Toppseriens prisdryss 2020: Vålerengas forsvarsbauta kåret til Årets spiller

Sist oppdatert: 22. des 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

En dag fikk Vålerengas Ingibjörg Sigurdardóttir beskjed fra trener Jack Majgaard Jensen om at han ville snakke med henne etter treningen. En ekkel følelse og snikende tanke kom: «Blir jeg satt ut av laget nå?»

Tvert imot. Treneren skulle på vegne av Toppfotball Kvinner overrekke prisen for Årets spiller i Toppserien 2020. Da kom også følelsene for islendingen. Se overraskelsen i videovinduet øverst!

Juryen sier følgende om prisvinneren:


«Ingibjörg Sigurdardóttir har vært den tryggeste spilleren i det mest stabile forsvaret i Toppserien denne sesongen, og vært sentral for at Vålerenga har levert sin beste sesong noensinne. Hun er en av trenerens mest betrodde spillere, og med fem scoringer og to målgivende pasninger har midtstopperen vært avgjørende i både egen og motstanders boks i Vålerengas historiske gullsesong.» 


I sterk konkurranse med Rosenborgs Julie Blakstad og Cesilie Andreassen var det en rørt Sigurdardóttir som mottok prisen, og takket laget for den fantastiske sesongen de har hatt sammen.

– Jeg er så heldig med laget. Fra første øyeblikk har de tatt meg godt imot. Det er det beste laget jeg har vært med noengang, sier 23-åringen.

Les også: Elin Sørum er Årets gjennombrudd i Toppserien 2020


Toppseriens prisdryss 2020

Det er av åpenbare grunner ikke mulig å arrangere «Fotballfesten» som de siste årene har vært en felles arrangement for å feire sesongene i kvinne- og herrefotballen. Men de prestisjetunge prisene skal deles ut også i år for å hylle de fantastiske prestasjonene i 2020:


Juryen

De nominerte og vinnerne av de ulike prisene er plukket ut av en jury bestående av eksperter, kommentatorer og journalister:

Sindre Vian, skribent for Toppfotball Kvinner
Carina Olset, NRK
Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB
Carl-Erik Torp, NRK