Toppseriens prisdryss 2020: Steinar Lein kåret til Årets trener

Sist oppdatert: 22. des 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Mens Rosenborg-trener Steinar Lein sitter i et intervju og snakker om hva det betyr for ham å være nominert til Årets trener i Toppserien 2020, kommer datteren Emilie inn i rommet:

– Jeg fant noe i oppkjørselen … Jeg tror kanskje det tilhører deg.

Lein får øye på glasskuppelen i hendene hennes, og etter hvert går det opp for ham at det er han som er kåret til vinneren av den gjeve prisen.

– Det her var utrolig artig!

Se overraskelsen i videovinduet øverst!

Juryen sier følgende om prisvinneren:


«I tillegg til å ha underholdt publikum og ledet laget med en stødig hånd, har Steinar Lein holdt liv i gullkampen som levde helt til siste serierunde med et lag som var spådd til å havne midt på tabellen. Med en variert tropp med mange unge talenter har Rosenborg med sin attraktive angrepsfotball den tydeligste spillestilen i Toppserien.»


De tre trenerne som kjempet om seriegull til siste serierunde, Thomas Dahle, Steinar Lein og Jack Majgaard Jensen, kjempet også om prisen. 49-åringen er stolt over utmerkelsen:

– Du jobber hardt som fotballtrener. Jeg har bodd i dette huset i et og et halvt år nå, og ennå ikke fått opp ting på veggene fordi det er så utrolig travelt hele tiden. Det å få en sånn pris er utrolig artig, for du får en form for anerkjennelse fra folk utenfra også. Det er ikke så mye ros i denne jobben. Det er hardt arbeid med noen oppturer og mange slag i ansiktet. Det er tøffe dager hvor du streber etter å bli ekstremt god. Det er driven min. Dette gir økt motivasjon, sier Lein.

Les også: Vålerengas forsvarsbauta kåret til Årets spiller

Rosenborg-treneren er opptatt av å rose også de rundt seg, og vil dele prisen med flere:

– Vi har et trenerteam som jobber ekstremt hardt, og så har vi en spillergruppe som er ekstremt lojal og hardtarbeidende. Så jeg må dele prisen med dem og. Dette er en anerkjennelse for den jobben vi har begynt på. Vi er bare i startgropen!

Les også: Elin Sørum er Årets gjennombrudd i Toppserien 2020


Årets mål – Elin Sørum, Rosenborg

Folket har talt og stemt frem Elin Sørums perle til Årets mål i Toppserien 2020:


Toppseriens prisdryss 2020

Det er av åpenbare grunner ikke mulig å arrangere «Fotballfesten» som de siste årene har vært en felles arrangement for å feire sesongene i kvinne- og herrefotballen. Men de prestisjetunge prisene skal deles ut også i år for å hylle de fantastiske prestasjonene i 2020:


Juryen

De nominerte og vinnerne av de ulike prisene er plukket ut av en jury bestående av eksperter, kommentatorer og journalister:

Sindre Vian, skribent for Toppfotball Kvinner
Carina Olset, NRK
Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB
Carl-Erik Torp, NRK