A i Italia fikk sin første smak av Toppserien da hun debuterte fra start mot kanarifuglene. Hun var noe anonym den timen hun fikk på matta, men det er fortsatt lov å være optimistisk på hennes bidrag for Røa videre denne sesongen. Vi har nok mer i vente.

Justine Vanhaevermaet ble byttet inn og fikk noen minutter mot gamleklubben. På overtid kunne belgieren sette LSK Kvinners tredje mål fra hjørnespark, men forsøket ble blokkert. Med det ble det en fortjent seier til hjemmelaget som påførte Røa deres andre strake 0-2-tap. 

Se høydepunktene fra oppgjøret her:


Debutanten sikret poeng mot Rosenborg

Kolbotn 2-2 Rosenborg (pause: 0-1)
Sofiemyr stadion
Clausen (15), Utland (61), Nøstmo (sm, 76), Kizer (78).

Kampen mellom serieleder Rosenborg og Kolbotn rakk ikke å bli et kvarter gammelt før Toppseriens toppscorer fant nettmaskene. Marit Clausen utnyttet en forsvarsfeil og kunne relativt enkelt sette kula i nettet.

Rundt timen spilt ble et innlegg slått inn fra høyrekanten, og da Kolbotn-forsvaret ikke maktet å klarere ballen, plasserte like gjerne Lisa-Marie Utland den i hjørnet og doblet ledelsen.

Det så lenge ut til at det skulle gå Rosenborgs vei, men mot slutten av andreomgang hentet hjemmelaget seg raskt inn i kampen igjen, med god hjelp fra gjestenes målvakt, Kristine Nøstmo.

TUNG DAG PÅ JOBB: Kristine Nøstmo er blant de bedre keeperne i Toppserien, men mot Kolbotn hadde hun ikke sin beste dag mellom stengene. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Et innlegg ble sendt inn fra korridoren på høyre side med mye luft unner ballen. Det var fullt mulig å plukke den ned for Nøstmo som i tillegg fikk gå opp alene for å håndtere innlegget. Sisteskansen fomlet dessverre for Rosenborg ballen i eget nett og tente med det et håp for hjemmelaget.

Cecelia «Cece» Kizer fikk sin debut for hjemmelaget og viste seg frem med kvikke vendinger, fin nærteknikk og et godt driv. Kronen på verket for 23-åringen var 2-2-scoringen. Etter å ha tatt ballen ned på kassa plasserte hun ballen lavt i lengste hjørne og drømmedebuten ble et faktum. 

Rosenborg hadde flere store sjanser i sluttminuttene og kunne fort ha rappet med seg alle poengene, men Kolbotn og Siri Ervik sto imot. Hjemmelaget sikret seg et meget sterkt poeng mot tittelutfordrer Rosenborg, som nok ikke er like fornøyd med resultatet.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Ny sterk kamp av Lyn

Lyn 1-1 Avaldsnes (pause: 1-1).
Kringsjå kunstgress.
Mål: Ajibade (38), Veum (40).

Gjestene åpnet knallsterkt, og før det var spilt fem minutter hadde Rasheedat Ajibade en trippelsjanse. Først et skudd i stolpen, så et skudd på returen før en andre retur ga henne mulighet nummer tre. Dessverre for gjestene endte den midt på keeper. 

Både nigerianeren og angrepskollega Elise Thorsnes hadde muligheter til å score før halvtimen var spilt, men målet lot vente på seg.

Drøye fem minutter før hvilen løsnet det for Avaldsnes. Etter å ha tatt ned en høy ball i feltet trakk Ajibade frem en nydelig vending opp av hatten før hun banket ballen i mål.

Tilsvaret fra Lyn kom med en gang. Hjemvendte Mimmi Löfwenius Veum viste hvorfor LSK Kvinner ønsket å låne henne i første halvdel av sesongen. En kombinasjon av finesse, erfaring og rå kraft ligger til grunn for den vakre scoringen som satte pauseresultatet til 1-1.

TILBAKE: Svenske Veum har scoret fire mål på elleve kamper for LSK Kvinner denne sesongen. Tilbake i Lyn trengte hun kun én omgang for å komme på scoringslisten. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Andreomgangen var relativt jevn med sjanser til begge lag, men flere mål ble det ikke. Olaug Tvedten fikk en mulighet til å score det avgjørende målet i siste overtidsminutt fra et frispark, men poengdelingen var et faktum da skuddet gikk i muren og ballen ble klarert himmelhøyt.

Lyn bygger på seieren mot Sandviken med en ny solid prestasjon. De tapte 5-2 mot Avaldsnes i sesongåpningen, men holdt dem til uavgjort på eget gress.

Et lite skår i gleden var det nok at Trine Skjelstad Jensen fikk gult kort og derfor må stå over neste kamp.

Avaldsnes hadde nok budsjettert med tre poeng mot et Lyn-lag som har kjempet for overlevelsen i Toppserien helt siden opprykket. Lyn-trener Ole Johan Aas og trenerteamet i Lyn må dog få honnør for at de som bunnlag scorer en del mål. I kun tre av kampene denne sesongen har Lyn gått av banen uten å score. Over tid blir det poeng av slikt, selv om det defensive kan bli bedre. 

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Njoya i verdensklasse da Vålerenga holdt fullstendig lekestue

Vålerenga 7-0 Klepp (pause: 4-0).
Intility Arena.
Mål: Njoya (18, 49, 75, 78), Hansen (20), Stefanovic (29), Sigurdadottir (45)

På grunn av karantenereglene fikk ikke de utenlandske spillerne til Vålerenga delta med sine landslag i uka som var. Mot Klepp tok det ikke lang tid før serielederen nøt godt av det.

Etter en sylfrekk pasning fra Synne Jensen etter 18 spilte minutter, kunne Ajara Njoya pirke ballen i nettet bak Adelaide Gay. Bare to minutter senere måtte amerikaneren plukke opp enda en ball fra nettet da Sigrid Heien Hansen doblet ledelsen. Kombinasjonene i forkant av 2-0-målet er som dratt ut av tiki-taka-læreboka.

Før pausepraten meldte sin ankomst rakk også Dejana Stefanovic og Ingibjörg Sigurdadottir å heade inn hver sin scoring.

USTOPPELIG: Ajara Njoya (t.v.) scoret vanvittige fire mål mot Klepp. Foto: Seline S. Johannessen.

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget akkurat der de slapp, og Njoya fikk lirket inn 5-0 før andreomgang hadde vart i fem minutter. Da begynte det kamerunske godstoget.

Ikke bare satte hun inn 6-0, men det sang også i nettet for 7-0 fra 27-åringen før kampen vår over. Etter å ha scoret fem mål på 13 kamper før møtet med Klepp, står hun nå med ni mål på 14 kamper. Njoya klatrer med det opp syv (!) plasser på toppscorerlisten, og deler nå førsteplassen med Rosenborgs Marit Clausen.

– Det var utrolig gøy. Vi slapp oss virkelig løs der ute i dag og jeg er stolt over lagvenninnene mine, sa en strålende fornøyd Njoya etter kampen.

Klepp reiser hjem til Rogaland uten spesielt hevede hoder, og Vålerenga viser igjen hvor seriøse de er i kampen om å rive LSK Kvinner ned fra tronen i norsk toppfotball. Seieren i dag var Vålerengas største seier i Toppserien noensinne.

Nysignering Rikke Nygard debuterte med et innhopp i andreomgang, men det ble fullstendig overskygget av Njoya som leverte en av sesongens prestasjoner. Når man setter det i perspektiv med gårdagens poengtap for Rosenborg kunne ikke timingen vært veldig mye bedre. 

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Tilbake på vinnersporet mot byrivalen

Sandviken 2-0 Arna-Bjørnar (pause: 1-0).
Stemmemyren kunstgress.
Mål: Cordner (4), Brochmann (58). 

Sandviken har vært best i byen de siste årene, men etter tre strake tap i serien var det vanskelig å finne et bedre tidspunkt for Arna-Bjørnar å endre på det.

Men, som tidligere Arna-Bjørnar-spiller Maria Brochmann sa til NRK i deres sending før kampen, så lever slike byderbyer sitt eget liv. Søndag var ikke et unntak.

Svenske Moa Edrud debuterte mellom stengene for rød-trøyene, men måtte plukke en ball ut av nettet som en av hennes første handlinger som Arna-Bjørnar-keeper.

Kennya Cordner har slitt med å score denne sesongen, men før kampen hadde den regjerende toppscoreren til gode å spille mot byrivalen uten å finne nettmaskene. På søndag tok det bare fire minutter før hun kranglet ballen i nettet etter en duell med Arna-Bjørnar-stopper Helene Gloppen.

ÅPNET BALLET: Kennya Cordner var en gang en del av det heteste spissparet i Toppserien sammen med Maria Brochmann. De har ikke vært på toppnivå denne sesongen, men mot Arna-Bjørnar scoret begge to. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Drøyt fem minutter før pause ble Brochmann hindret av krysstolpen da hun prøvde å doble ledelsen med det som utvilsomt ville vært en sterk kandidat til rundens mål.

Trøsten kom rett før timen var spilt da Cordner ble felt i boksen, og Sandviken ble tildelt et straffespark. Brochmann stilte seg opp, og fra elleve meter var hun kjøligere enn den friske høstkvelden rundt henne.

Etter tre strake strake tap, samtlige uten å score, smakte det nok ekstremt godt for Sandviken med en 2-0-seier mot Arna-Bjørnar.

Tilsvarende bittert var det nok for de rødkledde som møtte erkerivalen i bunnen av en bølgedal. Heldigvis for de tapende bergenserne tok de fire lagene under dem på tabellen samlet sett ett poeng denne runden. 

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Slik ser kommende runde i Toppserien ut:

RUNDE 14 | TOPPSERIEN


Slik ser tabellen ut etter runde 13:

TABELL | TOPPSERIEN