Vi støtter Rosa sløyfe

22. oktober spiller vi i rosa drakter for aksjonen

Sist oppdatert: 02. okt 2023 Skrevet av: Adminlyndamer.no

 

Oktober er her og med oktober følger Rosa sløyfe-aksjonen. For tredje året på rad støtter vi den viktige aksjonen som har som mål å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, i tillegg til å støtte livsviktig forskning på brystkreft. Les mer om Rosa sløyfe her.

I år fyller Rosa sløyfe-aksjonen i Norge 25 år. Siden 1999 har aksjonen bidratt med 415 millioner kroner til brystkreftsaken, der Kreftforeningen og Brystkreftforeningen står sammen om aksjonen.

Vi har åpnet en egen innsamling for årets aksjon

Rosa sløyfe-kamp
Både for spillergruppe og klubb har dette vært en aksjon vi har satt høyt og som har blitt en hjertesak for klubben. De to siste årene har vi arrangert Rosa sløyfe-kamp i oktober, der vi har samlet inn penger til aksjonen. I 2021 spilte vi med rosa drakter i to kamper, før de ble solgt på auksjon. Det året samlet vi inn nesten 30.000 kroner.

I fjor fikk vi dessverre draktene litt for sent til at vi kunne bruke de, samt at vi måtte flytte hjemmekampene til Grorud. Allikevel ble det en flott markering der vi virkelig farget Grorud rosa sammen med våre gode partnere Coop, OBOS og RørosBanken.

22. oktober spiller vi årets Rosa sløyfe-kamp når vi tar i mot Vålerenga til byderby – forhåpentligvis hjemme på Kringsjå. Vi spiller i rosa drakter og skal igjen lage en fotballfest som skal farges rosa. Draktene vil bli senere blir auksjonert bort. Vi kommer tilbake med mer nærmere.

Har du lyst til å være med å støtte saken, kan du gjøre det her

Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner
Selvom forskningen har gjort store fremskritt og gjort muligheten for å overleve brystkreft større, så er det fortsatt behov for mer kunnskap. Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner, og forekomsten er økende.

«I dag vil én av ti norske kvinner utvikle brystkreft i løpet av livet. Mye takket være forskning lever heldigvis 9 av 10 fem år etter de fikk diagnosen. Av de om lag 4000 som rammes hvert år, får rundt 150 av disse konstatert spredning ved diagnosetidspunktet og årlig dør over 600 av sykdommen. Som følge av betydelig forbedret behandling, så er det nå langt flere enn tidligere som lever lenge til tross for spredning.»

Veldig mange har eller vil oppleve at kreften treffer noen nært seg. Jo tidligere sykdommen blir funnet, jo bedre ser utsiktene ut. I dag overlever mange flere brystkreft, som mye skyldes av mammografi, mer presise diagnoser og bedre behandling. Vi oppfordrer deg til å sjekke deg.

Rosa sløyfe-aksjonen bidrar til livsviktig forskning som vil være til nytte for pasienter og pårørende, både i dag og i fremtiden. Vi i Lyn skal være med å rette lys på dette i hele oktober.

Bli med oss og vis støtte og solidaritet for brystkrefterammede! Her kan du kjøpe årets rosa sløyfe.

Du kan støtte aksjonen gjennom vår innsamling her

Allerede i 2008 var Lyn ute å støttet aksjonen, da var det herrelaget som spilte med hvite og rosa drakter for å støtte den viktige aksjonen. Les Aftenposten sin artikkel fra den gang her.