Toppseriens prisdryss 2020: Rosenborg kåret til Årets klubb

Rosenborg har hatt en strålende debutsesong i sort og hvitt. Foto: Marius Simensen, Bildbyrån.

Sist oppdatert: 22. des 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Toppseriens prisdryss 2020 fortsetter. Gjeve utmerkelser som Årets spiller, trener og gjennombrudd er delt ut, og i kategorien Årets klubb er det Rosenborg som stikker av med prisen.

Prisen gis blant annet på grunnlag av klubbdrift, generelt omdømme, økonomi, oppfølging av ligapartnere og media, kamparrangement med mer.

Slik er begrunnelsen fra Toppfotball Kvinner:


Rosenborg Kvinner har vært gjennom en enorm snuoperasjon. Klubben har gått fra å være konkurstruet for få år tilbake og innblandet i nedrykksstriden så sent som i fjor, til å være en av de mest fremoverlente, offensive og veldrevne klubbene i Norge.

Klubben har økt omsetningen massivt. De har på kort tid klart å bygge opp en profesjonell administrasjon samt økt ressursene til støtteapparatet rundt spillerne. De har investert i en egen arena og fremstår nå som en nyvinning i Toppserien.

Arrangementsansvarlig i Rosenborg Malin Engen med premien for Årets klubb i Toppserien 2020. Foto: Rosenborg.

Klubben har en stolt og lang historie, men valgte i 2020 å gå inn i en ny æra da de ble en del av RBK-familien. Suksessen har ikke kommet av seg selv og det ligger et enormt arbeid bak. Fundamentet ble lagt i klubben Trondheims-Ørn og all den innsatsen ledere, trenere, spillere og frivillige har lagt ned der i årevis. Vi vet at den suksessen som Rosenborg Kvinner opplever i dag hadde ikke vært mulig uten fundamentet som ble lagt i Trondheims-Ørn.

Rosenborg har tatt Toppserien med storm og sjarmert oss i senk. I 2021 skal klubben gjennom å være sølvvinner også representere Toppserien i Champions League. 

På vegne av Toppfotball Kvinner vil vi gratulere Rosenborg som vinner av Årets klubb.


Det var en stolt gjeng som mottok prisen på Rosenborgs avslutningsfest for sesongen.

– Det har vært et skikkelig team-arbeid, og det har vært en lang reise. Jeg trodde kanskje at, i 2011 da jeg begynte, at vi faktisk skulle være her litt tidligere. Men nå står vi her. Og neste år er vi seriemestere, tror jeg. Ikke noe press, humret daglig leder Ragnar Slettestøl til resten av spillergruppen.

– Det har vært en fantastisk reise, og i dag har det vært mange tårer. Jeg kjenner at dette betyr veldig mye for meg. Men jeg tror jeg må avslutte, jeg klarer nesten ikke si mer, sa en rørt Slettestøl.

Les også: I fjor var det Sandviken som kunne feire å bli kåret Årets klubb


Toppseriens prisdryss 2020

Det er av åpenbare grunner ikke mulig å arrangere «Fotballfesten» som de siste årene har vært en felles arrangement for å feire sesongene i kvinne- og herrefotballen. Men de prestisjetunge prisene skal deles ut også i år for å hylle de fantastiske prestasjonene i 2020: