Uavgjort i Bergen

Sist oppdatert: 26. sep 2019 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Det var en middels fornøyd Justine Vanhaevermaet vi pratet med etter onsdagens 2-2-kamp mot Arna Bjørnar.

– Jeg synes vi kunne og burde vunnet i dag. En personlig feil og en innøvd dødballvariant fra Arna Bjørnar gjør at vi ligger under til pause, til tross for at Vilde scorer et veldig flott mål, forteller Vanhaevermaet etter kampslutt.

Den belgiske midtbanespilleren ble plukket frem som Røas beste etter kampen av en lokal jury, men var selv middels fornøyd med hva Dynamite Girls viste frem onsdag ettermiddag.

– Selv om vi prøver å spille god fotball mangler vi aggressivitet i det vi driver med i første omgang. Og vi mister mange andreballer, utdyper Røas nummer 27.

For i første omgang kom Røa under ved to anledning, slik Vanhaevermaet beskriver. Det satte sitt preg på Røas fremtreden, der de måtte jage og løpe inn vertenes forsprang.

Men ved begge anledninger svarte Dynamite Girls. Først minutter etter ledelsesmålet, da Vilde Fjelldal er råsterk og god med ball og skyter presist i keepers lengste hjørne. 2-2-målet, derimot, lot vente på seg.

Bedring etter pause

Arna Bjørnar har hatt til vane å slippe inn mål etter pause. Og da Røa rullet igang andreomgang var det med visshet om at denne statistikken kunne bli utnyttet til det fulle.

I pausen gikk en skadet kaptein Katrine Winnem Jørgensen ut. Inn kom debutant Birgitte Bjørlykhaug. Den muligheten tok hun med begge hender.

Omgangen, og Toppserie-debuten, var ikke mer enn tre minutter gammel før den tidligere Herd-spilleren banket til 2-2-målet.

En tidlig scoring, en scoring i debuten, og en perfekt start på andre omgang. Mange gode grunner til å feire der.

Og derfra og ut var det stort sett Røa det handlet om. Der Dynamite Girls sto lavere før pause, og lot vertene trille som de ville, var det et helt annet Røa-lag som meldte seg på etter hvilen. Den forløsende 2-3-scoringen kom dessverre aldri, og kampen ble rundet av med en kontroversiell straffesituasjon der vertene får tildelt et straffespark før situasjonen så gjøres om. Helt på slutten redder Røa en ball på streken. Dramatikken var det derfor lite å si på.

Vanhaevermaet oppsummerer på følgende måte:

– Etter pause er vi mer bestemt og spiller bedre og finere fotball. Vi var gode via kantene og vi fant ofte bakrom med våre langpasninger. Og vi utnyttet i tillegg rommene på midtbanen mye bedre.

– Vi hadde noen store sjanser så jeg føler vi hadde fortjent en seier. Men det må sies at de hadde to store sjanser helt på tampen, sier Vanhaevermaet avslutningsvis.

Ny kamp for Røa kommende søndag; hjemme på Røabanen mot LSK Kvinner. Kommer du? Avspark 15:00