Toppseriens prisdryss 2020: Melissa Bjånesøy årets spiller i 1. divisjon

Melissa Bjånesøy er toppscorer i 1. divisjon og har vært svært avgjørende for at Stabæk rykker opp igjen til Toppserien i 2020. Foto: Marius Simensen, Bildbyrån.

Stabæk-spilleren hylles etter en forrykende sesong i 2020.

Sist oppdatert: 11. nov 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Melissa Bjånesøy var rask med å forlenge med Stabæk etter nedrykket fra Toppserien i fjor. En viktig signering for bærumsklubben, som i år har herjet i 1. divisjon og sørget for opprykk på første forsøk.

Nå er Bjånesøy kåret til årets spiller i 1. divisjon.

– Å. det var stas! Jeg blir helt satt ut, jeg, sier 28-åringen når hun blir overrasket med prisen på Nadderud stadion før NM-kvartfinalen mot Vålerenga.

Med sine foreløpig 25 mål på 17 kamper i 1. divisjon har Bjånesøy stått for en stor del av scoringene for de blaa. Angrepsspilleren var sist på ballen hele fire ganger i målfesten da opprykket ble sikret i 7-0-seieren mot KIL/Hemne.

– Det er på en måte litt min jobb å score mål. VI har skapt masse sjanser, så jeg har hatt en veldig takknemlig jobb sånn sett. Det har vært bra, sier Bjånesøy.


Juryens begrunnelse:

Melissa Bjånesøy har levert en forbilledlig sesong sportslig og som kaptein. Hun har tatt særlig ansvar i en sesong hvor Stabæk har trengt det, og ledet et lag med flere unge medspillere til et overlegent opprykk. Med et målsnitt på godt over ett mål pr. kamp, og en rekke på elleve strake seriekamper med scoring på det meste, har hun utvilsomt holdt et høyere nivå enn både med- og motspillere i førstedivisjonen denne sesongen.


Nå gleder Bjånesøy seg over opprykket og ser frem til Toppserien 2021.

– Vi hadde ett stort mål for sesongen, og det klarte vi. Det er kanskje noe av det artigste som finnes i fotball, sier angrepsspilleren.

Se intervju med Bjånesøy da hun ble overrasket med prisen her:

Toppseriens prisdryss 2020

Det er av åpenbare grunner ikke mulig å arrangere «Fotballfesten» som de siste årene har vært en felles arrangement for å feire sesongene i kvinne- og herrefotballen. Men de prestisjetunge prisene skal deles ut også i år for å hylle de fantastiske prestasjonene i 2020:

  • Årets trener
  • Årets spiller
  • Årets spiller, 1. divisjon
  • Årets gjennombrudd
  • Årets toppscorer
  • Årets mål
  • Årets spillerforbilde
  • Årets klubb

De nominerte i de ulike kategoriene offentliggjøres fortløpende etter sesongslutt 15. november.


Juryen

De nominerte og vinnerne av de ulike prisene er plukket ut av en jury bestående av eksperter, kommentatorer og journalister:

Sindre Vian, skribent for Toppfotball Kvinner
Carina Olset, NRK
Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB
Carl-Erik Torp, NRK