LSK stoppet Klepps rekke i LSK-hallen – nå leder de Toppserien

SERIELEDERE: LSK Kvinner leder nå Toppserien. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

LSK Kvinner er nå serieledere etter søndagens møte med Klepp i LSK-hallen. Etter tre møter uten seier, var det hjemmelaget som tok en fortjent og sterk seier i toppoppgjøret.

Sist oppdatert: 27. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

RUNDE 4 | TOPPSERIEN
Vålerenga 2 - 1 Avaldsnes
Røa 2 - 3 Sandviken
Lyn 1 - 0 Kolbotn
Arna-Bjørnar 1 - 2 Rosenborg
LSK 3 - 0 Klepp


Imponerende rekke for Klepp brutt – LSK vant toppoppgjøret

LSK Kvinner – Klepp 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Sophie Román Haug (18), 2-0 Mimmi Löfwenius (40), 3-0 Mimmi Löfwenius (51)

Klepp har de siste sesongene levert meget godt mot LSK Kvinner, og var før søndagens oppgjør ubeseiret på de siste tre møtene, inkludert to strake seire i LSK-hallen. Men da lagene møttes denne helgen, var det hjemmelaget som var best – over hele linja. 

LSK Kvinner tok tidlig grep i kampen i jakten på den første scoringen. Og etter 18 minutter var den et faktum. Sophie Román Haug headet inn et innlegg fra høyre, og det var langt i fra ufortjent på daværende tidspunkt.

Men Klepp samlet seg etter scoringen, og kom mer med i kampen etter hvert. Derfor var det synd for gjestene at hjemmelaget doblet ledelsen like før hvilen. Mimmi Löfwenius fikk stå helt alene i 16-meteren og enkelt sette ballen i mål etter et innlegg fra Emilie Haavi.

TOMÅLSSCORER: Mimmi Löfwenius scoret to da LSK Kvinner slo Klepp i LSK-hallen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Bedre ble det ikke for gjestene da samme spiller satte inn 3-0 kun minutter ut i den andre omgangen. Löfwenius hamret inn 3-0, og punkterte på mange måter kampen med sin scoring.

Etter dette klarte aldri Klepp å true LSK slik de hadde ønsket, og alt i alt var det en fullt fortjent seier til hjemmelaget som nå topper tabellen etter dagens seier. For Klepp har det nå vært en litt tyngre periode med to strake tap, og i neste oppgjør venter Rosenborg i Trondheim for Klepp.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Vålerenga – Avaldsnes 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Rasheedat Ajibade (5), 1-1 Ingibjörg Sigurdardottir  (69), 2-1 Ajara Njoya (89)

Rundens første kamp ble spilt på Intility arena da Vålerenga tok imot Avaldsnes til fredagens tv-kamp. Vålerenga hadde virkelig begynt å få fart på skøytene med to seire i forkant av oppgjøret, mens Avaldsnes var ubeseiret før fredagens møte.

Men da lagene møttes fredag kveld, var det gjestene fra Rogaland som skulle ta kommandoen fra start. Allerede etter fem minutter var de i ledelsen etter at Rasheedat Ajibade headet inn et innlegg fra Olaug Tvedten. Like før dette hadde også Avaldsnes truffet stolpen, og gjestene var virkelig påskrudd fra start.

Gjestene fortsatte å dominere ballinnhavet mot et Vålerenga-lag som ble liggende lavt i en 4-3-3-formasjon uten Synne Jensen som var blitt henvist til benken til dette oppgjøret.

Det stod 1-0 til gjestene etter de første 45 minuttene, og spesielt den første halvtimen var det stort sett kun Avaldsnes som skapte farligheter. Derfor tok Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen grep i pausen.

MATCHVINNER: Ajara Njoya sikret tre poeng med sin 2-1-scoring mot Avaldsnes. Foto: Seline S. Johannessen

Majgaard Jensen la om formasjonen. Synne Jensen ble byttet inn, og Vålerenga var tilbake i 4-4-2 – deres vante formasjon denne sesongen.

Det var helt tydelig at det var et annet Vålerenga-lag som kom ut i den andre omgangen. Etter at Avaldsnes hadde dominert i den første omgangen, var det nå Vålerenga som presset gjestene.

Derfor var det langt i fra ufortjent da utligningen satt med drøyt 20 minutter igjen å spille. Celin Bizet Ildhusøy mottok ballen ute på sin venstreside, og dro seg innover i banen. Hun testet skuddfoten, og Victoria Esson fikk aldri slått ballen unna farlig område. På returen var Ingibjörg Sigurdardottir først, som enkelt kunne sette ballen i det tomme buret. Nå jaktet Vålerenga alle tre poengene.

Og kampen fortsatte på samme måte, og Avaldsnes var ikke til å kjenne igjen etter den første omgangen – heller ikke Vålerenga. Derfor var det langt i fra ufortjent da Ajara Njoya plukket opp en ball på Avaldsnes banehalvdel, og utfordret to Avaldsnes-forsvarere. De klarte aldri å stoppe henne, og skuddet hennes rullet inn i mål – og sikret tre nye poeng for vertene.

Det betyr at Vålerenga tar sin tredje strake seier, mens Avaldsnes noterer seg for sesongens første tap, i det som var en kamp av det spesielle slaget. Etter at Avaldsnes hadde storspilt i den første omgangen, var det Vålerenga som var klart best etter hvilen – og dermed sikret seg tre nye poeng. 

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Knallsterk opphenting til ingen nytte i straffebonanza

Røa – Sandviken 2-3 (1-2)
Mål: 0-1 Maria Brochmann (22), 0-2 Lisa Naalsund (28), 1-2 Linn Huseby (36), 2-2 Linn Huseby (81), 2-3 Maria Brochmann (85)

Det har ikke vært noen enkel uke for Sandviken. Først spilte laget uavgjort hjemme mot Lyn, før trener Patrik Hansson var ferdig i klubben med umiddelbar virkning. Mot Røa var de favoritter, men de måtte virkelig kjempe for de tre poengene lørdag formiddag.

Gjestene gikk rett i strupen på Røa innledningsvis. Allerede etter et par minutter kunne Vilde Hasund ha sendt Sandviken i ledelsen, men forsøket ble reddet.

Men 2o minutter senere kunne ikke Linn-Mari Nilsen hindre scoring. Lisa Naalsund mottok ballen like utenfor 16-meteren og spilte fri Maria Brochmann. Hun gjorde ingen feil og sendte gjestene i ledelsen, før det kun minutter senere skulle bli enda mer.

Kennya Cordner utnyttet sin enorme hurtighet og ble felt innenfor 16-meteren. Sandviken fikk straffespark, og Lisa Naalsund gjorde ingen feil. Etter en halvtime stod det 2-0 til gjestene. Men Røa ga seg ikke så enkelt.

For denne gangen var det hjemmelaget som skulle få straffespark, da Cordner var for sen i en duell. Fra 11 meter gjorde heller ikke Linn Huseby noen feil, og var selvsikker da hun satte ballen i mål.

Dermed stod det 2-1 til gjestene etter en underholdende førsteomgang hvor begge lag hadde hatt sine muligheter til å gjøre flere mål.

AVGJORDE: Maria Brochmann ble den store helten med sin 3-2-scoring mot Røa. Denne gangen hamret hun ballen i nettet. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Gjestene fortsatte også å jakte flere scoringer i den andre omgangen, men uten å lykkes. Til slutt var det hjemmelaget som skulle få juble, med kun 10 minutter igjen av kampen.

Rebecka Holum gikk overende i straffefeltet, og for tredje gang i kampen pekte dommer på straffemerket. Nok en gang satte Linn Huseby straffen i mål, og Røa utlignet. De var på vei mot sesongens første poeng.

Men jubelen varte ikke lenge for Røa. Med fem minutter igjen av kampen sørget flott angrepsspill fra gjestene for at de tre poengene ble med hjem til Bergen. Naalsund spilte opp til Cordner som fant Brochmann inne i feltet. Hun hamret ballen i krysset på lekkert vis, og det stod 3-2 til Sandviken som var tilbake i ledelsen.

Dette resultatet betyr at Røa fortsatt ikke har poeng i årets Toppserie, mens Sandviken er tilbake på vinnersporet etter at Patrik Hansson var ferdig som trener tidligere denne uken. Det ble dermed en drømmedebut for deres midlertidige trener, Thomas Lyngbø.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Uhyre viktig seier i «sekspoengerskampen»

Lyn – Kolbotn 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Camilla Linberg (53) 

Det var uten tvil mye som stod på spill da Lyn møtte Kolbotn lørdag ettermiddag. Med henholdsvis ett og to poeng for hvert av lagene, for to lag som er spådd å kjempe i bunn, så var viktigheten av denne kampen enorm. Og slik som vi var inne på før runden, er dette et oppgjør som ofte blir tett og jevnt. Dette oppgjøret ble akkurat det.

Den første omgangen var i stor grad preget av at det stod mye på spill, og en enorm spenning i kampen. Det var ikke mange sjanser, men gjestene fra Kolbotn hadde nok et lite overtak i løpet av de første 45 minuttene. Men det betydde ingenting, for det stod 0-0 etter den første omgangen.

ETTERLENGET: Lyn kunne endelig juble for en etterlenget trepoenger da Kolbotn var motstander på Kringsjå lørdag ettermiddag. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Men åtte minutter etter hvilen steg stemningen til himmels på Kringsjå! Hjemmelaget fikk straffespark, og Camilla Linberg satte det enormt viktige sparket i mål – en scoring som kan bety alt når vi teller opp ved slutten av sesongen. Straffen skaffet Linberg selv på utrolig vis, med en detalj som er Youtube-verdig!

Etter scoringen la Lyn seg dypere i banen, men gjestene klarte ikke å true hjemmelaget slik de hadde ønsket. Frustrasjonen økte, og 10 minutter før slutt var det Lyn som var nære å doble ledelsen. Anna Nerland Aahjem ble servert inne i 16-meteren, men klarte ikke å treffe ballen rent, og det ble aldri så farlig som det burde ha blitt.

Så skulle det skje noe på overtid som vi ikke ser så altfor ofte. Emilie Bølviken fikk nemlig sitt andre gule kort for dagen da hun drøyet tid.

Eline Hegg ropte også på straffespark i løpet av de siste sekundene, men uten at hun ble hørt. Dermed tok Lyn sesongens første seier som kan potensielt bli enormt viktig for overlevelsen i Toppserien denne sesongen. De kan særlig takke Kirvil Odden som stod som en levende vegg bak hos Lyn. De har nå fire poeng på de siste to kampene etter en tøff start, mens Kolbotn fortsatt står uten sin første seier. Til tross for at Kolbotn styrte store deler av kampen, klarte de aldri å straffe Lyn.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Storsigneringen avgjorde sekunder før slutt

Arna-Bjørnar – Rosenborg 1-2 (0-0)
Mål: 0-1 Marit Clausen (49), 1-1 Meryll Abrahamsen (74), 1-2 Lisa-Marie Karlseng Utland (90) 

Bergen mot Trondheim klinger godt i de fleste ører, og lørdagens siste oppgjør var mellom Arna-Bjørnar og Rosenborg. Før runden var Rosenborg serieledere og ville med seier her ta tilbake tabelltoppen. Men noen enkel oppgave fikk de ikke på Arna idrettspark. 

Kampen leverte også opp til forventningene. Det startet meget underholdende med sjanser til begge lag, og etter at Arna-Bjørnar hadde startet kampen hakket bedre, tok Rosenborg mer og mer over utover i omgangen, uten at det endte i noen scoringer. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

TOPPSCORER: Marit Clausen er toppscorer i Toppserien etter fire serierunder. Mot Arna-Bjørnar noterte hun seg for enda en scoring. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Fire minutter ut i den andre omgangen skjedde det igjen – det som hadde skjedd fire ganger tidligere i forkant av oppgjøret. Marit Clausen satte inn nok en scoring for Rosenborg, og satte en meget god avslutning i nettet etter en pasning fra Cesilie Andreassen.

Rosenborg fortsatte å skape muligheter etter scoringen, og nærmest var Andreassen med å doble ledelsen. En avslutning like utenfor 16-meteren gikk noen få centimeter utenfor stolpen. Det skulle straffe seg for gjestene.

Kun noen få minutter etterpå satt utligningen litt ut av intet for Arna-Bjørnar. Rosenborg hadde vært nære å punktere kampen gjentatte ganger, men 1-1 var et faktum. Meryll Abrahamsen ble servert på 11 meter og gjorde ingen feil da hun satte inn utligningen for hjemmelaget.

Etter scoringen fikk Arna-Bjørnar blod på tann, og fortsatte i jakten på tre poeng. 10 minutter var de uhyre nære ved å lykkes, men dessverre for Thea Bjelde gikk hennes innlegg i stolpen og i Nøstmo, som var heldig å slippe unna et selvmål. Men er det ikke typisk med litt marginer når man er i flyten? Vel, det var mer i vente for Rosenborg.

Da Marije Brummel slapp med skrekken på overtid, og unngikk et selvmål, som endte med hjørnespark, trodde man kanskje at Arna-Bjørnar slapp unna. Men det gjorde de ikke. Corneren ble slått inn fra venstre, og den første duellen vant Ina Lundereng Vårhus. Ballen gikk innover i feltet, og der ventet Utland som forlenget headingen i mål. På dramatisk vis hadde hun sikret Rosenborg-seier med sitt første mål for klubben.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Det har også blitt spilt kamper i 1. divisjon denne helgen. Slik har det gått i runde 3:

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 0-2
Åsane – Grei 1-1
Kil/Hemne – Hønefoss 2-1
Stabæk – Fløya 4-0
Fart – Medkila 1-3

Les også (1. divisjon): Storfavorittene møter fjorårets seriemester

Tabellen i Toppserien ser nå slik ut:

TABELL | TOPPSERIEN
1 LSK 5 9 13
2 Vålerenga 6 6 13
3 Rosenborg 5 6 11
4 Sandviken 5 3 10
5 Avaldsnes 6 2 10
6 Kolbotn 6 -2 6
7 Klepp 5 -3 5
8 Lyn 5 -6 4
9 Arna-Bjørnar 5 -5 3
10 Røa 6 -10 0