Vi presenterer slovenske Kristina Erman

En reflektert spiller med erfaring fra europeisk fotball.

Kristina Erman Foto: Hordalandsfotball

Sist oppdatert: 08. feb 2020 Skrevet av: Torearna-bjornar.no

 

77 Kristina Erman

Det blir en del nye ansikter på Arna Bjørnars toppserielag i 2020 og vi fortsetter med presentasjonen av disse.

Slovenske Kristina Erman kom til Bergen i januar og har til tross for nærmest kontinuerlig regnvær siden hun kom funnet seg godt til rette i klubben. Hun bor sammen med svenske Moa Edrud og Emelie Løvgren og trives godt med det.

Fakta:

Alder 26 år

Født i den lille byen Trzisce i Slovenia, men flyttet til Sevnica (hvor også Melanie Trump vokste opp).

Hun startet tidlig med å spille fotball først med gutter, men siden på jente-/kvinnelag hvor hun spilte for de slovenske klubbene WFC KRA og  ZNK Pormurje før hun i 2014 flyttet til Italia for å spille med klubben Torres på Sardinia og senere for Riviera de Romagna.

I 2015-2017 spilte hun for nederlandske FC Twente og for deretter å gå til PSV og senere for ungarske Ferencvaros  før hun altså i 2020 kom til Arna Bjørnar.

Kristina har spilt for alle aldersbestemte landslag i Slovenia og har 25 kamper for landets A-lag for kvinner.

Hennes posisjon på banen har mest vært som venstre back.

  • Hvorfor valgte du Norge denne gang Kristina ?

Nederland har et godt landslag, men de beste nederlandske spillerne spiller i ligaer utenfor landet, bl.a. Sherida Spitze som spiller i Norge. Jeg var moden for videre utvikling og så etter gode ligaer i Europa og da muligheten for å komme til Arna Bjørnar bød seg slo jeg til.

  • Hva kan du bidra med i Arna Bjørnar Kristina ?

Arna Bjørnar har en god del ekstremt talentfulle unge spillere, og mitt viktigste bidrag tror jeg kan være å bringe erfaring fra internasjonal fotball inn i laget. Miksen med talent og erfaring tror jeg er viktig for å utvikle hele laget videre.

Jeg er også opptatt av ha en riktig balanse i min treningshverdag og trene smartere for å få størst mulig effekt.

  • Hvilke interesser har du utenom fotball ?

Jeg liker fysisk aktivitet og har tidligere drevet også med friidrett, men nå blir det mest fotball og fitness trening. Ellers liker jeg å eksperimentere med  forskjellige kaffetyper.

  • Men har du tenkt på om du ønsker noe jobb ved siden av fotballen her i Norge?

Ja det har jeg tenkt å prøve på litt senere denne våren. Jeg er utdannet sykepleier, men tar gjerne andre jobber som lar seg kombinere med fotballen.

  • Til slutt, savner du Slovenia og familien din?

Ja, det gjør jeg. Men med alle de tekniske hjelpemidler som finnes nå , er det veldig lett å holde kontakten selv om det er noen kilometer mellom oss. Men min mor har noen ganger kommet og besøkt meg når jeg har spilt utenlands, så det regner jeg med blir aktuelt også her i Norge.

  • Da ønsker vi deg bare velkommen til oss Kristina og lykke til med sesongen.