– Vi mangler litt på presisjon i begge ender

Linn-Mari Nilsen setter i gang spillet under kampen mot Arna-Bjørnar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Sist oppdatert: 21. jul 2020 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Vi har tatt tempen på seriestarten med Røas sisteskanse, Linn-Mari Nilsen.

Etter tre kamper, åtte baklengsmål, én Røa-scoring, og null poeng. Det er status etter tre tøffe kamper, hvorav to er mot de fremste kandidatene til seriegullet i 2020.

Lørdag venter den tredje gullkandidaten på like mange uker, når Sandvikens utvalgte turer østover over fjellene for fjerde serierunde på Røabanen.

Nå brettes ermene opp i jakten på årets første poeng for Dynamite Girls.

– Vi har hatt en god utvikling fra Arna-Bjørnar-kampen. Både mot Vålerenga og LSK er vi veldig gode i perioder, forteller Nilsen, før hun peker på det som har vært lagets utfordring til nå.

– Det er to ting. Vi har sluppet inn mye mål. Og som keeper er det jo selvfølgelig ikke kjekt å plukke ut åtte baller av nettet. Vi slipper inn alt for enkle mål på dødball og lignende, men det er heldigvis noe som er enkelt å gjøre noe med. Vi mangler også litt på presisjon i begge endar. Både i passningar, mottak og i bevegelsar, men også i klareringar, posisjonering og markering. Som sagt tidligare må vi utnytte dei sjangsane vi får. Mot alle tre laga vi ha møtt har vi hatt nok sjangsa til å ta poeng. Der har motstandarane våre vert bedre. Dei har utnytta sine sjangsar, noken kjem av at vi ikkje gjer jobben vår i boksen og noken er at dei har flaksen på si side.

Lørdag er Røa vertskapet for et lag man historisk sett har et godt tak på, med ti seire på de siste 16 oppgjørene. Av de siste syv oppgjørene har fire endt med Røa-seier, to har endt med poengdeling, mens Sandviken står med én seier tilbake i 2018. Sist lagene møttes endte det med poengdeling etter at Røa hadde gått opp til 2-0 i fjorårets siste seriekamp. Kun to av de siste 16 kampene har endt med seier til laget fra Bergen.

Til helgens kamp er Nilsen kontant på at det må skytes med skarpt for å ta poeng.

– Vi må utnytte de sjansene vi får. Mot alle de tre lagene vi har møtt har vi hatt nok sjangser til å ta poeng og det er selvsagt veldig skuffende at vi sitter igjen med null poeng etter tre kamper når vi presterer bedre og fullt på høyde med lagene vi møter i perioder. Det å få noen hjemmekamper nå passar oss perfekt og vi satser på at det kan være med på å snu trenden, sier en offensiv sisteskanse.