Tredje strake seier for RBK

Det endte med 2-0 til RBK over Kolbotn i den tredje runden i Toppserien. Her ser vi Rosenborgs Synne Brønstad som scoret målet som sendte RBK opp i ledelsen 2-0, som også ble sluttresultatet. Bilde: SJ Photo

Sist oppdatert: 03. apr 2022 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinnerrbk-kvinner.no

 

Det var et relativt stort favorittstempel som ble innfridd i dagens oppgjør mellom Rosenborg og Kolbotn. En god første omgang, avløst av en noe tammere andre omgang ga tre nye poeng og dermed står RBK med full pott og ni poeng etter tre serierunder.

Kampen er ikke mer enn seks minutter gammel når Synne Brønstad dytter ballen på sølvfat til Selma Sol Magnusdottir som på vakkert vis sender ballen i vinkelen fra 17 meter. Et flott mål og islendingens andre mål for RBK innledet første omgang på best mulig vis. Første omgang eier RBK store deler av – og hjemmelaget viser seg fra en solid side og har god kontroll på motstander Kolbotn.

Etter 20 minutter er det servitøren fra det første målet som får nettkjenning selv. Et skudd fra Synne Brønstad kommer hardt, men rett på keeper Panengstuen hos Kolbotn. På det noe våte underlaget glipper ballen mellom både hender og ben – og det står 2-0. Ikke helt patent av Panengstuen, og hun er nok ikke fornøyd eget arbeid akkurat der. Etter målet har RBK spill og sjanser til å øke, men det er RBKs keeper Lene Christensen som sørger for at det ikke blir redusering med en kjemperedning. I sin debut for RBK i Toppserien viser den danske landslagsmålvakten sin klasse når hun hindrer 1-2 med en meget kvalifisert redning etter en halvtimes spill. Mål blir det ikke, og 2-0 står seg til pause.

Andre omgang er ikke like god sett med hjemmelagets øyne – og Kolbotn slipper noe mer til, uten at det blir mange sjanser av det. De tidligere RBK-spillerne Siw Døvle og Sarah Dyrehauge viser seg godt fram og er av Kolbotns beste spillere kampen gjennom. Men, det holder ikke for Kolbotn denne dagen – de får verken redusering eller utligning og de reiser tomhendte hjem fra Trondheim akkurat som i fjor.

Banens beste kåret av både en lokal jury og NTB: nummer 7 Emilie Marie Joramo.

Kampfakta:

Søndag 3. april, Toppseriens tredje runde, Koteng Arena: Rosenborg – Kolbotn, 2-0 (2-0)

Mål: 6. min Selma Sol Magnusdottir, 20 min Synne Brønstad.

Laget:

Lene Christensen – Mali Næss – Emilie Bragstad – Ina Vårhu – Mathilde Harviken (Maria Olsvik) – Selma Sol Magnusdottir (Emilie Lein) – Emilie Joramo – Synne Skinnes Hansen – Synne Brønstad (Cesilie Andreassen) – Anna Jøsendal (Marie Dølvik) – Sara Kanutte Fornes (Emilie Nautnes)