Rosenborg tok historiens første hjemmeseier – nå leder de Toppserien!

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Suksessen fortsetter for Rosenborg. Nå leder de Toppserien etter at den tredje serierunden er ferdigspilt!

Sist oppdatert: 19. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

RUNDE 3 | TOPPSERIEN
Røa 1 - 5 LSK
Sandviken 1 - 1 Lyn
Klepp 1 - 2 Vålerenga
Avaldsnes 1 - 0 Arna-Bjørnar
Rosenborg 3 - 1 Kolbotn


Rosenborg rundspilte Kolbotn – historisk seier på Koteng arena

Røa – LSK Kvinner 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Cesilie Andreassen (26), 1-1 Synne Sofie Christiansen (48), 2-1 Marit Clausen (56), 3-1 Marit Clausen (81)

Det er ikke bare signeringene til Rosenborg i forkant av sesongen som har vært imponerende. Trønderjentene har virkelig levert varene i de to første serierundene, men det hadde også gjestene fra Kolbotn gjort, med uavgjort mot både Klepp og Avaldsnes i de første rundene. 

Da lagene møttes på Koteng arena var det derimot klasseforskjell på lagene fra start av. Rosenborg leverte tidvis strålende fotball, og skapte flere gode muligheter i løpet av den første omgangen. Kristine Minde debuterte fra start, og var nære å sende Rosenborg i ledelsen da hun traff tverrliggeren. Det samme var Julie Blakstad som rundet keeper, men ikke klarte å sette ballen i mål noen minutter i forkant.

Rosenborg rullet opp det ene angrepet etter det andre, og like før halvtimen var spilt, satt den første scoringen for hjemmelaget. Cesilie Andreassen ble felt like utenfor 16-meteren og stilte seg opp for å skyte selv. Skuddet hennes gikk via en Kolbotn-spiller og i mål. En fullt fortjent ledelse på daværende tidspunkt.

Men Rosenborg stoppet ikke der, og fortsatte å kjøre på i jakten på flere scoringer før pause. Celine Nergård var nære noen minutter senere, mens Julie Blakstad satte ballen i mål, men ble avvinket for offside. Dermed stod det 1-0 til pause etter en omgang hvor Rosenborg hadde vært fullstendig dominerende.

TOPPSCORER: Marit Clausen er Toppseriens toppscorer etter tre serierunder. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Likevel, ut av ingenting, utliknet gjestene Kolbotn like etter pause på deres første sjanse i kampen. En dødball fra midtbanen ble stusset videre av Julie Klæboe, og ballen havnet hos Synne Christiansen som var kommet inn i pausen. Hun satte ballen i mål, og Kolbotn var à jour – mot spillets gang vil nok de fleste mene.

Men kun syv minutter senere var Rosenborg tilbake i ledelsen. Ina Lundereng Vårhus spilte ut til høyreback Mali Næss. Hun slo et godt innlegg, og der ventet Marit Clausen som på imponerende vis stanget inn 2-1 for vertene.

Det var derimot et helt annerledes Kolbotn-lag i den andre omgangen, og Rosenborg slet i langt større grad å skape målsjanser på dem, før Clausen igjen var frempå og økte ledelsen. Målsniken som hun er, dukket hun opp etter en stuss og hamret ballen i nettet fra skrå vinkel. Det var hennes fjerde scoring denne sesongen, og hun er nå Toppseriens toppscorer etter tre serierunder.

Dagens seier gjør at Rosenborg nå leder Toppserien etter tre serierunder, med bedre målforskjell enn LSK Kvinner.

Se høydepunktene fra kampen her: 

Målfest da LSK Kvinner smadret Røa

Røa – LSK Kvinner 1-5 (0-2)
Mål: 0-1 Ina Gausdal (24), 0-2 Andrea Wilmann (45), 0-3 Emilie Haavi (61), 0-4 Andrea Wilmann (68), 1-4 Rebecka Holum (80), 1-5 Sophie Román Haug (85)

Røa stod med null scoringer og null poeng før fredagens TV-kamp, mens LSK Kvinner stod uten spillemål etter de to første serierundene. Men dette skulle begge lag gjøre noe med da LSK Kvinner smadret Røa fredag kveld. 

I likhet med forrige uke, var det en god start på kampen fra Røa også denne fredagen. Geir Nordbys jenter stod høyt i banen og presset LSK Kvinner intenst. Men uttelling ble det ikke, og det straffer seg som regel mot gode lag.

Nok en gang var det en dødball fra gjestene som skulle åpne målkontoen for de regjerende seriemesterne. Drøyt midtveis i omgangen ble en corner fra Emilie Woldvik stanget inn av midstopper Ina Gausdal. På dette tidspunktet var kampen helt jevnspilt, og det kunne ha gått begge veier.

Like før pause skulle det derimot bli verre for hjemmelaget. Igjen var det en dødball fra Woldvik som startet det hele. En heading fra Román Haug ble klarert, før Nora Eide Lie fikk flikket ballen videre. Der stod Andrea Wilmann som enkelt kunne tuppe ballen inn i det åpne buret. En verst mulig avslutning på omgangen for Røa, som hadde levert en god førsteomgang.

Men helt fornøyd var ikke gjestene da lagene gikk til pause. De ønsket også å få sitt første spillemål for sesongen, etter at samtlige fire mål hittil hadde kommet på dødball.

– Det er vel fire mål på dødball, så det hadde vært kult å få et spillemål nå, sa LSK-kaptein Emilie Haavi til NRK, da lagene gikk til pause.

STORSEIER: LSK Kvinner leverte virkelig varene da de smadret Røa 5-1 fredag kveld. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Og kapteinen tok selv ansvar for akkurat dette. Et innlegg fra Emilie Woldvik ble stanget ut av en Røa-spiller. Der ventet Haavi og klinte til på volley. Ballen gikk til side for en sjanseløs Røa-keeper, Linn-Mari Nilsen, som var dekket av både med- og motspillere. Drøyt 240 minutter av sesongen tok det før LSK Kvinner fikk sitt første mål i åpent spill, og dermed stod det 3-0 til LSK Kvinner like etter at timen var spilt.

Vondt skulle også bli til verre for Røa. Igjen var det Andrea Wilmann som 20 minutter før slutt limte ballen i krysset fra 16  meter på lekkert vis.

Men Røa skulle også endelig få juble litt denne sesongen. Rebecka Holum snappet opp en svak tversoverpasning fra Malin Brenn, satte fart og hamret ballen i nettet med 10 minutter igjen av kampen.

Fem minutter senere satt ballen i nettet for gjestene nok en gang. Nå var det Román Haug sin tur til å notere seg på scoringslisten. Det var hennes andre scoring denne sesong etter at hun avgjorde mot Sandviken sist.

Til tross for en tung start og et stygt resultat, var Geir Nordby overraskende positiv etter kampslutt, lettet over å ha fått sesongens første scoring. Etter tre kamper står Røa med 1-8 i målforskjell og null poeng, mens LSK Kvinner står med syv poeng.

Det er også verdt å nevne at Isabell Bachor brakk nesten i den første omgangen og ble byttet ut for gjestene.

Se høydepunktene fra kampen her: 

Vålerenga snudde toppoppgjøret

Klepp – Vålerenga 1-2 (1-0)
Mål: 1-0 Sofie Bjørnsen (32), 1-1 Ajara Njoya (52), 1-2 Marie Dølvik Markussen (77)

Etter å ha vunnet i Bergen mot Arna-Bjørnar sist, var optimismen stor i Klepp-leiren i forkant av lørdagens kamp mot Vålerenga, som selv stod med tre poeng etter de to første rundene. 

Og det startet veldig bra for hjemmelaget fra Jæren. Klepp styrte det aller meste, skapte sjansene og tok fortjent ledelsen etter en halvtime, da Sofie Bjørnsen scoret sitt første mål i Toppserien og sendte Klepp i føringen 1-0. Matilde Alsaker Rogde kom seg løs langs sin høyre side, la inn og Terland skjøt i blokka på en Vålerenga-spiller. Ballen havnet hos Bjørnsen som enkelt kunne sette ballen i mål.

Flere mål ble det heller ikke i omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0. Det var slettes ikke ufortjent etter 45 meget gode minutter fra Klepp.

SNUOPERASJON: Jack Majgaard Jensens jenter snudde oppgjøret mot Klepp lørdag ettermiddag. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Men i den andre omgangen skulle det derimot snu. Først var Alsaker Rogde alene gjennom, kun sekunder ut i omgangen, men angrepsspilleren klarte ikke å sette ballen i nettet fra litt spiss vinkel.

Kun minutter senere var utlikningen et faktum. Celin Bizet Ildhusøy ble spilt fram ute til høyre, og også hun, som Alsaker Rogde, la ballen 45 grader ut – inn mot 16-meteren. Der ventet Ajara Njoya som fra straffemerket satte ballen elegant i mål. Vålerenga hadde utliknet på det som var deres første sjanse i kampen.

Gjestene tok nå mer og mer over kampen, og Synne Jensen var nære å notere seg for sesongens første scoring i Toppserien, men hennes avslutning ble reddet av Adelaide Gay i Klepp-buret.

Noen minutter senere var det Marie Dølvik Markussen sin tur til å få prøve seg. Hun gjorde ingen feil alene med keeper og trillet ballen sikkert i mål. Gjestene hadde snudd oppgjøret.

Klepp klarte aldri å hente seg inn etter utlikningen, og dermed ble det en sterk borteseier for Vålerenga som virkelig slet i kampen frem til utlikningen satt. Det betyr at de nå klatrer forbi Klepp, og er i skrivende stund på tredjeplass i Toppserien.

Se høydepunktene fra kampen her: 

Lyn overrasket på Stemmemyren

Sandviken – Lyn 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Camilla Linberg (45), 1-1 Kennya Cordner (50)

De aller fleste forventet overkjøring og storseier da Sandviken tok i mot Lyn på hjemmebane lørdag ettermiddag. Men slik ble det absolutt ikke, og Lyn gjorde det langt vanskeligere for Sandviken enn ventet.

Til tross for at Sandviken styrte det meste av spillet og hadde mye ball, var det Lyn som noe overraskende tok ledelsen i kampen på sitt første skudd, like før pause. Lyn fikk frispark i meget god posisjon, Camilla Linberg stilte seg opp og smalt ballen i nettet over muren bak en utspilt Oda Bogstad i Sandviken-målet. Det var også det siste som skjedde i denne omgangen, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0 til Lyn.

ENDELIG: Lyn kunne endelig juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1-1 mot Sandviken. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Hjemmelaget gikk hardt ut også i den andre omgangen, og fikk tidlig uttelling. Fjorårets toppscorer Kennya Cordner plukket opp en pasning fra en Lyn-spiller og rundet Lyns keeper Kirvil Odden. Hennes andre scoring denne sesongen var et faktum.

Dermed trodde nok de fleste at Sandviken skulle klare å snu oppgjøret også i løpet av den andre omgangen, men slik gikk det ikke.

Brochmann var nære å sette inn 2-1 like etter utlikningen, men flere scoringer ble det ikke på Stemmemyren kunstgress. Lyn klarte å holde unna, og fikk dermed sitt første poeng for sesongen. Sandviken har nå fire poeng etter tre kamper, og er nummer fem på tabellen.

Se høydepunktene fra kampen her: 

Avaldsnes vant vestlandsderbyet med et nødskrik

Avaldsnes – Arna-Bjørnar 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Rasheedat Ajibade (15)

Avaldsnes stod med fire poeng på to kamper før oppgjøret mot Arna-Bjørnar lørdag ettermiddag. Gjestene fra Bergen tapte sist 0-1 hjemme mot Klepp da Rikke Nygard tidlig måtte ut med skade. Derfor var det også stor spenning om hun vil rekke kampen eller ikke.

Det gjorde hun. Rikke Nygard startet for Arna-Bjørnar og spilte 79 minutter.

Men det var likevel Avaldsnes som skulle komme best i gang, og allerede etter kvarteret spilt satt ballen i nettet for hjemmelaget. Olaug Tvedten kom alene med keeper, men Teagan Micah reddet første forsøk. Returen havnet i beina på Avaldsnes sin angriper Rasheedat Ajibade, og denne gangen kunne ikke Arna-Bjørnars keeper gjøre noen ting. Avaldsnes ledet 1-0.

TABELLTOER: Andrea Norheim og Avaldsnes har fått en god start på sesongen, og er for øyeblikket på andreplass. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Den scoringen var også nok for hjemmelaget denne lørdagen, som vant 1-0 i vestlandsderbyet mot Arna-Bjørnar. Gjestene presset på for en utlikning utover i kampen, men klarte ikke å lykkes. Den største sjansen kom godt inne på overtid, men keeper Victoria Esson reddet forsøket da en Arna-Bjørnar-spiller ble stusset gjennom alene mot henne.

Dermed betyr at Arna-Bjørnar taper sin andre kamp på rad med 0-1, og står med tre poeng etter tre serierunder.

Avaldsnes har nå fått en god start på sesongen, og står med syv poeng etter tre kamper. Kun bedre målforskjell gjør at LSK Kvinner er foran på tabellen. Avaldsnes er nå nummer to.

Se høydepunktene fra kampen her:

Det har også blitt spilt kamper i 1. divisjon denne helgen. Slik har det gått: 

Grei – Øvrevoll Hosle 0-1
Stabæk – Fart 5-0
Fløya – Amazon Grimstad 1-1
Medkila – Kil/Hemne 6-1
Hønefoss – Åsane 4-2

Les også: 1. divisjon: Sjokkseier i serieåpningen – flere overraskelser i vente? 

Tabellen i Toppserien ser nå slik ut: 

TABELL | TOPPSERIEN
1 Vålerenga 15 20 32
2 Rosenborg 15 15 31
3 Avaldsnes 15 13 31
4 LSK 15 9 28
5 Sandviken 15 1 23
6 Arna-Bjørnar 15 -11 16
7 Klepp 15 -11 15
8 Kolbotn 15 -8 12
9 Lyn 15 -10 12
10 Røa 15 -18 8