Unik avtale skal gjøre norsk kvinnefotball mer profesjonell

Toppfotball Kvinner inngår samarbeid med ManpowerGroup.

Sist oppdatert: 03. sep 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Avtalen mellom Toppfotball Kvinner og ManpowerGroup skal bidra til at flere kan satse på idretten sin samtidig som de får muligheten til et tilpasset arbeids- og utdanningsløp. Et nytt karriereprogram skal gjøre det lettere for spillerne i Toppserien og 1. divisjon å kombinere fotball med studier og arbeid.

En av de største utfordringene til kvinnefotballen er at begrenset økonomi gjør det vanskelig for spillerne å satse på idretten sin. Bare de færreste kan leve av å spille fotball, og inntektene er sjeldent tilstrekkelig for å kunne ivareta utøvernes langsiktige behov for en finansiell og karrieremessig grunnmur.

– Vi er veldig stolte av at spillerne våre tar høyere utdanning ved siden av fotballen, men de trenger en bedre balanse slik at de kan satse mer på fotballen. Samarbeidet med ManpowerGroup går rett inn i denne problematikken og vil gi oss muligheten til å legge forholdene til rette for spillerne på en helt ny måte. Dette er et viktig steg på veien til ytterligere profesjonalisering av toppklubbene på kvinnesiden, mener daglig leder i Toppfotball Kvinner Hege Jørgensen.

En hektisk hverdag fører til at spillere gjerne slutter for tidlig. I en undersøkelse gjennomført av NISO i mai 2019, svarte over 80 % av de spurte spillerne at de opplever det krevende å kombinere fotball med jobb og studier.

Karriereagenter

Frafallet påvirker nivået i toppfotballen. Gjennom denne avtalen ønsker Toppfotball Kvinner sammen med ManpowerGroup å forhindre dette frafallet ved å tilby karriereveiledning og rådgivning, samt skreddersydde utviklingsprogram i tillegg til samarbeid med utdanningsinstitusjoner og bedriftsnettverk.

Egne karriereagenter skal kartlegge hver enkelt spillers kompetanse og preferanser, og bistå med å ta gode valg for en parallell karriere. Slik kan spillerne utnytte sitt potensial som idrettsutøver både på klubb og landslag.

Karriereagentene etableres rett over sommeren ved ManpowerGroups kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Haugesund, Trondheim, Bodø og Tromsø. Etter hvert vil det være mulighet for å få med enda flere lokale kontorer slik at samtlige klubber i Toppserien og 1. divisjon blir dekket.

Trygghet med fleksibilitet

Målet er at samarbeidet mellom ManpowerGroup og Toppfotball Kvinner skal heve nivået på idretten slik at norsk fotball beholder konkurransekraften på kvinnesiden.

– Vi mener dette vil ha stor påvirkning på utviklingen av idretten vår. Gjennom fleksible løsninger vil spillerne både kunne trene mer og restituere bedre. Ikke minst vil det gi dem trygghet å ha en konkret plan for hvordan de skal utvikle seg både på og utenfor banen, sier Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner.

Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup, er stolt over å ha fått på plass samarbeidet, og understreker at det ikke dreier seg om et sponsorat i vanlig forstand.

– Det skjer spennende ting i toppfotballen på kvinnesiden og ManpowerGroup har et sterkt ønske om å være en del av fremveksten. Dette er en vinn-vinn-situasjon, og for vår del får vi assosiere oss med en kvinnefotball i sterk vekst. Samtidig kan vi tilby 400 toppmotiverte, strukturerte og ressurssterke personer eksklusivt til våre kunder, som vi er sikre på at vil være meget interesserte, sier Brath.

Inspirert av OBOS

Tidligere i år ble det startet opp et pilotprosjekt hvor flere av spillerne i Toppserien fikk deltidsjobb som trainee i OBOS. Prosjektet har vært svært vellykket.

– OBOS gikk i front for dette tidligere i år, og inspirerte oss til å forsøke å få til lignende løsninger på nasjonalt nivå. Det er utrolig gøy at vi nå har lykkes, sier Jørgensen

Les også: OBOS-traineene: – gjør det lettere å spille fotball lenger

 

Spillere i Toppserien og 1. divisjon inviteres til en en uforpliktende karrieresamtale:
Fyll ut skjemaet her, så tar Manpower sine karriereagenter kontakt med deg for en karrieresamtale.