Emilie Bragstad om overgangen: – Klar for å ta den fighten

Emilie Bragstad har hatt en enorm sesong for Rosenborg og ble blant annet nominert til "årets unge spiller" i Toppserien. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

Sist oppdatert: 07. jan 2022 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Det har vært flust av norske kvinnespillere som har signert med utenlandske storklubber de siste ukene. Denne uken kunne endelig Rosenborgs Emilie Bragstad dele med verden at også hun skal spille i en av Europas største ligaer. 20-åringen har nemlig signert en treårskontrakt med tyske Bayern München.

– Det har vært klart ganske lenge og jeg signerte papirene rett før jul. Jeg har ikke kunnet sagt det til noen, så det var veldig godt at det kom ut nå så jeg slipper å holde det for meg selv, sier Bragstad over telefon.

Men til glede for Toppseriens tilhengere blir hun å se i svart og hvitt i et halvår til. Selv om hun offisielt er Bayern-spiller, er hun på utlån til Rosenborg frem til sommeren.

– Det var mest mitt valg å bli. Det kommer et mesterskap til sommeren som jeg har veldig lyst til å være med på. Rosenborg er trygt, jeg kjenner til miljøet og det er stor sjanse for å få spilletid, noe som er viktig om man skal være aktuelt for landslagsspill. Akkurat nå kjentes det riktig å bli i Rosenborg og være sikker på å få spilt kamper. Jeg vet ikke når jeg drar til Tyskland i sommer eller hvor vanskelig det er å spille seg inn i laget, men jeg er klar for å ta den fighten.

emilie bragstad landslag
Emilie Bragstad har vært fast inventar på juniorlandslag, men debuterte på øverste nivå høsten 2021. Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån

Trønderen har fått et dryss av gratulasjoner og positive tilbakemeldinger etter at nyheten ble offentliggjort.

– Det er noe man har drømt om siden man var liten, det å leve av å kunne spille fotball. Men det som kanskje står aller høyest er å kunne prøve seg på et høyere nivå og se hvordan man takler det og hvor langt man kan gå. Det er det som trigger meg mest.

Bragstad debuterte på A-landslaget i november, hvor hun fikk noen minutter i storseieren mot Armenia. Men selv om hun var i den seneste troppen til landslaget, tør hun ikke føle seg trygg.

– Man må nesten bare gjøre det beste man kan på trening. Det er treningshverdagen som er i fokus. Det er to samlinger før mesterskap, så det er prestasjon i klubb gjennom våren som blir viktig. Og gjør man det bra der, så kommer vel muligheten til å bli med på samlinger og mesterskap.