Vi skal avslutte med stil

Blir det tidenes første poeng mot LSK Kvinner?

Anna Aahjem var meget farlig mot LSK Kvinner i cupen. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 14. nov 2020 Skrevet av: Thomas Nordenglyndamer.no

 

KAMPEN ER UTSATT!

Det går mot slutten i årets Toppserie. Søndag møter vi LSK Kvinner borte i årets siste kamp.

Lyn er det beste formlaget i Toppserien de siste seks kampene med 13 poeng av 18 mulige, og hadde det vært for oss skulle vi gjerne holdt på litt til. For med tre seire på rad befinner vi oss på 6. plass før serieavslutningen. Årets utvilsomt deiligste seier kom mot Vålerenga i forrige runde, hvor Toppserie-plassen også ble sikret.

Noen tenker kanskje at det er bare er æren å spille for, men begge lag ønsker å ende høyest mulig på tabellen og avslutte sesongen med stil. Lyn kjemper om 6. plassen der Klepp, med kun dårligere målforskjell, og Arna-Bjørnar, poenget bak, er hakk i hæl.

LSK Kvinner er for første gang på flere år ikke å finne på tabelltopp. Faktisk kan fire andre lag ende over kanarifuglene denne sesongen om ting ikke går deres vei i siste serierunde. For Sandviken passerer Lillestrøm-laget hvis de slår Avaldsnes og Lyn vinner på søndag. Det vil være en svært skuffende sesong for Hege Riise og Co.

For LSK Kvinner har ikke vunnet på fire kamper i serien og står med kun ett poeng på de fire kampene. Det kom borte mot Kolbotn som skal ut i kvalik. Det kan være at fokuset har forandret seg etter at de skjønte at seriegullet glapp for noen runder siden, for de er fortsatt med i NM. Tirsdag ble de det første laget som slo Rosenborg i 2020, da de vant 1-0 hjemme i cupen. Det kan ha gitt et selvtillittsboost inn mot søndagens kamp.

I Lyn er humøret på topp om dagen, men Ole Johan Aas forsikrer om at laget må passe på å ikke slippe ned guarden.
Dette blir forøvrig hans siste kamp som Lyn-trener, sammen med Vebjørn Urdal. Også Mimmi Löfwenius Veum spiller sin siste Lyn-kamp for denne gang, for hun er allerede klar for spill for nettopp LSK Kvinner i 2021. Kanskje det gir ekstra motivasjon til hele spillegruppen som ønsker å takke trenerteamet for to fantastiske år i klubben.

Søndagens kamp spilles dessverre uten publikum og kan derfor kun sees via stream direktesport.no.

Innbyrdes har LSK Kvinner et overlegens overtak. Etter 90 minutters spill står det 0-1-9 (Lyn-Uavgjort-LSK). Den siste kampen var cupkampen, der det stod uavgjort til fulltid og LSK Kvinner vant på straffer. Men i begge oppgjørene i år har Lyn vært svært nære. I det første seriemøte på Kringsjå så ledet Lyn 2-0 til det gjenstod 15 minutter og i cupkampen sendte Anna Aahjem Lyn i ledelsen allerede etter 40 sekunder. Det scores alltid mye mål i disse oppgjørene, det kan det fort bli denne gangen også.

Kampen spilles søndag klokken 13.00 og sees live på direktesport.no.

Vi skal avslutte med stil.