Tremålstap på eget gress

Jevnspilt og sjanserik kamp ga ikke gevinst

Sist oppdatert: 21. okt 2019 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Det ville seg ikke mot medaljejagende rogalendinger. Etter en tett og jevn åpning på kampen, dro gjestene i fra med mål rett før hvilen og tidlig i andre omgang.

Fotballkamper vinnes i begge ender av banen. Å tette igjen bakover er et nødvendig utgangspunkt. Samtidig må sjansene settes og marginene være med seg foran motstanderens mål. I alle fall om man skal ta tre poeng uke inn og uke ut.

Mot Klepp ville det seg ikke i noen av endene. Til tross for at det ble skapt sjanser nok til minst to trepoengere, holdt det ikke mot de, for anledningen, hvitkledde fra vestlandet.

For da første omgang nærmet seg slutt hadde Røa stått kompakt, vært tålmodige i oppspillings- og utspillingsfasen, og samtidig spilt seg frem til noen virkelig brukbare målsjanser. Stolpe, Klepp-keeper, slappe ankelledd og manglende timing er forklaringene som stikker seg ut i etterkant.

To gode Røa-perioder resulterte i lite annet enn et par dødballer og et entusiastisk Røa-publikum i det lette regnværet på Røa lørdag ettermiddag. Vilde Fjelldal, Rebecka Holum, toppscorer Synne Kinden Jensen, Kamilla Aabel og Justine Vanhaevermaet satte alle fot eller hode på fine baller som kunne, og kanskje burde, gitt nettsus til Røa før Klepp tok første stikk på en heldig retur og en glemt offsideplassert spiller.

Men så var det dette med marginer.

Og fotballen svinger fort.

0-1 etter 41 minutter var dårlig respons etter å ha åpnet kampen på en positiv måte, fått kampen inn i et spor som kledde Røa, og der man følte at målsjansene ble stadig større og bedre.

0-1 til 0-4 på 20 minutter

Vondt ble til verre etter hvilen. Tre relativt raske baklengsmål la en solid demper på lørdagens kamp, og håpet om å kunne klatre på tabellen fikk seg en liten knekk da Klepp ble forært to enkle baklengsmål og ble tildelt et, ved første øyekast, billig straffespark.

Tempoet falt, og samhandlingen fra de første 45 minuttene var ikke til å kjenne igjen da Klepp jaget en styrket målforskjell i kampen om topplasseringene. Og slik utspilte omgangen seg.

Grått vær og et grått resultat.

At Rebecka Holum ble tildelt et straffespark, som toppscorer Kinden Jensen satte i mål med drøye ti minutter igjen på kampuret var et lite plaster på såret for en tung Røa-dag.

Omstille seg til neste kamp

Med det gjenstår det to kamper av årets sesong. Røa med sine 27 poeng innehar 6. plassen på tabellen, to poeng foran Kolbotn og fire foran Trondheims-Ørn og Arna-Bjørnar. Opp til formlaget Avaldsnes på plassen over er det nå seks poeng.

Lyn (b) og Sandviken (h) er Dynamite Girls’ innspurtsmat. Jentene går inn i en spennende treningsperiode der detaljer skal terpes og nye kampplaner skal settes for å avslutte sesongen på sterkest mulig måte.

Vel møtt til bortekamp mot Lyn 2. november og siste hjemmekamp mot Sandviken 16. november!