Vi er klar for semifinalen i NM. Les referat her.

Sist oppdatert: 11. nov 2020 Skrevet av: mettehsandvikentoppfotball.no

 

Klare for semifinale!

Vi er klare for semifinale i cupen etter at Røa ble slått 2-1 på Stemmemyren i en spennende kamp.

 

Det ble en drømmestart på kampen for Sandviken. Kun fem minutter var spilt da Rakel Engesvik stanget inn et hjørnespark servert av Vilde Hasund. Sandviken var nemlig det klart beste laget den første halvtimen av kampen, og Vilde Hasund var sentral i det meste Sandviken foretok seg fremover på banen. Etter 17 minutter slo Hasund tunnel på en Røa-forsvarer før hun la ballen inn foran mål. Kun marginer gjorde at Marina Heggernes Jensen ikke fikk satt inn 2-0.

 

Målet kom imidlertid minuttet senere. Igjen slo Hasund ballen inn foran mål, og Røa slet med å få klarert. Omsider fikk Ida Holm Neset headet ballen i en bue over keeper. Ballen spratt på streken og ble så klarert, men linjedommer mente ballen var over linjen. Dermed ble det dømt mål til Sandviken, til store protester fra Røa-spillerne.

 

Det var en fullt fortjent ledelse til Sandviken da en halvtime var spilt, men herfra var Røa mer med i kampen. Etter 35 minutter kom det nok et mål fra hjørnespark, men denne gangen var det Røa som reduserte. Ragne Hagen Svastuen var først på et lavt innlegg og fikk bredsidet ballen inn i mål. Etter en halvtime med Sandviken-dominans ble det plutselig mer spenning i kampen.

 

Andre omgang ble ikke like fartsfylt som den første. Ingen av lagene klarte å skape store sjanser, men Røa presset på for utligning i perioder av omgangen. Den største sjansen i omgangen kom etter 81 minutter. En lang ball ble lempet opp på målskårer Svastuen, som dempet ballen på brystet og brente til på volley. Ballen hadde retning mot krysset, men gikk i tverrligger og ut. Publikummet på Stemmemyren kunne puste lettet ut.

 

Det kom ikke flere mål i kampen, og Sandviken-spillerne kunne juble for avansement til semifinalen i cupen. Hvem vi møter avgjøres etter kvartfinalen mellom Stabæk og Vålerenga i kveld.

 

Vår neste hjemmekamp spilles allerede til helgen. Da kommer Avaldsnes på besøk til Stemmemyren til Toppseriens siste runde.

 

Et sandvikshurra!