Vålerenga starter Champions League-eventyret

Får Sherida Spitse og Vålerenga mer å juble for denne onsdagen? Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Vålerenga spiller sin første kamp i Champions League noensinne når KÍ Klaksvík venter i første kvalifiseringsrunde på Intility onsdag kveld.

Sist oppdatert: 03. nov 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Vålerenga – KÍ Klaksvík, onsdag 4. november kl. 18.00

Se kampen på direktesport.no.

Det er duket for den første kvalifiseringsrunden i Champions League når Vålerenga debuterer i turneringen mot færøyske KÍ Klaksvík onsdag kl 18. Etter den overbevisende 4-2-seieren mot LSK Kvinner denne helgen, skal de nå forsøke å ta seg til den andre kvalifiseringsrunden. Begge kvalifiseringskampene spilles som enkeltoppgjør.

Etter at Vålerenga hadde søkt om å få holde den opprinnelige kvalifiseringen på Intility, ble det endringer i Champions League-formatet denne sesongen. For første gang var planen å holde et gruppespill, men grunnet covid-19 utgikk dette. Det betyr at det nå er ordinære kvalifiseringsrunder som Vålerenga må ta seg forbi før en eventuell 16-delsfinale venter.

Les også: Vålerenga tok farvel med LSK – storsigneringene avgjørende for Rosenborg

– Jeg tror vi har mer kvalitet

Sherida Spitse ledet Vålerenga til seier mot LSK Kvinner denne helgen. Når hun snakker med Toppserien.no før oppgjøret, er det en svært fornøyd kaptein etter helgens runde.

– Det var veldig fint å vinne den kampen, selvfølgelig. Det var perfekt, vi klarte å ta de tre poengene som var det viktigste, sier Spitse.

Inkludert kampen mot LSK Kvinner, skal Vålerenga nå spille minst fem kamper på 15 dager. Kvalifiserer de seg videre fra NM og Champions League, venter det også enda flere kamper for serielederne i Toppserien. Spitse klager likevel ikke av den grunn.

– Det er fint, jeg liker å spille kamper. Kamp, restitusjon, trening og kamp; jeg liker den rutinen. Det er bra for oss, for nå har vi flere spillere som er klare til å spille. I starten var det ikke helt slik, men nå ser det mye bedre ut.

Les også: Sigrid Heien Hansen er månedens spiller i Toppserien: – Stolt 

Kampen mot Klaksvik blir også den første Champions League-kampen i Vålerengas historie på kvinnesiden. Det er noe Vålerenga-gjengen virkelig ser fram til.

– Spennende, men jeg tror vi har mer kvalitet enn motstanderen vi møter. Vi må likevel være gode for å vinne kampen. Det vil bli tøft. Vi får det ikke enkelt. Å få spille på hjemmebane er det beste som kunne ha skjedd. Det er perfekt. Å spille borte ville ha gjort det litt vanskeligere, men hjemme er vi virkelig sterke.

Les også: Billettinfo til kampen mot Klaksvik

SPENT: Vålerenga-kaptein Sherida Spitse gleder seg til Champions League-debuten på Intility. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Motstanderen

Vålerengas motstander har vunnet syv av sine siste ni oppgjør før onsdagens møte. Etter 20 kamper i den færøyske ligaen leder de allerede med hele 26 poeng på andreplassen, NSI Runavik. I serien har de ikke tapt en eneste kamp siden 12. september 2019, men det er også over tre år siden sist de spilte en Champions League-kamp. Den gang vant de 6-1 mot makedonske Istatov, men før det hadde de ikke vunnet en kamp i turneringen siden 2012.

Les også: Her er rundens lag fra 16. serierunde i Toppserien

Dette blir Klaksvíks første møte med et norsk lag noen gang. Med i troppen har de tidenes mestscorende spiller i færøysk fotball: Rannvá Andreasen. 39-åringen har scoret 551 mål på 406 kamper for klubben. Hun debuterte helt tilbake i 1995 som 14-åring, og har spilt samtlige Champions League-kamper for Klaksvik. Denne sesongen står hun med seks scoringer på 20 kamper i serien.

Vinner Vålerenga oppgjøret, vil andre runde kvalifiseringsrunde spilles 17. eller 18. november.

Fikk du med deg denne? Rakel Engesviks mål mot Kolbotn denne helgen for Sandviken ble kåret til rundens mål i Toppserien: