Ute av Champions League – tapte fjerde kamp på rad

Det blir ingen norske lag i Europa denne sesongen.

Sist oppdatert: 08. sep 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Vålerenga fikk det for tøft over to kamper mot svenske Häcken. Det betyr at Champions League-eventyret er over for denne gang.

Kunne tatt ledelsen

Häcken 3-2 (6-3-sammenlagt) – Vålerenga, Bravida Arena

Häcken var best de første 20 minuttene av dette oppgjøret. Kampens første mulighet kom allerede etter fem minutter på en corner. Stina Blackstenius stusset ballen videre bak i feltet, og der fikk Julia Karlernäs styrt ballen rett på utsiden av stolpen med pannebrasken.

Vålerenga kom mer med halvveis ut i omgangen, og spesielt Olaug Tvedten var god. 21 minutter var spilt da 22-åringen ladet kanoen fra langt hold, men Häcken-keeperen vartet opp med en fin redning.

Like etterpå kom Tvedten nærmere scoring. Fra 17 meter banket hun ballen i stolpen. Vålerenga slo høyt opp i banen, og vant andreballen. Tvedten testet skuddfoten, og ballen gikk klokkerent i metallet.

Landslagsspiss ble avgjørende

Mot slutten av omgangen dreide alt seg om hjemmelaget. Johanna Kaneryd fikk lagt inn langs bakken foran mål da det var spilt 37 minutter. Stina Blackstenius fikk avsluttet innenfor ramma, men Hannah Seabert reddet på mesterlig vis!

Minuttet senere var den svenske spissen alene gjennom, men Stine Ballisager Pedersen vartet opp med en fantastisk takling rett før storscoreren skulle avslutte.

På den påfølgende corneren skulle den imidlertid sitte for Blackstenius og Häcken. Lotta Ökvist slo inn corneren på første stolpe, og Blackstenius vant hodeduellen, og styrte ballen i mål.

SVENSK JUBEL: Häcken jubler etter at Stina Blackstenius har sendt dem i ledelsen mot Vålerenga. FOTO: Bildbyrån.

Det resultatet sto seg til pause. Det var fortjent at Häcken ledet, men Vålerenga kunne fort ha scoret om de hadde hatt marginene på sin side.

I pausen kom Rikke Marie Madsen inn for Amanda Andradóttir for å få litt mer offensiv slagkraft, men omgangen startet på verst tenkelige vis for gjestene.

52 minutter var spilt da Blackstenius økte til 2-0. Ökvist tredde spissen nydelig gjennom. Seabert var på vei ut, men Häcken-spilleren rundet sisteskansen, og trillet ballen enkelt i mål.

På dette tidspunktet måtte Vålerenga ha fire mål for å ta oppgjøret til ekstraomganger. Det virket med andre ord som at det var kjørt, men innbytter Synne Jensen hadde imidlertid ikke gitt opp. Catherine Bott satt opp en vegg før hun fikk ballen tilbake ute til venstre. Innlegget mot Jensen på bakerste stolpe var strøkent, og 25-åringen satt inn reduseringen 20 minutter før slutt.

Häcken svarte imidlertid umiddelbart etterpå og fjernet all tvil. Johanna Kaneryd fikk satt ballen i mål fra kort hold etter en pasning fra Milica Mijatovic.

To minutter før full tid fikk Vålerenga nok en trøstescoring. Rikke Nygard vant en duell rett utenfor 16-meteren, og fikk spilt videre til Madsen som chippet ballen over Häcken-forsvaret. Der sto Katie Stengel ganske umarkert, og satt ballen i nota.

Dermed endte det 3-2 til Häcken. Det betyr at svenskene gikk videre til gruppespillet i Champions League med 6-3-sammenlagt. Vålerenga har nå tapt fire kamper på rad og må komme tilbake på vinnersporet kjapt. Oppgaven i høst blir å ta medalje i Toppserien, samt det å jakte sølvtøy i cupen.