Veteranene om det unge Stabæk-laget: – Må piske dem litt

0-1-tap for Stabæk i OBOS Vinterturnering.

Sist oppdatert: 15. feb 2019 Skrevet av: Helene Husvik

 

Se alle kampene i OBOS Vinterturnering her

Stabæk – Avaldsnes 0-1 (0-1)

Stabæk har prioritert å få flere ordentlige treningsdager, og spilte derfor kun én treningskamp under OBOS Vinterturnering i Tyrkia. Mot Avaldsnes ble det tydelig at det gjenstår en jobb før seriestarten i mars.

– Det er en del ting vi ikke er helt samkjørte på. Etter en god treningsuke får vi en del svar i denne kampen når det gjelder relasjoner, for eksempel. Vi må bare bli kjent med hverandre, sier Melissa Bjånesøy, som gikk av kvarteret ut i andre omgang og fikk isposer på knærne.

– Jeg trøbler litt med dem. Det holdt i 60 minutter i dag, så det går i hvert fall ikke nedover. Nå satser jeg på at det bare går oppover før seriestart, sier 26-åringen.

Ungt Stabæk-lag

Hun er en av de mest rutinerte på Stabæk-laget, som har mange unge spillere. Sammen med veteranen Ingrid Hjelmseth (38), bidrar de så godt de kan med erfaringene.

– Det er et ungt lag, men de har fått mye erfaring fra i fjor. Nå er det om å gjøre å bruke den erfaringen til å la disse unge få vokse og ta ansvar. Vi som er litt eldre og de som er enda eldre enn jeg igjen må piske dem litt, så kan dette bli bra, sier Bjånesøy.

– Det er mye som skal læres, men det deles heldigvis ikke ut noen poeng her nede, sier Hjelmseth.

 – Hvordan bruker du din rutine og erfaring inn mot det unge laget?

– Jeg prøver bare å få dem til å senke skuldrene. Dette er fotball og skal bare være gøy. I første omgang spiller vi med høye skuldre og er livredde for å gjøre feil. Det kan vi ikke være, i hvert fall ikke februar. Vi skal ikke være det i mars, heller, sier keeperen.

Les også: Sjekk Hjelmseths finger: – Ææ

Forbedring for Avaldsnes

Avaldsnes, som tapte forrige kamp 0-1 for Lyn, fikk tidlig uttelling for presset de satte på bæringene da Olaug Tvedten fikset 1-0 etter 15 minutter.

– Jeg synes vi forbedrer oss veldig fra sist kamp. Vi kom ut i 100 og setter press på dem med en gang. Det funker i begynnelsen, og så er det litt opp og ned. Men alt i alt føler jeg det er en god kamp av oss, sier Tvedten.

Se alle kampene i OBOS Vinterturnering her

Slik spilles de siste kampene i Tyrkia:

Kl. 16: Trondheims-Ørn – Kolbotn


16. februar

Kl. 12: Fart – Røa

Kl. 14: Vålerenga – Spartak Subotica

Kl. 16: LSK – CSKA Moskva